Viron matkailu

Yllätyksellinen Viro

Viro jää nyt taakse, tältä erää. Voisin melkein vilkuttaa ikkunasta sataman kupeessa lähes alasti patsastelevalle, ruskettuneelle miehelle. Mikäköhän hänen tarinansa on? Hän kai leikkii Michelangelon Daavid-patsasta.

Linda Line-laivan kuulutus kuuluu laivan kaiuttimista. Viron kieli on joka kerta jollakin tavoin huvittavaa, mutta samalla kovin sympaattista.

Viro
Kukas se siellä patsastelee? Daavid ehkä?

Tuo naapurimaamme on aliarvostettu.

Ihmettelen suuresti, miksei sinne tule matkattua useamminkin? Edullinen hintataso, kiinnostava historia, jännittävää kaupunkikulttuuria, ruokaelämyksiä, hiekkarantoja, kalliokielekkeitä, maaseutua ja luontoa – Virolla on tarjottavanaan paljon.

Suurin osa tuntemistani ihmisistä on käynyt vain Tallinnassa ja ehkä Pärnussa, joku jopa Saarenmaalla. Itselleni tuttua seutua ovat vasta Tallinnan alue, Saarenmaa ja Kaakkois-Viro; paljon on siis vielä tutkimatta.

Viro

Viro
Tallinna, olet mukavan rosoinen!
Viro
Kalamajan alue Tallinnassa on kiehtova yhdistelmä vanhaa ja uutta.
Viro
Liftasimme viimeiset 30 kilometriä. Olin juuri nostanut peukun ylös, kun auto jo pysähtyi. Helposti meni!

Tämä muutaman päivän reissu oli monipuolinen. Majoitusta ja oleilua metsässä ekologisesti eläen, festarointia, urbaania löytöretkeilyä, rantaelämää, pieniä kyliä, pyöräilyä maaseudulla ja kaupunkielämää Tallinnassa.

Uskomatonta, että yhteen mini-lomaan voi mahtua niin paljon. Kuka olisi aavistanut, että pääsen tutkimaan yhtä kiinnostavimmista hylätyistä kohteista, joissa olen koskaan seikkaillut juuri tällä matkalla, odottamatta?

Kuka olisi uskonut, että majoitun ympäri maailmaa matkanneen reissaajapariskunnan luona paikassa, jonne he rakentavat omaa ekologista pihaidylliänsä? Ja että heidän ajatuksissaan on jopa päiväunieni kohde, puumaja?

Viro
Lahemaan kansallispuiston alue kartalla.
Viro Loksa
Loksan pienen kylän bussiasema Kaakkois-Virossa.
Viro
Loksan kylän maisemaa.

Kuka olisi uskonut, että minulla on jo tuttuja vuosi sitten tutuksi tulleilla Viru Folk-festareilla ja että löytäisin Virosta kiiltomatoja, meduusoja ja pitkiä hiekkarantoja? Kuka olisi olettanut, että käppäilen paljain jaloin kilometrien pituisella rannalla naapurimaassamme Virossa?

Viro
Lahemaan kansallispuiston hiekkarannoilla kelpaa käppäillä.
Viro
Om, om ja om.
Viro
Kaunista maalaismaisemaa Virossa.
Viro metsä retreat
Meidän metsämajoitus Haran kylässä.
Viro
Elämää luonnon keskellä. Kanat ja kissat kuuluivat arkeemme.
Viru folk
Tytöt lähdössä metsästä Viru Folk- festivaaleille.
Viro hylätty rakennus
Pääsimme tutkimaan Neuvostoliiton aikaisia, hylättyjä rakennuksia.

En olettanut, että kaikkin Tallinnan hostellit olisivat täynnä, mutta että silti löytäisin majapaikan. Löysin myös Tallinnan mukavimman hostellin, joka tosin oli tällä kertaa täynnä. Sinne suuntaan tosin ensi kerralla.

Kyllä tuohon maahan jäi paljon tutkittavaa. Pieni maa, joka kätkee sisäänsä niin paljon.

Tästä kaikesta tulen kertomaan teille lisää aivan pian. Nyt kauneusunet ennen arkeen paluuta. Nähdään kohta, Helsinki! Kuulin, että sinäkin olet jo kesäinen – viimein.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.