Ukulele matkassa mukana

image

Toivoin eräs joulu joulupukilta kitaran. Sain sen.

Katsoin netistä opetusvideoita, mutta kärsivällisyys ei riittänyt ja kitaran kaulakin halkesi. Siihen jäi unelmani olla kuin Joni Mitchell ja soittaa kitaraa reissuissa, nuotiotulen ääressä.

Nyt olen saanut uuden idean. Ukulele, se on kitaraa pienempi ja yksinkertaisempi soitin. Sen ääni on rauhoittava ja Jack Johnsonin biiseistä tutut sävelet soivat kuin keväinen lintujen konsertti, rauhoittaen levottomimmankin mielen.

Asuntoautoelämäni kumppanilla sattui olemaan ukulele. Oikeastaan hänellä on niitä kaksi. Toisessa on pääkalloja ja toisessa hymynaamoja. Omin itselleni keltaisen, hymynaamoilla varustetun soittimen. Päätin opetella soittamaan sitä.

image

Roadtripit, nuotiotulet ja muu hippeily ei voisi olla täydellistä ilman musiikkia. Katsotaan, kuinka tämä nopeasti roihahtanut innostukseni jaksaa pysyä vireänä. Nyt alkuun missioni on opetella soittamaan edes yksi biisi. Siitä yhdestä reissubiisistä on hyvä aloittaa ukulele-harrastukseni.

Sitä paitsi, ukulele kulkee reppureissuissani mukana isompaa kitaraa kätevämmin. Ruisrockissa viime viikonloppuna vision jo ukulele-tyttöbändiä siskoni kanssa, siellä Aurajoen rannassa tämä harrastukseni sai virallisen alkunsa.

Osaatteko te soittaa ukulelea tai kitaraa? Tai jotain muuta?

image

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.