Suomen kansallispuistot

Yksi kesä, neljä kansallispuistoa

Saanko esitellä teille neljä kiinnostavaa kansallispuistoa Suomessa?

Omistin tämän kesän kotimaanmatkailulle, monelle jo tutun termin mukaiselle Suomiretkeilylle. Kesää ei enää ole jäljellä, mutta parhaan ruskakauden alkumetreillä on hyvä hetki esitellä teille muutama luontomatkailijan helmi, muutama minulle tänä kesänä tutuksi tai tutummaksi tullut kansallispuisto.

Linnansaaren kansallispuisto

Saimaalla, Savonlinnan lähettyvilllä sijaitsee yksi Suomen kauneimmista kansallispuistoista, Linnansaaren kansallispuisto. Suomen suurimman järven vesistöt ja sadat saaret muodostavat tämän kauniin kansallispuiston. Melo, vaella hyvin merkityillä reiteillä tai bongaile saimaannorppia.

Jollakin tavalla tämä paikka tuntui Suomen versiolta vaikka Langkawin saarien muodostamasta luonnonsuojeluealueesta. Tämä paikka on luontomatkailijalle aarre. Lähde matkaan esimerkiksi Oravista, josta voit hypätä venekuljetuksen kyytiin tai vuokrata oman vesikulkuneuvon.

Suomen kansallispuistot

Suomen kansallispuistot

Suomen kansallispuistot

Suomen kansallispuistot

Isojärven kansallispuisto

Tämä kansallispuisto oli minulle täysin uusi tuttavuus, jonne päädyin aivan sattumalta. Olimme päättäneet pysähtyä johonkin retkipaikkaan matkalla Jyväskylästä Helsinkiin. Tien vieressä näkyi kyltti Isojärven kansallispuistosta ja sinne suuntasimme asuntoautoreissullamme. Sijainti oli jossakin Jämsän ja Kuhmoisten rajalla.

Isojärven kansallispuisto käsittää monta eri järveä, ei vain yhtä. Saimme sateisena sunnuntaina koko paikan itsellemme ja grillailimme kirkasvetisen pitkäjärven alueella sijaitsevassa niemennokassa eväitämme. Kaunista luontoa, joka on minulle todella tyypillistä Suomi-maisemaa. Merkittyjä polkuja jokaiseen makuun ja sopivaa jännitystä karhujen suhteen. Onneksi emme sellaiseen törmänneet.

Suomen kansallispuistot

Suomen kansallispuistot

Suomen kansallispuistot

Suomen kansallispuistot

Sipoonkorven kansallispuisto

Omaa kotiani lähimpänä oleva kansallispuisto on loistava päiväretkikohde. Sipoonkorven alueella kulkee monta reittiä, osa järven rannalla ja osa metsän keskellä. Suomaisemaa suopursuineen ja vanhaa, rehevää metsämaisemaa. Ota eväät mukaan ja mene tallustelemaan pitkin pitkospuita tai metsäpolkuja.

Suomen kansallispuistot

Suomen kansallispuistot

Suomen kansallispuistot

Nuuksion kansallispuisto

Pääkaupunkiseudun asukkaille varmasti tutuin kansallispuisto on Nuuksio. Itse olen seikkaillut siellä jo monta kertaa, mutta edelleen huomaan löytäväni Nuuksion metsistä joka kerta jotakin uutta. On todellakin upeaa, että kaupungin hälinää voi paeta näinkin lähelle, silti aivan eri maailmaan. Tiesitkö muuten, että Nuuksioon järjestetään myös melontaretkiä? Tai entäs, jos vuokraisit oman SUP-laudan? Tutun Nuuksionkin voi kokea niin monella tavalla.

Suomen kansallispuistot

Kansallispuistot

_MG_1222

Muita tuttavuuksia

Muita tänä kesänä jollakin tavoin tutuksi tulleita kansallispuistoja ovat myös suomaisemalla koreileva Valkmusa ja eteläisen rannikkoalueen merellinen Saaristomeren kansallispuisto. Päijänteen kansallispuistoon olisin halunnut palata uudelleen, mutta se, samoion kuin Linnansaaren kansallispuiston viereinen Koloveden kansallispuisto jäi ajan puutteen takia tällä kertaa kokematta.

 

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top