Vabali Spa: Täydellistä rentoutumista Berliinissä

Olisitko uskonut, että yksi maailman rentouttavimmista ja kauneimmista kylpylöistä eli Vabali Spa sijaitsee keskellä Berliinin vilkasta metropolia?

Takana oli kiireinen työviikko ja tämän kampaajan hartioitakin kolotti. Matka muuten niin sykkivään Berliiniin takaa joka kerta myös rentoutumista syöden, juoden ja monin tavoin rentoutuen. Tätä se tarkoittaa ainakin minulle.

Tällä kertaa maksimoin rentoutumiseni viettämällä kokonaisen päivän pienessä hyvinvoinnin kuplassa keskellä Berliiniä. Vabali Spa sijaitsee aivan päärautatieaseman kupeessa. Minä ja paikallinen ystäväni huristelimme moottoripyörällä tuon ulkoa hieman kolkolta näyttävän rakennuksen pihaan. Rakennuksen sisälle astuttuani tunsin heti hartioideni laskeutuvan ja hengitykseni rauhoittuvan. Tunnelma oli heti käsin kosketeltavissa.

Vabali Spa Berliini

Vabali Spa

Tummaa puuta ja Buddha-patsaita, suitsukkeita ja rentouttavaa musiikkia. Maksuvälineenäkin toimivat rannekkeet käsissämme marssimme pitkin bambuilla rajattua kujaa, kohti esteettisiä pukeutumistiloja. Vastaanotosta olimme saaneet myös kylpytakit ja pyyhkeet, ne olivat Eevan asun lisäksi ainoat asumme koko kylpyläalueella vietetyn ajan. Vabali Spa on niin sanotusti tekstiilivapaata aluetta; uima-asuja ei käytetä uidessa eikä saunoessa.

Onnekseni olen jo kokenut kävijä saksalaisissa unisex-kylpylöissä. Alastomuus ei monelle tunnu olevan juttu eikä mikään, itsekin edes yritän käyttäytyä yhtä luonnollisesti alastomien ihmisten ympäröimänä. Hyvä asia on, että paikassa ei ainakaan tunnu, että kukaan olisi siellä tiiraillakseen muita – onneksi. Älkää siis tekään menkö sinne tiirailemaan, sen pitäisi olla sanomattakin selvää.

Lukuvinkki Seikkailijattarissa: Kylpylään Suomessa?

Vabali Spa

Kylpyläalue on suuri. Saunoja ja yhteensä 11, sekä ylä- että alakerrassa. Uima-altaita on kaksi, toinen ulkona ja toinen sisällä. Ulkoaltaalla hengaillessa tuntui, kuin olisin ollut jossakin kaukomaassa hotellin uima-altaalla. Puhutun kielen lisäksi monikaan asia ei muistuttanut minua Berliinistä. Niin paljon kuin Berliiniä rakastankin, mieleni oli enemmän ehkä jossakin lähellä päiväntasaajaa.

Saunoissa järjestetään tietyin väliajoin erilaisia ohjelmanumeroita löylysessioista ihon kuorintasessioihin. Kieltämättä kuvittelin pökertyväni venäläiseen tapaan tehdyssä löylyttämisessä, saunan ylälauteella. Onneksi oven ulkopuolella oli jääpaloja, joilla viilensin kuumentunutta ihoani.

Vabali Spa

Vabali Spa Kaminzimmer

Vabali Spa

Pientä sisäistä hykertelyä ja kikattelua aiheutti myös kookoskuorinta. Siellä me kaikki kymmenet ihmiset istuimme ilkosillamme lauteilla ja kuorimme ihoa meille kauniissa astioissa annetulla kookosöljy-sokeriseoksella. Kukaan ei kiinnittänyt huomiota muiden alastomuuteen, ei kukaan. Oli muuten pehmeä iho tämän kuorinnan jälkeen, aika ihanaa.

Lukuvinkki Seikkailijattarissa: Pieni opas Berliiniin

Kylpylän alueella on myös muunlaisia rentoutumishuoneita. Miten olisi päiväunet vesisängyssä oman viltin alla? Toisaalta voisi lukea kirjaa jollakin kauniista tuoleista, kylpytakissa ja viinilasi tai smoothie kädessä. Kylpylässä tosiaan on monta nukkumiseen ja lepäämiseen tarkoitettua, hiljaista huonetta. Nekin olivat yhtenäisen linjan mukaan kauniisti sisustettuja.

Vabali Spa

Vabali Spa

Berliinin Vabali Spa on rentouttava kokonaisuus

Alueen palveluihin kuuluu myös ravintola ja jäsenille on tarjolla joogaa ja pilatesta. Ei-jäsenenä pääsin nauttimaan kaikesta muusta Vabalin tarjomasta hemmottelusta ja voin kertoa, että minähän nautin. Päiväunet Buddha-patsaan juurella, omassa aurinkotuolissa tulivat tarpeeseen. Saunomista ja lisää saunomista, sitten taas pulahdus veteen ja samaa rataa jatkui koko päivän ohjelma. Ei mitään valittamista.

LUKUVINKKI SeikkailijattarissaI: Berliini on nautiskelijan taivas

Suosittelen Vabali Spa -kylpylää lämpimästi. Huolet jäävät unholaan ja väsyneinkin mieli virkistyy. Ensi kerralla aion ehkä varata jopa jonkun hieronnan tai reiki-hoidon. Aion myös suunnata kylpylään aamutossujeni kera heti aamusta ja aion viettää siellä aivan koko päivän. Voisin jopa aloittaa aamuni meditoimalla itsekseni jossakin alueen kaukaisimmista nurkista.

Vabali Spa

Vabali Spa

Ah, kyllä tässä hieman kireä mieli alkaa taas rentoutua, kun palaan tunnelmissani noiden Buddha-patsaiden keskellä, lintujen laulun säestämään kylpylään. Tuohon kylpylään aion palata ehdottomasti uudelleenkin.

Hyvä tietää:

  • suosi aikoja kiireisimpien hetkien (lomat, viikonloput) ulkopuolella
  • ei uima-asuja
  • ei kameroita tai muutakaan kuvaamista
  • ota mukaan omat aamutossut tai flip- flopit
  • kylpytakin ja pyyhkeen voi vuokrata kylpylästä
  • kylpylässä on hyvät laittautumispaikan peileineen ja hiustenkuivaajineen
  • aukioloajat: ma-su 10-24
  • hinta päiväkortille alkaen 31 e (tarjolla myös 2h ja 4h, mutta suosittelen koko päivää)

Kuvat: Vabali Spa (koska kuvaaminen ei ollut sallittua)

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.