Ticket to the Moon: Yöunilla riippumatossa

Rakastan riippumattoja. Maailmassa ei taida olla riippuvaa laskuvarjokankaasta tehtyä Ticket to the Moon -mattoani makoisampaa paikkaa loikoiluun ja hengailuun. Puiden väliin ripustettava ja kompaktiin kokoon taittuva mattoni on matkustanut kanssani maailmalla, mutta viime aikoina olen kuljettanut sitä mukanani myös kotimaassa ja kotikaupungissa.

Yksi helposti toteutettavista haaveistani on ollut yön viettäminen riippumatossa. Lukuisilta riippumattopäiväunilta tiedän, että vartalon mukaan muovautuva matto on varsin mukava paikka unille ja unelmoinnille. Helteinen heinäkuu sai minut tuumasta toimeen ja päätin toteuttaa tämän pienen haaveeni.

Lomaileva ystäväni, Riikka, innostui ideasta ja niin me suuntasimme työpäiväni päätteeksi Helsingin Kivinokalle mattojemme ja eväiden kanssa. Muutama muukin kiinnostui ideastamme ja näiden muutaman muun kanssa illallistimne auringonlaskussa, Kivinokan kallioilla. Kyllä Helsinki osaa olla kaunis!

Muu porukka jätti riippumattoilun tällä kertaa väliin, mutta minä ja Riikka etsimme paikan parhaat puut ja köytimme mattomme niiden väliin kiinni. Meri ympärillä, muutama puu suojaa luomassa. Olimme aivan Helsingin keskustan läheisyydessä, mutta silti niin kaukana kaikesta. Luonto oli ympärillämme, mutta samaan aikaan kaupungin valot valaisivat maailmaa.

Yö sujui rauhallisesti. Unen tulossa kesti hetken, koska en olisi millään malttanut nukkua. Makoilin ja ihmettelin maailmaa, fiilistelen kesää. Kuinka täydellisyyttä hipovaa voikin olla ja kuinka kivan kokemuksen saa ilman euronkaan sijoittamista? Niinpä juuri; seikkailut eivät vaadi rahaa vaan mielikuvitusta.

Aamulla varhain, silmät avattuani, näin ensimmäisenä auringossa kimmeltelevän meren ja meressä pulikoivan sorsaperheen. Voisiko aamu enää paremmin alkaa? Onnellisuuden tunteen maksimoimiseksi söimme aamupalan kallioilla, jalkansa loukannut lintu seuranamme. Aamiaisen päätteeksi vielä hetki joogaa bikineissä, Helsingin siluettia ihaillen, jonka jälkeen aamu-uinnit uimarannalla ennen kaupungin sykkeeseen palaamista.

Aion muuten tänäänkin ottaa mattoni mukaan ja suunnata yöksi jonnekin uusien puiden väliin nukkumaan. Suosittelen samaa muillekin, lämpöä ainakin riittää!

Vinkvink! Ticket to the Moon- riippumattoja myy muun muassa Partioaitta. Omani toi joulupukki muutama vuosi sitten. Kyllä tiesi pukki, mitä olin kaivannut.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top