Viisi loistavaa rantalomakohdetta Virossa

Missä ovat Viron kauneimmat rannat? Naapurimaamme Viro on vain parin tunnin laivamatkan päässä, mutta Itämeren toisella puolella sijaitseva pieni ja pippurinen maa on monipuolinen ja edullinen matkakohde, jota ei kesäkuukausina kannata unohtaa edes suunniteltaessa rantalomaa.

*Kaupallinen yhteistyö: Ikaalisten matkatoimisto

Virossa on noin 3700 km verran Baltian karunkaunista rantaviivaa ja riippumatta siitä, haluatko pienen ja hiljaisen rannan vain itsellesi, haluatko harrastaa ranta-aktiviteetteja tai haluatko viettää eläväistä ranta-aikaa ihmisten ympäröimänä, löydät varmasti etsimäsi.

Viron kaunein ranta.

Ensimmäisten Viron reissujeni aikana yllätyin suuresti etenkin Pärnun pitkästä ja leveästä hiekkarannasta. Poimin simpukoita matalassa rantavedessä ja katselin, kun purjelautailijat nauttivat tuulen voimasta ja aalloista. Yllätyin Viron rantojen dyynimäisistä muodostelmista, matalista rannoista ja rannikon kalliojyrkänteistä. Myöhemmin Hiidenmaan Ristnan ranta näytti Viron olevan oikealla tuulella jopa loistava surffikohde. Rannalla pystyi majoittumaan vaikka rantamökissä, mutta tuolla reissulla olin liikenteessä matkailuautolla, eikä majoitusta tarvittu.

Koko Viron rannikko on rantaa rannan jälkeen ja rannikkoa pitkin voi edetä helposti Latviaan tai Liettuaankin asti. Jos aikaa ei ole paljoa, jo Tallinnan suosittu Piritan ranta toimii hyvänä rantakohteena. Jos kelit eivät suosi, vesileikit voi helposti siirtää kylpylöihin, joista kerron lisää pian, seuraavassa jutussani.

Lukuvinkki Seikkailijattarissa: Vinkit 24 h lomalle Tallinnaan

Rantaloma Virossa? Hakusessa kaunis ranta Virossa?

rummu viro

1. Rummu — Upea ja yllättävä rantakohde Virossa

Viron yllättävin rantakohde on ehdottomasti noin tunnin matkan päässä Tallinnasta sijaitseva louhosalue, jonne on muodostunut kirkasvetinen järvi. Järven pohjassa on alueella ennen toimineen louhoksen työkoneita. Työntekijöinä louhoksessa olivat vangit, alueella toimi myös nykyään puolittain veden peitossa oleva vankila. Rosoinen alue on kiinnostava tutkimuskohde, mutta myös loistava rantakohde. Makoile rannalla, snorklaa tai sukella, suppaa tai juo juomaa rantakuppilassa. Tämä kohde on must! Sisäänpääsy 3 euroa.

Katso aiheesta myös tämä video.

Viron rantaloma ja Parnu.

2. Pärnu — Viron tunnetuin rantalomakohde

Pärnu on Viron rantakohteista tunnetuin, eikä ihme. Pärnun kaupungin puutalot, valtava hiekkaranta, hyvät ravintolat ja järkevä hintataso (hinnat ovat hieman jo nousseet viime vuosina, mutta huomattavasti Suomea halvemmalla voi pärjätä) houkuttelevat etenkin perheitä ja pariskuntia. Itse olen ollut Pärnussa pariskuntana, ystäväporukalla ja nyt hiljattain sisareni kanssa.

Viro surffaus

3. Ristna, Hiidenmaa — Rantaloma Virossa surffaajille

Hiidenmaan rauhaisalla saarella on luonnollisesti paljon rantaviivaa, mutta hiekkarannoista paras löytyy saaren pohjoiskärjestä. Paras ainakin seikkailuhenkisille lomailijoille. Suuntasimme entinen poikaystäväni kanssa kolmisen vuotta sitten matkailuautolla kohti Viron tunnetuimpia surffiaaltoja ja vietimme muutaman yön tutkien rauhallisen surffirannan ympäristöä. Alueella on myös paljon muuta tutkittavaa, muun muassa palasia Viron lähihistoriasta, kommunistisesta ajasta.

Lukuvinkki: Lue myös tämä juttu surffilomasta Virossa.

Viro ranta

4. Käsmu — Rauhallinen osa Viron rannikkoa

Pohjois-Virossa sijaitseva Käsmun kylä on herttainen pikkukylä, niin sanottu kapteeninkylä. Tutustuin alueeseen ollessani Viru Folk -festivaaleilla ja löysin alueelta monia hyviä rantoja, myös luonnonsuojelualueeksi rauhoitettuja lintujen pesimäalueita, joiden lähistöön pääsi melomalla. Alueen tunnetuin ranta taitaa olla Vosun ranta.

Viro ranta

5. Laulasmaa — Hiekkarantaa js kylpyläelämää

Laulasmaan pitkä hiekkaranta on alle tunnin matkan päässä Tallinnasta. Rannalla vuokrataan muun muassa leijalautoja ja muita vesiurheiluvälineitä, mutta ranta soveltuu hyvin myös vaikka juoksuun rannalla tai auringonottoon. Tämä ranta on aivan Hestia Hotel Laulasmaan edessä ja yöpyminen sekä hoidot kylpylähotellilla ovat suositeltavia. Kylpylälomista muuten lisää aivan pian, kenties jo seuraavassa jutussa.

Oletko sinä käynyt Virossa rantalomalla? Oletko löytänyt jonkun salatun helmen, jonka haluaisit jakaa kanssani?

*Omat vinkkini perustuvat muutamaan eri Viron reissuun. Tällä kertaa olin matkassa Ikaalisten matkatoimiston kautta. Olimme matkalla omalla autolla ja hankimme paketin helposti Ikaalisten matkatoimiston kautta, juuri meille räätälöitynä.

Lukuvinkki: Kannattaa lukaista myös tämä juttuni Viron roadtripiltamme.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.