Berliinin vinkit

Vinkkejä viikonloppuun Berliinissä

Parhaat Berliinin vinkit? Mitä tehdä Berliinissä yhden viikonlopun aikana? Berliinissä lukuisat kerrat käyneenä haluan jakaa teille omat vinkkini Berliiniin, suosikkikaupunkiini.

Kun aikaa oli yksi pitkä viikonloppu Berliinissä, mitä kaikkea siihen kuului? Tiedätte, että Berliini on minulle enemmän kuin tuttu kaupunki, se on minulle kaupunkien kaupunki ja toinen kotikaupunkini. Nähtävyydet on nähty, nykyään menen sinne vain hengailemaan ja fiilistelemään, nautiskelemaan. Menen sinne tekemään juuri sitä, mitä sillä hetkellä eniten kaipaan.

Tällä kertaa en tosin ollut Berliinissä koko aikaa yksin, vaan pari päivää perässäni sinne saapui elämänsä ensimmäistä kertaa poikaystäväni. Niin hauskaa kun olikin saada hänet sinne, nautin myös hetkistä yksin matkaten. Koska loman suunnittelu etenkin uuteen kaupunkiin on aina vaikeaa, haluan jakaa teille yhden esimerkin muutaman päivän reissusta Berliiniin, keskellä talvea. Ehkä näiden Berliinin vinkkien avulla sinunkin seuraava Berliinin lomasi on hieman antoisampi.

_MG_9679

Berliini
Berliinin rosoista puolta.
Berliini
Aamukahvi Factory Girl -kahvilassa.

Vinkit Berliiniin – ruoan, kulttuurin ja shoppailun äärelle

Söin ensimmäisen aamun aamupalan minulle kovin tutussa kahvilassa, Prenzlauer bergin Butterissa. Samana päivänä kahvittelin myös Wohnzimmer barissa. Käppäilin pitkin Prenzlauer bergin katuja, kävelin Kastanienalleeta pitkin aina Mitteen asti. Kävin ostamassa uimapuvun eräästä kierrätystavaroita myyvästä liikkeestä, mukaani tarttui myös vintage-hame. Samoilin ja fiilistelin, valokuvasin ja jossakin vaiheessa söin vege-dönerin. Istahdin myös alas lasilliselle Morgenrotiin. Löysin Zitty-lehdestä menovinkin illalle, live-musiikkia kivanoloisessa baarissa Neuköllnissä. Suuntasin minulle uuteen baariin, Ofen-baariin, kuuntelemaan olohuonemaisessa miljöössä kaunista musiikkia open stage -jameissa.

Berliini vinkit
Do you read me -lehtikauppa Mittessä on valloittava!

_MG_9615

berliini vinkit
Made in Berlin on loistava paikka vintage-aarteiden etsijälle.
Berliini
Ofen barin jamit tekivät minuun vaikutuksen. Pieni olohuone on todella kotoisa baari.

Vinkki Berliiniin: Mitteä ja Kreuzbergia

Toisen päivän aamiaisen söin Mittessä, Factory Girl -kahvilassa. Kävelin, kuvasin katutaidetta ja ihailin vintage-kauppojen aarteita. Käväisin ihanassa lehti- ja kirjakaupassa. Berliinin lehtivalikoima on aivan omaa luokkaansa! Suuntasin Friedrichshainiin vain ihmettelemään ja kahvittelemaan sattumanvaraiseen kahvilaan. Jatkoin matkaa Neuköllnin turkkilaisille markkinoille, josta saa hyvää turkkilaista ruokaa. Markkinat järjestetään aina perjantaisin ja tiistaisin. Poikaystäväni saapui illalla. Olin varannut pöydän Mitten ihanassa Transitravintolasta. Sieltä saa herkullista aasialaista ruokaa, pienistä kipoista tarjoiltuna (vinkki, myös Friedrichscheinissa on toinen Transit).

_MG_9646

Berliinin turkkilaiset markkinat
Berliinin turkkilaiset markkinat Neuköllnissä.

_MG_9659

berliini vinkit

berliini viikonloppu
Berliini on täynnä katutaidetta.

Söimme seuraavan aamun brunssin Weddingissä, kahvilassa nimeltä Schrader’s. Heidän välimerellinen brunssinsa on hyväksi todettu. Aamiaisen jälkeen tutkimme hieman Weddingiä, jossa asun ollessani Berliinssä. Siellä ei ole suuria turistirysiä ja muutenkin alue on nouseva helmi. Leopoldplatzilla on kiva kirpputori lauantaisin, jossa voi tehdä löytöjä. Weddingin tutkimisen jälkeen halusin näyttää ekakertalaiselle Berliinissä Tempelhofin lentokentän, joka on nykyään virkistysalue. Menimme sinne ympyrää Berliinin ympärillä kiertävällä paikallisjunalla, Ringbahnilla. Tuo junamatka on myös hyvä katutaidekierros, sillä junaradan varsi on täynnä graffiteja.

_MG_9725

_MG_9731
Leopoldplatzin kirpputorilla voi tehdä löytöjä lauantaisin.
_MG_9737
Tämä muraali löytyy Weddingistä.
_MG_9758
Tempelhofin lentokentällä riittää ihmeteltävää.
_MG_9763
Tämä graffiti on lähellä Berliinin muuria, Friedrichshainissa.

_MG_9767

Tempelhofilta suuntasimme Kreuzbergin trendikkäille kaduille. Kreuzbergissä olimme vain ohikulkumatkalla, matkalla Berliinin muurille, East Side Gallerylle. Muurista riitti pieni pätkä. Kesällä olisin suunnannut muurin lähellä sijaitsevaan letkeään ja reggaerantabaariin, Yaamiin. Muurilta matka jatkui Friedrichshainin varikkoalueelle, Raw-templeen. Tuo rosoinen alue on täynnä katutaidetta, yökerhoja ja Berliinille tyypillistä fiilistä.

Illan vietimme paikallisen ystäväni ja hänen poikaystävänsä kanssa. Tapasimme kantakuppilassani, Wohnzimmerissä. Sieltä matka jatkui illalliselle uudehkoon, kehuttuun korealaisrsvintolaan nimeltä Juki. Voin suositella paikkaa, ruoka oli herkullista! Ruoan jälkeen päätimme lähteä katsastamaan Berliinin kasvitieteellisen puutarhan vuotuisen tapahtuman, Tropical Nights -tapahtuman. Siellä sitten joimme drinksut palmupuiden alla, elävän musiikin säestämänä.

berliini vinkit
Juki on helmi korealaisen ruoan ystäville.
_MG_9837
Berliinin kasvitieteellinen puutarha on kiinnostava kohde niille, jotka haluavat paeta kaupunkia hetkeksi.
Tropical Islands Resort Berliini
Tropical Islands Resort on paikka, jossa Berliinin lomailijakin voi tuntea lämmön ihollaan.

Loman loppuaika menikin myös trooppisissa tunnelmissa. Halusin tuntea lämmön ihollani ja Berliinin ulkopuolella on paikka, jossa se on mahdollista. Olimme päättäneet viettää viimeisen päivän Berliinin Tropical Islands Resortissa. Siellä sitten lilluimme porealtaissa ja saunoimme yllin kyllin. Tuosta kokemuksesta kerron lisää vielä myöhemmin. (Lue juttu Tropical Islands Resortista täältä.)

Sellainen matka Berliiniin minulla, tai meillä, oli tällä kertaa. Etenkin mainitsemieni ravintoloiden nimet kannattaa painaa mieleen. Ensi kerralla taas jotain muuta – tai jo hyväksi todettua, tuttua ja turvallista.


LUKUVINKKEJÄ:

Haluatko lisää vinkkejä Berliiniin? Suosittelen kokoamaani listaa Berliinin menemisistä, tulemisista ja näkemisistä! 

Kiinnostaako nautiskelu Berliinissä? Lue tämä juttu Seikkailijattaret-mediassa.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top