venäjä e-viisumi

Venäjän e-viisumi on helppo ja ilmainen

Maksullinen ja vaikealta tuntunut Venäjän viisumi on historiaa ja tilalle tuli lokakuussa 2019 uusi ja ilmainen, netissä haettava e-viisumi. Uuden viisumin helppous sai minutkin hyppäämään autoon ja ottamaan matkakohteekseni Venäjän Venetsiaksikin kutsutun Pietarin lähialueineen.

Venäjän viisumin hakeminen on helppoa ja pitkältä tuntuva hakemus on nopea täyttää, aikaa menee noin puoli tuntia. Uudella viisumilla saa matkustaa Pietarin ja Leningradin alueelle, niin sanotulle Leningrad Oblastin alueelle. E-viisumi on maksuton ja sillä saa oleilla Pietarin ja Leningradin alueella kahdeksan vuorokautta saapumispäivästä alkaen. Venäjän e-viisumi on voimassa 30 päivää myöntämisen hetkestä.

Virallinen sivusto viisumin hakemiseen on täällä.

Venäjän e-viisumi ei toimi junissa, mutta autolla rajanylitys on helppoa

Venäjän e-viisumi ei toistaiseksi toimi junissa, syyksi on ilmoitettu junien huonot nettiyhteydet. Itse ylitin rajan autolla Nuijamaan raja-asemalta ja palasin Imatran raja-asemalta. Auton kanssa ylitys oli melko jouhevaa, aikaa meni maksimissaan tunti suuntaansa. Varaudu täyttämällä ja tulostamalla jo etukäteen auton vaadittavat paperit, muista myös vakuutukset ja rekisteriote, samoin kuin muut lomakkeet (tarvittavat löydät esimerkiksi täältä).

Rajalla oli monia jo kokeneita konkareita, jotka ärsyyntyivät ensikertalaisten hitaudesta. Passintarkastukseen otetaan kerrallaan iso porukka ja kaikki etenevät samaan tahtiin. Yhden hitaudesta kärsivät muutkin. Ota siis mukaasi kaikki tarvittavat paperit ja ole ripeä. Rajaviranomaiset ovat vähäsanaisia ja tiukkoja, mutta itse ainakin koin jo rajaa ylittäessä hauskaa matkatunnelmaa, kun karvalakkipäinen venäläismies kuunteli tiukka ilme kasvoillaan rakkauslauluja ja laittoi leiman passiini.

Muista tämä hakiessasi e-viisumia Venäjälle

  1. Sinulla tulee olla kuva, ota se siis jo ennen hakemuksen aloittamista. Omalla puhelimella otettu selfiekin riittää, kunhan se on passikuvamainen ja tausta on vaalea.
  2. Varaa ainakin ensimmäisiksi öiksi majapaikka ja kirjoita sen tiedot ylös, sillä tarvitset Venäjälle ja viisumiakin varten osoitteen. Muista, että moni  hotellivaraussivusto antaa peruuttaa aika lähelläkin matkaa, jos muutat mielesi omasta reitistäsi. Ota myös rajatarkastuksia varten tiedot hotellistasi, niitä saatetaan kysyä. Itselläni oli virallisesti vain kolmen yön hotelli varattuna, mutta osasin sanoa meneväni Pietariin ja siellä olevan hotellin osoitteen (vaikka oikeasti olin lopulta muuallakin).
  3. Jos sinulla on sukulaisia Venäjällä, heidän nimensä kysytään hakemuksessa.
  4.  Viisumi tulee viimeistään neljässä päivässä (viikonloput mukaanlukien). Itse sain omani sähköpostiini kahdessa päivässä. Viisumin edistymistä voi seurata sähköisellä numerolla, jonka saa viisuminhaun alkuvaiheessa. Ota siitä kuva!

Vinkki: Tiesitlkö, että viipyessäsi Venäjällä pidempään kuin pari päivää, maassa kuuluu raportoida itsensä ja paikkansa esimerkiksi paikkaa vaihtaessa noin viikon välein? Minä en tiennyt ja olikin mielenkiintoista yrittää ymmärtää, mitä hotellivirkailija minulle yritti selittää kääntäjän avulla. Ota siis paremmin selvää aiheesta kuin mitä minä olin ottanut!

Etsitkö tietoa tai inspiraatiota myös jostakin toisesta kohteesta?

AFRICA ASIA EUROPE NORTHAMERICA OCEANIA SOUTHAMERICA

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.