Viedäänkö roadtrip-unelmalta siivet?

On pieni, suuri mahdollisuus, että meidän unelmaltamme viedään siivet. Matkailu-automme Oskari on huristellut espanjalaiseni kanssa jo Etelä-Saksaan asti, mutta nyt hän on alkanut osoittaa mieltään. Oskari antaa vinkkejä, että haluaisi jo jäädä eläkkeelle. Hän taitaa olla sitä mieltä, että on 26-vuotiaaksi huristellut jo aivan tarpeeksi ja hänen sydämensä osoittaa pettämisen merkkejä.

Itsehän en tajua autoista mitään, mutta ymmärrän olevamme ongelman äärellä, jos mikään moottoriin liittyvä kenkkuilee. Auto oli alkanut savuta jossakin päin Saksaa eilen ja se oli ylikuumentunut. Eukkahan oli jo suurin piirtein palosammuttimen kanssa menossa konepellin kimppuun, mutta tulessa auto ei onneksi vielä ollut.

Apua, ongelma on ilmeisesti jossakin vuodossa. En edelleenkään tajua autoista mitään. Tajuan vain, että liian kalliin remontin edessä joudumme nöyrtymään. Jos Oskarin huoltotyöt maksavat enemmän kuin sen ostohinta tai edes lähellekään sitä, emme yksinkertaisesti voi korjauttaa sitä. Taas, apua.

Entäs, jos auto ei enää toimikaan? Entäs, jos Oskari päättää jäädä viettämään eläkepäiviään Alpeille? Entäs, jos hän ei haluakaan päästä talvehtimaan Espanjaan? Mitä me sitten teemme? Miten käy meidän unelmiemme matkan? Miten käy niiden aamukahvihetkien, jotka odotin viettäväni Atlantin rannalla? Minne me sitten matkustamme ja mitä me sitten teemme? Minähän lennän Ranskaan jo alle viikon päästä. Taas uusi avunhuuto, apua.

Olo on avuton. Haluan juuri tälle matkalle, olen odottanut tätä. Huomenna saamme tuomion. Siihen asti pidetään sormet ristissä ja toivotaan parasta. Oskari, älä luovuta vielä!

2 ajatusta aiheesta “Viedäänkö roadtrip-unelmalta siivet?”

  1. Hei,
    Jouduin kprjauttamaan vanhan kärryni kesäkuussa Puolassa. Merkkiliikkeessä pelkkä arvio korjauskustannuksista olisi maksanut enemmän kuin viereisen pienemmän liikkeen lasku varaosasta ja töistä oli.

    1. Auto saatiin korjattua ja onneksi vika oli pienempi kuin ensimmäisen mekaanikon arvio. Selvittiin maksamalla 180e, mikä tarkoittaa, että Oskarin matka voi jatkua. Jee! Tuo on hyvä vinkki muistaa, että piemnemmät pajat saattavat olla paljon edullisempia!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top