Biarritz vinkit

Tyylikkään rento Biarritz on hurmaava surffikaupunki

Kun mietin Ranskan Biarritzia, mieleeni tuli vielä hetki sitten elitistinen ja jopa snobbaileva rantakaupunki, jossa elokuvamaailman suuret tähdet siemailevat kuplajuomaansa rantaravintoloissa. Kaupunki, jossa naiset kävelevät nenä pystyssä ja jossa miehillä on taaksepäin kammatut hiukset ja kauluspaita. Mielikuvani osoittautui täysin vääräksi, Biarritz on paljon muutakin.

Se Biarritz, jonka hetki sitten päättyneellä matkallani näin ja koin oli kovin erilainen mielikuvastani, pelkästään hyvällä tavalla. Saavuimme matkailuautollamme kaupunkiin, joka tuntui alusta alkaen kotoisalta, eläväiseltä ja rennolta, samaan aikaan sopivan huollitellulta ja tyylikkäältä. Snobbailu on kaupungista kaukana ja Biarritzin tunnelma on enemmänkin rennon sivistynyt.

Biarritz ranska vinkit
Tästä kohtaa, Biarritzin parhaalta paikalta, löytyi paikka liikkuvalle kodillemme. Majoituksen hinta, 0 euroa.
Biarritz Ranska
Oikeastaan näille kaduille ei saisi parkkeerata matkailuautoja, mutta ei aivan kaikista kielloista tarvitse välittää; ei etenkään sesongin ulkopuolella. Me otimme riskin ja tällä kertaa se kannatti.
Biarritz
Mitenkäs Oskari selviää Biarritzin kapeista kaduista?
Biarritz
Tässä on meidän hotellinäkymä. Ei mitään valittamista.

Biarritz

Biarritz surffaus
Biarritzin kullankeltainen ranta on surffarin paratiisi, sekä aloittelevan että konkarin.

Biarritz

Biarritz

Biarritz on kompakti ja eläväinen

Biskajanlahdella sijaitsevassa rantakaupugissa asuu vain noin 30 000 ihmistä ja sesongin ulkopuolella turistitkaan eivät kansoita kaupunkia. Koin Biarritzin oikeastaan melko rauhallisena, mutta sopivan eläväisenä. Näin ympärilläni kauniita ja komeita ihmisiä, joiden viehättävä ulkonäkö tulee enemmänkin sopivan itsevarmasta olemuksesta kuin kasvoista tai vartalosta.

Kokeilimme onneamme Oskari-matkailuautomme parkkeeraamisen kanssa ja päädyimme seikkailemaan kaupungin kujilla ja kaduilla etsien juuri sopivaa yöpaikkaa liikkuvalle kodillemme. Pienen etsinnän jälkeen löysime aitiopaikan, josta aukeni näkymä koko kaupunkiin. Kyseisellä tiellä oli kieltokyltit kaltaisillemme autoilijoille, mutta päätimme liittyä muiden kaltaisiemme anarkistijonoon. Nyt emme piitanneet säännöistä ja otimme riskin. Riski kannatti ja saimme majoittua kaksi yötä ilmaiseksi, Biarritzin parhaalla paikalla. Taas kerran, on ilo olla karavaanari!

Biarritz surffaus
Miten ihmeessä näin isoa lautaa edes pitää kantaa? Ensi kerralla siirryn takaisin edes hieman pienempään kapineeseen.
Biarritz surffaus
Nappasin minä joitakin aaltojakin, vaikka olemattomatkin taitoni ovat todella ruosteessa.

Biarritz

Biarritz surffaus
Biarritzin hiekkarannan tuntumassa on surffikouluja ja lautavuokraamoja. Itse vuokrasin laudan Ecole de Surf de Vague Basque -nimisestä puljusta.

Surffia ja herkuttelua Biarritzissa

Espanjalaiseni kävi surffaamassa aamuin ja illoin, itse liityin seuraan kerran sopivan laskuveden aikaan. Biarritzin kahdesta surffirannasta molemmat soveltuvat sekä aloittelijoille ja kokeneille konkareille. Omaa lautaa ei tarvitse olla, sillä rannoilla on lautavuokraamoja ja surffikouluja. Biarritz on oikeastaan aika täydellinen paikka kokeilla surffausta vaikka ensimmäistä kertaa.

Kuten koko Baskimaa, myös Biarritz on herkuttelijalle oiva valinta. Paikalliset pikkupurtavat, pinchot, täyttävät vatsan surffisession tai kaupunkisamoilun jälkeen juuri sopivasti ja alueen eläväinen ravintolakulttuuri on itsessään jo kokemisen arvoinen. Oma suosikkikatuni on katu nimeltään La Gambetta. Sinne kannattaa suunnata ruoan ja juoman perässä.

Biarritz
Biarritz ei ole katutaiteen mekka, mutta jotakin hauskaa löysin.
Biarritz
Biarritzin ravintolaskene on hauska ja nuorekas.

Biarritz

Oma vierailuni Biarritziin oli jotenkin kaikkea muuta kuin suorituskeskeinen. En nähnyt kaikkea, en kokenut kaikkea. Enemmänkin vain olin ja hengailin. Se oli täydellistä. Join hitaita aamukahveja joko autossamme tai läheisessä kahvilassa, hain ruokatarvikkeita paikallisesta kauppahallista, join paikallista viiniä rantaravintolassa tai autossamme, kävelin rannalla, nautin auringosta ja tunnelmasta tai ihailin vedessä aaltojen päällä liukuvia surffareita. Elin surffityttöystävän elämää, saaden samalla vaipua omiin ajatuksiini ja fiilistellä.

Biarritz

Biarritz
Arkkitehtuuri on matalaa ja kotoisaa. Biarritz ei ole pilvenpiirtäjiä varten.
Biarritz
Kauppahallista voi hakea herkkuja.

Biarritz

Biarritz

Biarritz on oikeastaan aika täydellinen yhdistelmä tyylikästä ja inspiroivaa kaupunkielämää yhdistettynä flip flopit jaloissaan kulkeviin surffareihin ja sporttisiin lenkkeilijöihin. Kaupungin yleinen tunnelma on rento, mutta huolettoman tyylikäs. Eräs hetki, jona istuin kantakuppilassani kuvaa mielestäni Biarritzia hyvin. Join kahvia, edessäni olevat miehet tiirailivat surffitilannetta, vanhukset pelasivat petanque-peliä, lasten jalkapallojoukkue kokoontui kahvilan edessä, paikan päällä oli kolme vapaana olevaa koiraa ja kauempana oleva pariskunta kaulaili. Elämää oli joka puolella, rennolla otteella.

Biarritz

Biarritz

Biarritz

Biarritz

Biarritz

Biarritz

Biarritz
Rantaviivaa pitkin voi kävellä upeissa maisemissa.

Biarritz

Biarritz on uusin kaupunkirakkauteni ja se sijaitsee vain kivenheiton päässä toisesta upeasta kaupungista, Espanjan Baskimaan San Sebastianista. Toisaalta Pyreneiden vuoristoonkin on vain parin tunnin ajomatka. Biarritz voisi oikeastikin olla jopa hyvä tukikohta elämälle.

Oletko käynyt Biarritzissa? Minkälaisia tunteita kaupunki herätti sinussa?


Psst! Luitko jo päiväkirjajuttuni Biarritzista? Jos suuntaat Biarritziin ja olet kiinnostunut surffauksesta, muista myös herttainen Hossegor.

Biarritz

Biarritz
Surffielämää parhaimmillaan Biarritzissa.

Biarritz

Biarritz
Biarritz, nähdään taas!

3 ajatusta aiheesta “Tyylikkään rento Biarritz on hurmaava surffikaupunki”

  1. Vietettiin 10 päivää heinäkuussa Biarritzissa ja olisin voinut jäädä sinne vaikka samantien pysyvästi. Käytiin kerran aiemminkin vuonna 2010 Biarritzissa, mutta silloin alkoi jo matkaväsymys painaa Barcelonan ja Bilbaon jälkeen. Nyt Biarritz oli pääkohteemme ja olo oli kotoisa heti ensihetkistä lähtien. Kivan rento ja lämminhenkinen paikka, ei voi kun kehua.
    Korkeuseroja ei ymmärrä kun vasta paikan päällä, on oma hauska elementtinsä. Sää vaihteli tihkusateesta kuumaan auringonpaisteeseen yhdenkin vuorokauden aikana (ainakin heinäkuussa…) mutta se ei tuntunut paikallisten menoa millään haittaavaan, ovat tottuneet keliin kuin keliin. Itseä se sade hieman harmitti….
    Suorat lennot Finnairilta olivat kiva juttu, toivottavasti niitä saa jatkossakin, sillä mielelläni palaan noihin maisemiin. Reissumme aikana vietettiin 24 h Bilbaossa, lisäksi vuokrattiin auto pariksi päiväksi ja käytiin Pau:ssa katsomassa Tour de Francen pyöräilykilpailun yhden etapin startti sekä La Rhunella patikoimassa, myös lyhyet päiväretket bussilla San Sebastianiin ja Bayonneen ehdittiin totetuttaa. Mies kävi kahdesti surffaamassa ja kerran sukeltamassa, kun minä nautin auringosta. Iso suositus Biarritzille!!!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.