Urbaani löytöretkeilyä Malesiassa: Hylätty teetupa

 En ole hetkeen kertonut teille tarinoita hylätyistä taloista. Nyt kerron ja tämä talo löytyi Malesian Langkawilta. Pitäähän jokaiseen lomaan pientä urbaania löytöretkeilyäkin sisällyttää.

Tällä kertaa kyseessä ei ole mikä tahansa hylätty rakennus, vaikka niitä tuossakin maassa riittää pilvin pimein. Kyseessä on hylätty teetupa, joka sijaitsee aitiopaikalla, Langkawin korkeimman vuoren huipulla.

hylätty teetupa LangkawiKuulin tämän teetuvan olemassalosta luontoretkellä. Kuulin myös, että talossa majailee nykyää sarvinokkalintuperhe. Pitihän sellaista taloa päästä tutkimaan. Kuka nyt jättäisi väliin tilaisuuden tutkia hylättyä teetupaa, jossa asuu lintuperhe? En minä ainakaan.

Hylättyjen kohteiden tutkimiseen liittyy aina omanlaisensa jännitys. Tällä kertaa jännitys liittyi läheiseen viidakkoon. Trooppisessa maassa hämähäkit, käärmeet ja muut niljakkaat saattavat kuulua asiaan.

Tutkin teetupaa läpikotaisin, pelon sekaisin tuntein. Jokaiselle askeleella jouduin tarkkailemaan jokaisen pimeän nurkan käärmeiden sun muiden varalta. Yhtään ei osunut tielleni, onneksi. Hämähäkinseitit seinillä ja lahoilla portailla todistivat niiden olemassaolon. Toisaalta, eivät ne minua häiritse, kunhan eivät liian lähelle tule tekemään tuttavuutta.

Näkymät teetuvalta ovat kauniit ja reitti vuorelle on jo itsessäänkin elämys, mutta siitä lisää toisessa jutussa.

Miten sinne pääsee?

Hylätty teetupa sijaitsee Langkawin Gunung Raya -vuoren huipulla. Aja kiemuraisia vuorenrinteitä pitkin ylös asti ja et voi olla huomaamatta tien oikella puolella sijaitsevaa ränsistynyttä rakennuskokonaisuutta. Tutkiessasi muista tämä: ota vain kuvia, jätä vain jalanjälkiä.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top