Venetsian karnevaalihumua

Venetsia on ehkä meistä jokaisen listalla paikoista, jotka pitää edes kerran elämässään nähdä. Olen nyt nähnyt Venetsian karnevaaliaikaan, mutta en tainnut saada vielä tarpeekseni tuosta uppoavasta kaupungista.

Vietin muutama viikko sitten syntymäpäiviäni ja vietin niitä tällä kertaa niinkin vaatimattomasti kuin Venetsian karnevaaleilla. Varattuani helmikuisen Italian matkani, kuvittelin näkeväni Venetsian hiljaisempana kuin koskaan. Toisin kuitenkin kävi. Kuulin pian, että maailmankuulut Venetsian karnevaalit sattuvat juuri helmi-maaliskuun vaihteeseen. Mikäs sen parempaa; sain kolme kärpästä yhdellä iskulla. Sain nähdä Venetsian, sain kokea karnevaalihumua ja vielä juhlia syntymäpäiviäni ikimuistoisessa paikassa.

Venetsia pähkinänkuoressa

Venetsia on rakennettu 118:lle saarelle, joita yhdistää toisiinsa 354 siltaa. Kauniita siltoja ja niiden alla kulkevia kanaaleja tosiaan on joka puolella. Sillat rautakaiteineen ja kanaaleissa lipuvat gondolit ovat kuin suoraan satukirjasta.

Saavuin italialaisen ystäväni ja hänen ystävänsä kanssa Venetsiaan hieman pitkäksi venähtäneen lounaan ja junasta myöhästymisen takia vasta myöhään iltapäivällä. Koin heti paniikkia siitä, etten ehtisi kokea tuota kaupunkia tarpeeksi hyvin ja niinhän siinä kävikin. Yritimme kuitenkin ottaa kaiken ilon irti edes niistä muutamista tunneista tuossa satumaisessa kaupungissa.

Upea Venetsia

Venetsia ylitti odotukseni. Odotin kaunista turistirysää. Sitähän se olikin, mutta johtuiko se sitten karnevaaleista vai mistä, turistijoukot eivät minua häirinneet ja löysimme jopa lukuisia hiiren hiljaisia kortteleita. Kaunista, niin kaunista! Jopa Venetsian kanaalien veden väri on kaunis, hieman turkoosi.

Karnevaalien juhlinta veden ympäröimässä kaupungissa ylitti myös odotukseni. Olin kuullut maskeista sun muusta, mutta en odottanut ihmisten pukeutuvan teatraalisiin epokkiasuihin. Toinen toistaan kauniimpia asuja ja siellä täällä maskit silmillään kulkevia ihmisiä. Maskien takana näkyvät silmät kiehtoivat kovasti minuakin. Kuka maskin takana mahtaa olla? Kenen mielenkiintoinen katse kohtasi juuri omani?

Illan hämärtyessä kaupunki muuttui entistä satumaisemmaksi. Löysin monta hiljaista portaikkoa ja kujaa, joihin olisin mielläni halunnut parkkeerata astetta pidemmäksikin aikaa. Toisen kerran sitten. Ihailin myös asuntojen sisäänkäyntejä. Voin vain kuvitella, kuinka Venetsiassa asuva kirjailija on joskus aikoinaan hypännyt suoraan kotoaan vedessä kelluvaan veneeseensä ja lipunut veneellään rakkaansa luokse. Voi ihana, romanttinen Venetsia – meidän tarinamme saa vielä joskus jatkoa.

HYÖDYLLISTÄ INFOA VENETSIASTA

  • Venetsiaan pääsee hyvin paikallisjunilla, mutta matkan teko vaatii kärsivällisyyttä.
  • Harkitse yöpymistä Venetsian läheisissä kylissä itse Venetsian sijaan ja majoituksen hinta tippuu reilusti.
  • Vältä matkustamista Venetsiaan Euroopan kesäkuukausina suurien turistimassojen takia.
  • Venetsiassa järjestetään joka toinen vuosi suuri kuvataidenäyttely ja joka toinen vuosi elokuvajuhlat, jotka ovat varmasti molemmat kokemisen arvoisia tapahtumia.
  • Parhaimmat ravintolat löytyvät pieniltä kujilta, eivät kuuluisimpien aukioiden reunoilta.
  • Junamatka nopealla junalla Milanosta kestää junasta riippuen noin kolme tuntia ja maksaa noin 30-40 euroa.

LUKUVINKKI: Oletko matkalla Venetsiaan? Tässä Seikkailijattaret-median jutussa vinkkejä Venetsiaan pienellä budjetilla.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.