vartiosaaren taide

Vartiosaari on kesäisen Helsingin taiteellisin paikka

Kun sanon kesää olevan vielä jäljellä, tiedän erään rallatuksen muuttuvan sinnikkääksi korvamadoksi korviimme. Tänä viikonloppuna kesää tosiaan tuntui olevan vielä jäljellä ja se liittyi taas seuraamme ainakin hetkeksi aikaa. Tämä kesäinen päivä vie Vartiosaaren taidepolulle.

Oman kesäni merkityksellisin tapahtumapaikka on tänä kesänä ollut Itä-Helsinki. Eräs Itä-Helsingin tuntemattomampi helmi on ollut erityisen tärkeässä roolissa juurikin tänä kesänä. Olen poiminut siellä mustikoita, olen melonut sen ympäri, olen kävellyt sen vehreillä poluilla, jättänyt sinne toiveita puun alle ja löytänyt sieltä suosikkitieni koko kaupungissa, Viidakkotien.

_MG_1900

_MG_1899

_MG_1897

Vartiosaari on ainutlaatuinen pala urbaania luontoa. Se on uniikki pala villiä ja koskematonta luontoa muuten kovin kosketussa ja kansoitetussa kaupungissa. Itsellleni se on pakopaikka kaupungista ja paikka, jossa mieli lepää.

On uskomatonta, miten luonnontilaisia ja aitoja paikkoja niinkin läheltä suuren kaupungin keskustaa voi löytää. Itselleni tällaisista helposti saavutettavista kaupunkiluonnon kehdoista tärkeimmät ovat juurikin Vartiosaari ja Kivinokka. Niiden yhdistävä tekijä niiden kaupungin läheisyyden ja luonnontilaisuuden lisäksi on niiden uhanalaisuus. Molemmat niistä halutaan muuttaa asuinalueiksi tulevien vuosien aikana. Voitte vain arvata oman kantani tähän asiaan, nimenikin olen rustannut jo molempien paikkojen säilytystä koskeviin vetoomuksiin.

_MG_1873

_MG_1856

_MG_1838

_MG_1840

_MG_1861

_MG_1869

_MG_1862

Vartiosaaren ihana projekti – taidepolku

Tämän päivän vietin Vartiosaaressa. Tänään hiljaisen saaren polkuja tallaili normaalia suurempi joukko ihmisiä, koska saarella järjestettiin tänä kesäisenä sunnuntaina vuotuinen Vartiosaari-päivä. Juhlapäivän teemana tänä vuonna on ollut Vartiosaaren virkistyskäyttötarkoituksen jatkuminen, samoin kuin saarelle on samaan teemaan liittyen kasattu hauska taidepolku.

Taidepolku ympäristötaideteoksineen on esillä aina lokakuun alkuun asti, mutta Vartiosaari-päivää juhlittiin vain tänään. Ohjelmassa oli taiteen lisäksi latotanssia, puihin kiipeilyä, melontaa ja muuta mukavaa. Tunnelma oli kovin lämminhenkinen ja kotoisa, todella herttainen.

_MG_1784

_MG_1788

_MG_1789

_MG_1790

_MG_1794

Jos vietit tämän päivän muissa merkeissä kuin Vartiosaaren polkuja tallaillen, pistä tapahtuma ihmeessä korvasi taakse ensi vuotta ajatellen. Kaikkien kynnelle kykenevien kannattaa myös harkita retkeä saarelle taiteen perässä. Jos taide ei kiinnosta, toisena vaihtoehtona on terveysluontopolku. Ihanan kekseliästä toimintaa Vartiosaaren luovalta porukalta. Tällaista lisää Helsinkiin!

Oletko sinä käynyt jo Vartiosaaressa?

_MG_1799

_MG_1801

_MG_1805

_MG_1807

_MG_1808

_MG_1813

_MG_1817

_MG_1822

_MG_1872

Vartiosaari

_MG_1894

Vartiosaari

Vartiosaari

2 ajatusta aiheesta “Vartiosaari on kesäisen Helsingin taiteellisin paikka”

  1. Ihana kesä-Suomi, Vartiosaari, viidakkotie ja siilien suojatie <3 En ole käynyt aikoihin, mutta selvästi täytyisi taas pistäytyä… Kuulostaa mainiolta ohjelmalta! 🙂

    ps. Katsoin (ja säikähdin) ensin, että kuvassa olevat sammakot olivat aitoja, mutta eivätpä tainneet ollakkaan :'D

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top