Writer’s block tai jotain

Yleensä matkan jälkeen aloitan kertomalla kuulumiset ilosta hihkuen ja ylistyssanoilla. En tiedä, mitä nyt on tapahtunut. Palasin Sri Lankan ja Malediivien yhdistelmämatkalta ja huomaan kuvailevani matkaa sanoin ”erilainen” ja ”kontrastinen”, mutta silti ”upea”.

Miten ihmeessä on mahdollista, että oikeasti absoluuttisen upean reissun jälkeen aloitan ensin kertomalla haasteista, en kohokohdista? Ei kai minusta vain ole tulossa sellainen, joka muuttaa omaa olemistaan niiden sellaisten takia, jotka ärsyyntyvät positiivisuudesta? Toivottavasti ei. Ei, ei ja ei. Pitäkää te sellaiset omat mielipiteenne, minä pidän omani! Tai sitten vain matkailijan silmät ovat avautuneet.

Oikeasti kyse on enemmänkin kai siitä, että matkan onnistuminen riippuu välillä enemmän tunnetuista tunteista kuin nähdyistä paikoista. Tämä matka oli tunnepuolella äärimmäisen kontrastinen matka. Silti, onnistunut ja upea sellainen.

Reissun aikana olen pakahtunut onnesta tavatessani uudelleen srilankalaisen perheen, johon tutustuin kolme vuotta sitten. Olen ihmetellyt elämän ihmeellisyyttä huuli pyöreänä istuessani malediivilaisen asuntolaivan kannella sekä kokenut sanoinkuvamatonta tunnetta täydellisestä onnellisuudesta tuijottaessa merestä nousevaa kilpikonnaa suoraan sen vihreän pään sisältä säihkyviin silmiin.

Miten ihmeessä on mahdollista, että oikeasti absoluuttisen upean reissun jälkeen aloitan ensin kertomalla haasteista, en kohokohdista?

Samaan aikaan matka oli täynnä tunteiden pyörremyrskyä. Ensimmäinen matka uudehkon poikaystävän (no joo, onhan tässä kohta jo vuosi vierähtänyt) kanssa, joka ei aina (mutta usein) ole ruusuilla tanssimista. Ei etenkään, jos toinen on kipeä monta päivää ja ei varsinkaan, jos kipeänä oleva henkilö menettää tajunnan keskellä yötä ja jos allekirjoittanut pelkää hänen kirjaimellisesti menettäneen myös henkensä.

Matka oli oikeastaan niin ajatustentäyteinen, että olen oikeastaan ollut kiireisyyden lisäksi jonkinlaisessa writer’s block -tilassa. Kyse ei ole siitä, etteikö olisi mitään sanottavaa tai kerrottavaa. Ongelma on päinvastainen. Kerrottavaa on niin paljon, etten saa sanaa suustani tai etten tiedä, mistä edes aloittaisin. Sellaisia ongelmiakin voi näköjään olla olemassa.

No niin, nyt kun päästin ilmoille tämän kaiken haasteellisuuden, voin alkaa kertoa lisää näistä matkamme unohtumattomista seikkailuista.

Mistä te haluaisitte kuulla ensin? Aloitetaanko Sri Lankasta vai Malediiveistä?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.