ayurvedinen hieronta

Yksi ayurvedinen hieronta, kiitos

Minkälainen on perinteinen intialainen hieronta, ayurvedinen hieronta? Yksi sellainen tekisi hyvää juuri nyt.

Kuvittele kombinaatio, että päivät leikkaat hiuksia epäergonomisessa asennossa ja iltaisin istut usein nenä koneen ruudussa kiinni, käsi hiirellä. Tervetuloa elämääni, jumittuneeseen elämääni. Kaikki lihakseni ovat jumissa ja mielessä pyörii lähinnä rentouttava loma, johon kuuluu hierontaa ainakin kerran päivässä.

Käyn lomillani usein testaamassa hierontoja, edullisia kun ne ovat. Intian kulttuuriin kuuluu vahvasti pitkät juuret omaava Ayurveda. Ayurvedaa on harjoitettu Intiassa jo yli 3000 vuotta ja itseäni koko tämä terveydenhoitojärjestelmä kiinnostaa suuresti. Haaveissa on ollut jopa joku päivä suunnata Intiaan, oppimaan hieman Ayurvedasta.

Ayurvedinen hieronta osaa yllättää

Ensimmäinen ayurvedinen hierontakokemukseni on Sri Lankalta. Paikallinen ayurveda-tohtori hieroi selkäni ja hartiani. Hämmennyin suuresti, kun hän kysyttyään jalkojen hieronnasta vetäisi alushousunikin kinttuihin. Olo oli hieman erikoinen, oma mukavuusalueeni ylittyi.

Myöhemmin olen oppinut pyytämään ayurvediseen hierontaan hierojaksi aina naista. Olen oppinut, että koskaan ei oikein tiedä, mitä tuleman pitää. Alushousut viedään joskus jo alkumetreillä ja usein niiden tilalle saa harsokankaan. Tällekin on syy, hieronta on kovin öljyistä hommaa. Eteeriset öljyt ovat ahkerassa käytössä.

Ayurvedinen hieronta Intiassa, hieronnan synnyinmaassa

Talven Intian matkallani kävin ayurvedisessa hieronnassa monta kertaa. Ai että, kunpa nytkin pääsisin sellaiseen! Ensimmäinen vanha intialaisnainen istui selkäni päälle ja hieroi selkääni taidokkaasti. Viimeinen hierontakerta Keralan Varkalassa oli erikoisin. Tilasin perinteisen hieronnan lisäksi erikoisilla kuumilla nyyteillä tehtävän hieronnan. Nyyttejä pamauteltiin selkääni, se tuntui taivaalliselta. Tämän voisi hyvinkin kuvitella olevan kuumakivihieronnan esiaste.

Hieronnan jälkeen olo on usein kuin öljyssä paistetulla munkilla. Öljyä litisee ja lotisee, sitä valuu päästä ja jalkapohjista. Hieroja kuivaa suurimman osan öljystä, mutta itse olen ainakin lähtenyt hieronnasta kerta toisensa jälkeen jättäen luultavasti rasvavanan taakseni. Kerran sain hoitajan räkättämään naurusta, kun käännöskukkaset saivat kommukaatiomme hieman vääristymään ja nousin hierontapöydältä aivan liian aikaisin, aivan liian öljyisenä. Nainen hekotteli kaikkien kollegoidensakin kanssa vielä pitkään hieronnan loputtua. Onneksi olin omassa zen-tilassani, eikä se pienestä järkkynyt.

Intiassa hieronnan hinta vaihtelee, usein tuntihinta on hieman alle 10 euron paikkeilla. Ayurvedinen hieronta on taivaallista, todella tehokasta ja rentouttavaa. Kokeile ihmeessä, jos saat tilaisuuden. Jos kainostelet, kuten minä, ota hoitajaksi mieluummin nainen.

2 ajatusta aiheesta “Yksi ayurvedinen hieronta, kiitos”

  1. Seppo Järvinen

    Olin Keralassa ayerveda-hieronnassa, Homma kesti tunnin. 2000 rupiaa. Uiskentelin lopussa kuin sammakko kidutuspöydällä, joka markkeerasi tiikeriä. Pöytä oli siis puusta. Pääni oli tiikerin aivoissa, epätoivossa pitelin kiinni tiikerin käpälistä. Ei auttanut vinkua. Lisää kuumaa ölyä! Lopulta olin kuin vuotava tankkeri. Sivelyn, hieronnan, taputuksen, aloitti ensin yksi mies. Mukaan leikkiin tuli toinen ja se oli sitten menoa! Venytettiin rankaa niin että rutisi. Kehon kipupisteet soivat. missään vaiheessa en vaipunut nirvanaan, Lopulta päästettiin päälle letkulla jääkylmää vettä. Tohtoritäti kirjoitti lääkeitäkin, mutta unohdin ostaa ne. Oli niin tokkurainen olo kuin kunnon kännissä. Hyvä, että nimensä muisti. Suosittelen kaikille kokeilunhaluisille Intian reissaajille. Ei sovi sairaille, epäluuloisille ja säikyille.

    1. Haha! Sinun kokemuksesi on ollut hieman erilainen kuin minun, sama kai pätee kaikissa hieronnoissa. Tämä tosin viihdytti, ainakin jäi varmasti mieleen? 🙂

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top