Majoitus Malediivit

Yö kelluvassa villassa Malediiveilla

Olet matkustamassa Malediiveille ja kaipaat astetta erikoisempaa majapaikkaa. Miten olisi yöpyminen kelluvassa villassa, lentokentän kiitoratojen kupeessa?

Uniikit majapaikat kiinnostavat minua perinteisiä vaihtoehtoja enemmän. Valitsen mieluummin jollakin tavoin persoonallisia kattoja pääni päälle täysin tyypillisten majapaikkojen sijasta. Harvoin muistan ihan kivassa hotellissa vietettyä yötä, enemmän mieleeni painuu jollakin tavoin erikoinen yö ja paikka – hyvässä ja huonossa.

Muutaman muuttujan takia varasimme Malediivien ensimmäisen yön majoituksen vasta joitakin tunteja ennen noille saarille saapumista. Varausta tehdessämme istuimme välilaskun aikaan kahvilassa, Istanbulin lentokentällä.

Airbnb Malediiveillä

Airbnb on niittänyt mainetta maailmalla ja tutkailimme Malediivien saarien majoitustilannetta tuon loistavan sivuston kautta. Huomioni kiinnittyi välittömästi erikoiseen, kelluvaan villaan. Siis oikeasti, tätä tilaisuutta ei voinut jättää hyödyntämättä! Rakastan asuntolaivoja ja olin juuri ollut Turkissa purjehtimassa, halusin ehdottomasti jatkaa elämää lähellä vettä.

Heitin verkon vesille. Oletin, että upea kelluva villa olisi täynnä näin viime tinkaan asiaa tiedusteltaessa. Toisin kävi. Mukava mies, Nasih, vastasi välittömästi majoituspyyntööni ja meidän ensimmäisen yön majapaikka Malediiveilla oli varattu. Yöpyisimme kelluvassa villassa.

Laiva sijaitsee lähellä lentokenttää, mikä oli meille oikeastaan ensimmäiseksi yöksi oleellinen tekijä. Olimme päättäneet jatkaa matkaa kaukaisemmille saarille vasta seuraavana päivänä, niinpä suhalimme paikallisveneillä paikalliselle Hulhumalen saarelle. Sieltä meidät oli määrä noukkia autokyydillä yön majapaikkaamme.

Malediivit airbnb

airbnb2

Malediivit airbnb

Malediivit airbnb

Sovimme nopeasta aikataulusta johtuen asioista kelluvan villan omistajan kanssa hänen omistamansa hotellin tiloissa. Mies esitteli meille ylpeänä myös oman hotellinsa tiloja ennen siirtymistä kelluvalle villalle. Hotellin aulassa söimme odotellessamme muuten koko matkamme edullisimman (mutta herkullisen) aterian alle neljällä eurolla.

Tämä mukava paikallinen mies, Airbnb-isäntämme, kertoi meille paikoista ja käytännöistä. Hän järjesti meille venekyydityksen erikoiseen majapaikkaamme ja kertoi mahdollisuudesta osallistua seuraavana päivänä jollekin heidän tarjoamistaan retkistä ja muista villassa yöpymisen optioista. Mahdollisuuksia on omasta kokista omiin juhliin, snorklailuun ja ties mihin. Kaikki on sovittavissa, ainakin melkein kaikki.

Kelluva villa Malediiveillä

Itse villa sijaitsee sataman lähettyvillä, monien muiden veneiden ympäröimänä. Kyseessä ei ole hiljainen paikka kaukana kaikesta vaan aivan toisenlainen kokemus. Puisen, kelluvan villlan ympärillä on useita veineitä ja lentokentän kiitorata on näköetäisyydellä.

Malediivit airbnb

Malediivit airbnb

Malediivit airbnb

Malediivit airbnb

Vaikka lentokentän läheisyys tarkoittaa tietynlaista melusaastetta, itse koimme erikoisen sijainnin elämyksellisenä. Siellä me sitten olimme ja katselimme kelluvasta villasta käsin, kun lentokoneet nousivat ja laskeutuivat edessämme. Myös vesitasokoneita pörräili laivan ympärillä tiuhaan tahtiin, lennellen muille Malediivien kaukaisemmille saarille. Illalla lentokenttä onneksi hiljeni ja laivan kannelta sai katsella tähtiä täydessä hiljaisuudessa.

Ikkunasta näkyi meri ja huoneen perällä olevan oven ollessa auki saattoi istua ja roikotella jalkoja laidan yli.

Olimme villan ainoat asukkaat. Laivaa ei ole juurikaan käytetty majoitustarkoituksessa, se on ollut enemmänkin päiväretkikohde ja paikka, jonne voi järjestää ystäväporukalleen vaikka illallisen. Jonkin aikaa sitten omistaja oli lisännyt kohteen Airbnb-sivustolle, meidän onneksemme. Meille kelluva villa oli yhden yön koti, yhden yön majapaikka, ja se oli erittäin toimiva sellainen.

Malediivit airbnb

Malediivit airbnb

Malediivit airbnb

Lisäksemme villassa yöpyivät laivan kokki ja toinen henkilökuntaan kuuluva mies. Jossakin vaiheessa iltaa laivaan tuotiin pieni turistiryhmä illallistamaan, mutta he olivat omissa oloissaan laivan kolmannessa kerroksessa. Me saimme nauttia olostamme rauhassa ja suurimman osan ajasta olimme laivassa aivan kahdestaan.

Huone oli todella siisti ja toimiva. Ikkunasta näkyi meri ja huoneen perällä olevan oven ollessa auki saattoi istua ja roikotella jalkoja laidan yli. Vesi jalkojen alla oli niin läpinäkyvää, että seurailin värikkäiden kalojen elämää pinnan alla. Välillä reunaa pitkin nousi kauempana rapu jos toinenkin.

23050111529_3700c07697_o

IMG_7776

Laiva keikkuu tuulessa, onhan kyseessä meressä lilluva rakennelma. Itse nautin pienestä liikkeestä, mutta helposti merisairaaksi tulevien kannattaa harkita tätä majoitusmuotoa kahteen kertaan tai ainakin varautua keikutukseen. Minulle pieni keinutus tuntui Turkin purjehduksen jälkeen melko kotoisaltakin.

Siellä me sitten yövyimme, ilmastoidussa ja modernissa huoneessa, joka sijaitsi kelluvassa villassa Malediiveillä. Jouduin muutaman kerran nipistämään itseäni varmistuakseni siitä, että olin oikeasti siinä. En olisi voinut kuvitellakaan parempaa tapaa aloittaa matkaamme noilla paratiisisaarilla.

_MG_7945

_MG_7947

Malediivit airbnb

_MG_7963
Perinteinen malediivilainen aamiainen näyttää tältä. Itse jouduin jättämään makkarat syömättä, mutta muuten aamiainen maistui ja aamukahvimaisemisssa ei todellakaan ollut valittamista.

Majoitus Malediivit

Tämä erikoinen majapaikka on erittäin suositeltava kaikille tuolle suunnalle matkaaville. Suosittelen!

Hinta: n. 90$/vrk/hlö
Wifi
Ilmastointi
Sijainti: Hulhumale, Malediivit

Kohteen esittely Airbnb:ssä

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.