omatoimimatka

Valmiina matkaan kohti Aasiaa

Tänään tuuli kovempaa kuin aikoihin ja päivä on harmaampi kuin monen suomalaisen iho pimeän talven jäljiltä. Lehtiä lentelee siellä täällä ja voisin väittää, että juuri nyt on oikea hetki painella maailman ääriin.

Kun tässä maassa puut riisuuntuvat alasti, on hyvä hetki siirtyä itsekin hetkeksi jonnekin, missä vaatetusta ei tarvitse päivä päivältä lisätä. Lokakuun kääntyessä marraskuuksi alkaa levoton sieluni usein haikailla tropiikin lämmön perään. Tämä tunne valtaa minut aivan joka vuosi juuri samaan aikaan ja nyt päätin juurikin tällä kriittisellä hetkellä tehdä asialle jotakin – minä lähden lämpimään!

Tällä hetkellä, tavallisena torstaina, olen bussissa matkalla Helsinki-Vantaalle. Rinkka selässä ja reppu sylissä näpyttelen tätä masiinaa täpötäynnä olevan bussin takapenkillä. Seuralaiseni seisoskelee surffilautansa kanssa bussin korkeimmassa kohdassa. Minulla on hänelle suklaapatukka, jonka meinasin lähetttää täältä takaa kaikkien edessäni istuvien apua käyttäen hänelle, koska olen jumissa laukkuineni. En kuitenkaan viitsinyt, loman jälkeen saattaisin kehdatakin.

Tämä on minun ja karavaanarinakin tunnetun espanjalaisen ensimmäinen yhteinen kaukomatka. Miten ihmeessä poikaystävän kanssa edes matkustetaan? En taida enää edes muistaa. Voi muuten olla, että joku päivä tämä karavaanarisurffaripoikaystäväni saa tarinoissani nimenkin, mutta vielä ei ole sen aika. Ehkä, jos selviämme tästä matkasta ilman suurempia kommelluksia. Ehkä sitten.

Jalka puutuu. En mahdu liikkumaan rinkkani kanssa. Tähän täytyy taas totutella, ei reppureissaus aina mitään ruusuilla tanssimista ole. Silti tämä on minulle ainoa tapa matkustaa, ainakin tässä vaiheessa elämääni. Tämä tapa seikkailla tuntuu oikealta ja olin jopa jo kaivannut tätä fiilistä. Fiilistä, jossa koko tämän hetken omaisuuteni mahtuu kulkemaan kanssani.

Nyt sattuu selkäänkin, olen vinossa. No mutta hei, vinossa tai en, kohta olen loikoilemassa riippumatossani Malediiveilla! Sen jälkeen ripustan keltaisen mattoni Sri Lankalle ja hymyilen maireasti.

Ah, mikä fiilis. Tästä alkaa seikkailu!

2 ajatusta aiheesta “Valmiina matkaan kohti Aasiaa”

  1. Ah mikä ihana blogi! Suunnittelemme samanlaista reissua, Malediivit ja Sri Lanka, marraskuulle ja luettuani postauksesi näistä kohteista meinaan räjähtää innostuksesta.. 🙂 Ihania kuvia, sujuvaa, mielenkiintoista tekstiä. Kiitos!

    1. Urbaanilaura

      Kiitos mukavasta palautteesta! Sitä ei koskaan saa liikaa. Pitääkin pistää lisää Malediiveista tulemaan, ihan sinua varten. Tervetuloa mukaan seikkailuun! 🙂

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top