jooga Bali

Yoga Barn: Joogaa Balilla

Julia Robertsin tähdittämästä Eat, Pray, Love -elokuvasta monille tutuksi tullut riisipeltojen ympäröimä, Balin sisämaassa sijaitseva Ubud, on täydellinen lomakohde joogalomasta haaveileville.Täydellinen joogataivas Balilla on paikka nimeltään Yoga Barn.

Olin jo pitkään unelmoinut joogalomasta esimerkiksi Intiassa, mutta vielä toistaiseksi en ole sellaiselle päässyt. Nyt kuitenkin, muutaman sattuman kautta, päädyin suunnittelematta juurikin sellaiselle unelmieni hyvinvointilomalle muutamaksi päiväksi – en tosin Intiaan vaan Balille.

Saavuin Ubudiin tietämättä, mitä siellä aion tehdä. Löysin mukavan majapaikan riisipellon laidalta, heitin rinkkani nurkkaan ja lähdin tutkiskelemaan, mitä Ubudilla olisi tarjottavana. Tiesin jo entuudestaan, että Ubud on täynnä käsityöläisiä ja taiteilijoita ja että juurikin tuon aiemmin mainitsemani elokuvan innoittamana Ubudiin saapuneita niin sanottuja itsensä etsiskelijöitä.

Pienen samoilun ja herkullisen nuudeliaterian jälkeen näin kyltin joogakeskukseen, Yoga Barniin. Muistan tutkineeni joskus aiemmin netistä Balin joogamahdollisuuksia ja muistin päätyneeni tuolloin juurikin saman Yoga Barnin nettisivuille. Siinä oli vastaus kysymykseeni, mitä seuraavaksi aioin tehdä. Aioin joogata seuraavat päivät.

Joogasin, kävin luennoilla ja söin terveellisesti – voin hyvin! Joogailun ohella tutkin Ubudia ja Balin sisämaata skootterin selästä käsin ja asuin tunnelmallisessa mökissä, riisipellon laidalla (yö maksoi muutaman euron verran). Lähes täydellistä ja en olisi voinut kuvitella parempaa tapaa aloittaa viiden viikon Indonesian reissuani maaliskuussa 2013.

jooga bali

Upea joogapaikka Balilla: Yoga Barn

Joogakeskuksena Yoga Barn oli aivan upea. Salit olivat valoisia ja luonnonläheisiä. Joogatuntien ohessa saattoi kuulla sirkkojen soittavan ja sammakkojen kurnuttavan. Linnut ja perhoset lentelivät ikkunoiden ulkopuolella. Tunnelma oli todella rauhallinen ja rauhoittava.

Tunneille ei tarvitse etukäteen ilmoittautua ja mitään ei tarvitse varailla. Tunteja on aamusta iltaan maanantaista sunnuntaihin ja kaikenlaista joogaa Iyengar-joogasta akrojoogaan. Opettajat olivat positiivisia, ystävällisiä ja lämpimiä sekä osasivat asiansa. Paikassa oli mukava vain viettää aikaa ja rauhoittua. Postiviivista oli myös se, että vaikka paikka oli länsimaisten ylläpitämä, myös vähävaraisemmat paikalliset pystyivät osallistumaan kerran viikossa pidettävälle ilmaiselle tunnille, Community Yogaan.

Pelkkää positiivista sanottavaa siis minijoogalomastani ja Yoga Barnista. Hinnat ja tarkat tiedot löytyvät Yoga Barnin sivuilta. Suosittelen paikkaa lämpimästi kaikille joogasta ja hyvinvoinnista kiinnostuneille. Itse kaipaan tuonne jo takaisin! Sitä ennen aion aktivoitua hieman taka-alalle jääneen harrastukseni suhteen täällä Suomessakin.

Edit: 9/2020 Yoga Barn on viime vuosina kasvanut ja paikka on muuttunut suuresti. Suosio ei silti ole hiipunut.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.