Uusi vuosi Berliinissä

Kuvittele raketteja ja räjähteitä. Kuvittele niitä miljoonakaupungissa ja pistä tämä kuvitelmasi potenssiin viisi. Sellainen on uusi vuosi Berliinissä.

Harvoin sanon, että Berliiniin ei kannata matkustaa. Nyt kuitenkin aion sanoa niin. En tosin puhu yleisesti, puhun vain yhdestä ja ainoasta päivästä, jollloin en suosittele kaupunkilomaa suosikkikaupungissani. Tuo hetki on uusi vuosi. Ellet ole melun, lian, kaoottisuuden ja sekasorron ystävä, kannattaa harkita kaksi kertaa, jos haluat vaihtaa vuotesi muuten niin ihanassa Berliinissä.

Berliini uutena vuotena, Urbaani viidakkoseikkailijatarPelkään Suomessakin raketteja, tai ehkä enemmänkin pelkään yhdistelmää humalaisista ja räjähteistä. Berliini uutena vuotena on kuin sotatannet. Raketteja lentelee siellä täällä, ylhäällä ja alhaalla. Kaikessa kauneudessaan ja runsaudessaan rakettien, papattien ja muiden pommien heittely pitkin poikin ei ole itselleni nautinnollista. Raketteja lenteli jopa sisällä metrossa ja niitä viskottiin roskapönttöihin ja heiteltiin ihmisjoukkoihin.

Jos siis joskus päädyt uutena vuotena Berliiniin, pakkaa mukaan vaikka suojalasit tai piiloudu jonnekin turvalliseen paikkaan katselemaan iloisia tulitteita ja maailmansotaa muistuttavaa menoa.

berliini uusi vuosiberliini uusi vuosiberliini uusi vuosiIMG_1456IMG_1453

 

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top