Yö mobiilissa revontulimökissä, Inarijärven jäällä

Miltä tuntuu viettää yö liikuteltavassa mökissä Inarissa, jäätyneen Inarijärven jäällä? Testasin revontulien ihailuun ja erilaiseen majapaikkaelämykseen ideaalia mobiilimökkiä Inarissa.

Olin jo syksyllä Inarissa ollessani kuullut Eskosta, joka on omin käsin rakentanut muutaman yksinkertaisen eksoottisen mobiilimökin. Näin kuvia punaisista mökeistä, joiden katto on osittain lasimaista materiaalia ja joiden sängyltä voi parhaimmassa tapauksessa selällään makoillessaan ihailla revontulien tanssia Lapin taivaalla. Halusin ehdottomasti testata paikkaa, jos siihen aukenisi mahdollisuus.

Tilaisuus tuli ja pääsin testaamaan tätä erikoista majoittumisen muotoa. Etsin myös maailmalla matkatessa aina mieleenpainuvia majapaikkoja, tämä kuuluu taatusti samaan kategoriaan.

Lukuvinkki: Tutustu myös muihin kiinnostaviin Suomen majapaikkoihin täällä, Seikkailijattarissa.

Mobiilimökkien kokonaisuuteen kuuluu kuusi pientä mökkiä, ulkosauna (suosittelen saunomista ennen oman mökkiin siirtymistä) ja majoittujienkin käytössä oleva päärakennus. Päärakennuksessa on yhteiseen käyttöön tarkoitettu keittiö, suihkut ja vessat sekä yleiset oleilutilat. Samoissa tiloissa tarjoillaan hintaan kuuluva aamiainen.

Inari majoitus

Inari revontulet

Mobiilimökit siirretään Inarijärvelle

Syksymmällä mobiilimökit pysyvät maalla, mutta heti Inarijärven jäädyttyä majoitus mobiilimökissä tarkoittaa yötä jäätyneen järven jäällä. Kellon lyötyä 20 alkaa tapahtua. Jokainen varattu mobiilimökki irrotetaan virtalähteestä ja viedään yksi kerrallaan edessä olevalle järvelle. Kuljetus tapahtuu moottorikelkalla ja oman mökin sisällä istuminen moottorikelkan perässä on varsin jännittävä elämys.

Esko jättää mökit yksi kerrallaan jäälle, kuitenkin hallittavan etäisyyden päähän rannasta. Tämän jälkeen jokainen on omillaan, omassa mobiilimökkivaltakunnassaan.

Mökki on pieni, mutta riittävä. Iso ja muhkea sänky on sijoitettu mökin perälle, se on maisemaikkunoineen mökin sydän. Mökissä on myös pieni vessanurkkaus, kemiallinen käymälä, sekä naulakko ja pieni pöytä. Yksinkertainen on kaunista, muuta ei tarvitse.

Inari majoitus

Inari majoitus

Mökin sähköt katkeavat klo 20 ja ovat poissa käytöstä aamuun klo 8 asti, jolloin mökit siirretään takaisin rannalle. Olisin toivonut, että siirto maalle olisi hieman myöhemmin, mutta kyseessä taitaa olla joku yleinen säädös kunnan puolelta. Valot toimivat sähköjen katkettua, ja samoin lämmitys. Mobiilimökki on itse asiassa yllättävänkin lämmin, jos niin haluaa. Itse en palellut ollenkaan ja ilman villasukkiakin olisi selvinnyt. Silti halusin mieluummin säästellä lämmöissä ja fiilistellä villasukissani.

Mökki Inarissa on kattoikkuna revontulille

Illan pimennyttyä elättelin vielä pitkään toiveita revontulista, vaikka taivas olikin pilvien peitossa. Edellisenä yönä olin nähnyt upeita revontulia, ne onneksi lämmittivät vielä mieltä. Pilvet eivät kuitenkaan väistyneet ja unelma mobiilimökin revontulista jäi tällä kertaa unelmaksi. Luonto on luonto, sitä ei voi ohjelmoida nappia painamalla.

Vaikka revontulimökistä ei tällä kertaa näkynytkään revontulia, kokemus oli ikimuistoinen. Olin ainoa suomalainen majoittuja, ilmeisesti tämä majoittumisen muoto on suomalaisille tuntemattomampi. Itse koin jäällä vietetyn yön varmasti yhtä eksottisena kuin viereisessä mökissäni yöpyneet kiinalaisetkin. Onhan se nyt jotakin, nukkua nyt välillä pinnaltaan liikahtelevan Inarijärven jäällä, liikuteltavassa revontulimökissä.

Inari mökki

Hintatiedot ja muut faktat löydät täältä!

♥ Vinkvink! ♥ Ota mukaan omat eväät. Kokkaa vaikka juuri ennen lähtöä herkkuillallinen tuvassa ja vie mukanasi pullollinen punaviiniä. Maksimoi nautiskelu pienillä itse luoduilla yksityiskohdilla! Hinnassa saa hieman tingittyä per henkilö, jos majoittujia on kolme ja jos yksi nukkuu vierassängyssä.

 

 

1 ajatus aiheesta “Yö mobiilissa revontulimökissä, Inarijärven jäällä”

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.