Hiidenmaa Viro hylätty leirintäalue

Viron jännittävimmällä leirintäalueella yövytään bunkkereiden keskellä

Naapurimaamme Viro osaa yllättää monella saralla. Tällä kertaa löytyi maan erikoisin, epävirallinen leirintäalue. Se sijaitsee Hiidenmaalla ja siellä voi yöpyä bunkkereiden keskellä.

Viro on rappioromantiikan ystäville loistava matkakohde. Sieltä täältä maata voi bongailla hylättyjä taloja ja muita urbaanin löytöretkeilyn tutkimuskohteita. Kaikkialla on muistoja Neuvostoliitosta ja aikamatkailu tästä päivästä kovin poikkeavaan Viroon on enemmän kuin helppoa.

Viime kesäinen karavaanausreissu Viron Hiidenmaalla vei meidät surffirannan kautta maan ehdottomasti kiinnostavimman leiripaikan luokse. Tavallaan aluetta voisi kutsua myös leirintäalueeksi, mutta kyseessä on palveluton, yksityisomisteinen metsäalue.

Viro Hiidenmaa
Majoitu vaikka autossa, aitiopaikalla.
Viro Hiidenmaa
Uskaltaisitko mennä sisälle?

Viro Hiidenmaa

Löysimme paikan päälle hieman sattumaltakin, yövyttyämme Hiidenmaan perukoilla sijaitsevalla surffirannalla, Surf Paradiisin mailla. Surf Paradiisin omistaja omistaa myös Viron kiinnostavimman tai ainakin erikoisimman leiriytymispaikan. Tämä metsäpläntti sijaitsee melko lähellä Surf Paradiisia, Ristnan rannan suunnalla.

Mikä tästä paikasta sitten tekee niin erikoisen? Kuvittele telttailevasi tai vaikka majoittuvasi matkailuautossa hiljaisella rannalla. Pitkää hiekkarantaa ympäröi metsä. Metsä on täynnä Neuvostoliiton aikaisia bunkkereita, vartiotorneja ja hylättyjä rakennuksia. Tunnelma on jännittävä, pelottavakin. Samaan aikaan alueen hyvä ylläpito ja alueen epävirallinen status leirintäalueena tuo turvaa. Alue on maanomistajan toimesta valvottu ja silloin tällöin metsän poluilla liikkuvat vartijat pitävätä huolen, että alueella majoittuvat maksavat muutaman euron leirintämaksun. Maksun avulla aluetta pidetään siistinä ja huollettuna.

Viro Hiidenmaa
Tämä korkea torni näkyy metsän yli ja sitä kohti suuntaamalla pääsee varmasti bunkkereiden luokse.

Viro Hiidenmaa

Viro Hiidenmaa
Paikoitellen maasto on kuin suoraan kauhuelokuvasta.

Leirintäalue Virossa seikkailijoille

Voit parkkeerata auton tai pystyttää teltan lähes minne vain. Alueella ei ole ruuhkaa ja itsekin näin vain muutaman hassun seikkailijan. Jollakin tavoin karmivankin jännittävästä tunnelmasta huolimatta uskaltaisin majoittua tuolla vaikka yksinkin. Silti, onneksi en ollut yksin.

Tämä paikka on loistava valinta seikkailuhenkisille telttailijoille ja karavaanareillekin. Paikka on täydellinen tutkimusretkikohde kaikille hieman off the beaten path -nähtävyyksistä kiinnostuville seikkailijoille.

Viro Hiidenmaa
Watch your step.

Viro Hiidenmaa

Viro Hiidenmaa

Viro Hiidenmaa
Alue on itsessäänkin kaunis. Pitkä ranta, metsä ja merelle laskeva aurinko.

Viro Hiidenmaa

Viro Hiidenmaa

Viro Hiidenmaa

Viro Hiidenmaa

Viro Hiidenmaa leirintäalue

Viro Hiidenmaa

Viro Hiidenmaa

Viro Hiidenmaa

Viro Hiidenmaa

Viro Hiidenmaa

Viro Hiidenmaa

Viro Hiidenmaa leirintäalue

Viro Hiidenmaa

Viro Hiidenmaa leirintäalue


Lukuvinkki: Oletko kuullut, että Virossa voi myös surffata? Se on mahdollista tämän leiripaikan lähellä. Lue lisää täältä.

 

8 ajatusta aiheesta “Viron jännittävimmällä leirintäalueella yövytään bunkkereiden keskellä”

  1. Kiitos jännittävistä sivuista ja blogista Laura!
    Ristna ei ole niin tunnettu paikka suomaisille, mutta se tunnetaan kyllä ainakin lintumiesten keskuudessa hyvin. Tuo sotahistoria tuo oman mielenkiintoisen mausteensa Hiidenmaan mielenkiintoiseen luontoon. Kuvissasi vilahtavaan vartiotorniin ei taida enää päästä, mutta sieltä kyllä aukeasi myös upeat maisemat merelle. Kirjoittelen itse tämmöistä luonto-opasta Virosta ja sieltä voi ammentaa lisää, jos siltä tuntuu. https://vironretkipaikat.wordpress.com/2015/12/23/ristna-hiidenmaa/

    1. Kiitos palautteesta ja vinkistä! Pitääkin mennä tutkimaan sinun blogistasi, josko sieltä löytyisi mullekin kiinnostavia Hiidenmaa-juttuja :)!

  2. Vautsi, mikä paikka! Kyllähän tuollaisissa maisemissa majoittuu mielellään. Itse ainakin olisin ihan fiiliksissä seikkailemassa. 🙂

  3. Kiitos vinkistä, kiintoisa paikka jota voisi käydä joskus ohimennen tutkimassa, jos noille kulmille satun! En usko että tuolla yöpyminen pelottaisi ainakaan paljoa, koska aiemmin on tullut yövyttyä paljon kuumottavimmissakin paikoissa. Kuten Kellokoskella hylätyn mielisairaalan pihassa ja kroatialaisen hylätyn armeijatukikohdan takana. 😀 Tässä vaaanha postaus jälkimmäisestä: https://discoveringsunbeams.wordpress.com/2013/05/14/pulaan-joutuminen-ja-yo-katarinassa/

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top