Pobra do caraminal, natural pools

Vehreä Galicia ja taikametsän uima-altaat

Jos kuvailisin Galiciaa värillä, sen väri olisi ehdottomasti vihreä. Sellainen moniulotteinen ja monisävyinen vihreä. Jos puhuisin Galiciasta keväällä, sen väri olisi myös keltainen, en nimittäin ole koskaan nähnyt niin paljon keltaisia kukkia kuin keväisessä Galiciassa näin.

Ennen matkaamme poikaystäväni oli kuvaillut kotipaikkaansa useaan otteeseen sanalla vihreä. Hän kertoi sateenkaarista ja luonnosta, merestä ja rauhasta. Ne kaikki piirteet löysin minäkin poikaystäväni kotiseudulta. Galicia todellakin on vehreän luonnon ja rauhan tyyssija, jonka taikametsät vain odottavat tutkimistaan.

_MG_4257

_MG_4259

Ensimmäinen päivämme Galiciassa oli kuuma hellepäivä, onneksi. Ensimmäisten parin päivän helteisiin täydelliset kelit sitten jäivätkin, mutta parempi kai sekin kuin ei mitään. Jos joku paikka Galician matkalla oli nähtävä helteellä, oli se ehdottomasti metsässä sijaitseva joki ja sen muodostamat luonnon uima-altaat. Sinne suuntasimme heti matkan alussa.

Retki noille upeille, luonnontilassa oleville, uima-altaille vei todellisen satujen metsän läpi. Joki virtasi reitin suuntaisesti, välillä muodostaen puroja ja pieniä vesiputouksia. Luonnon värit heijastuivat kirkasvetisen joen pintaan ja aurinko lämmitti talven jälkeen auringonkaipuista ihoani.

_MG_4265

_MG_4271

_MG_4294

Välillä ohitimme talojen raunioita. Rauniot ovat sammaltuneet ja luonto on ottanut ne temmellyskentäkseen. Kasvillisuutta on viidakon tavoin monessa eri tasossa ja keväisen Galician vihreys hiveli silmiä. Kaunista, niin kaunista! Poikaystäväni kertoi viettäneensä tuossa paikassa paljon aikaa, luonnon omissa uima-altaissa pulikoiden.

Voitte vain kuvitella tunteen, kun kävelin tuossa taikametsässä myytävänä olevan tontin ohi. Kyllä, päässä rullasi jos jonkinmoisia keloja. Mitäs, jos asuisin galicialaisessa taikametsässä?

_MG_4301

_MG_4305

Aivan heti en ole Galiciaan muuttamassa, jos koskaan, mutta sen kauniiden rantojen lisäksi rakastuin korviani myöten sen vihreyteen ja vehreyteen. Kyllä näköjään sateella on omat hyvät puolensa, Galicia on siitä todella hyvä esimerkki.

_MG_4326

_MG_4308

Miten pääsen näille luonnon omille uima-altaille ja tähän satumetsään?

Paikka sijaitsee paikassa nimeltä Pobra do Caramiñal ja parhaiten paikan päälle pääsee omalla autolla. Kysy reitti paikallisilta tai seuraa kylästä lähteviä ohjekylttejä, joissa lukee piscinas naturales/natural pools. Ne ohjastavat tämän metsän reunalle, josta on pieni kävelymatka altaille.

_MG_4314

1 ajatus aiheesta “Vehreä Galicia ja taikametsän uima-altaat”

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top