Turun coolein kortteli

Tykkään Turusta, etenkin kesällä. En tunne Suomen entistä pääkaupunkia kovinkaan hyvin, mutta Ruissalon rockailujen rinnalle on ollut useana vuonna hauska sujauttaa myös vähän hengailua Turussa.

Sen verran olen Turusta jo oppinut, että jokirannassa on leppoisaa hengailla ja olenhan minä jo löytänyt tuosta kaupungista suosikkikorttelini. Mitäs siellä korttelissa siis tarkemmin ottaen on, missä se sijaitsee ja miksi se on niin kiva? No tämä kortteli on Linnankadulla, Turun ytimessä. Vieri vieressä on persoonallisia paikkoja ja talot ovat mukavan ränsistyneitä ja sopivasti elämää nähneitä.

Kyseisessä korttelissa sijaitsee Turun makein baari/yökerho, hauska sarjakuvakauppa, toinenkin hauska baari, kirpputori, kirjakauppa ja ties mitä muuta mukavaa. Löysin jopa korttelin lähistöltä hienon ja uuden, koko seinän peittävän graffitin.

Tässä korttelissa sijaitseva, Turun siistein baari on tietysti Dynamo. Se sijaitsee ihanassa puutalossa, jonka lattiat narskuvat ja jossa meno on ilmeisen usein kovin hikinen. Hyvää musaa ja kivoja tyyppejä, rentoa menoa. Dynamossa hengailisin varmasti useamminkin, jos asuisin Turun suunnalla.

Juuri päättyneellä Turun reissullani tutustuin pikaisesti myös korttelissa sijaitsevaan, sympaattiseen sarjakuvakauppaan. Värikkäät portaat johdattavat värikkäälle hengailu-ullakolle ja koko kaksi kerroksisen kaupan seinillä on Karvisia ja Supermiehiä. Humoristisia sarjakuvia näkyy alakerran myymälässä ja kaikkea jännää tuntuu olevan joka puolella. Kauppa sai hymyn huulille.

Suosikkibaarini ja sarjakuvakaupan lisäksi suosikkikorttelistani haluan mainita myös toisen hauskan baarin, joka on sekin tutustumisen arvoinen paikka. Meksikolainen El Gringo Café Latino näyttää jo ulospäin sympaattiselta ja sitä se onkin. Alkujuomaa tai ruokaa siis täällä ja jatkoille suoraan tai mutkitellen Dynamoon.

Ensi viikonloppunahan Turussa pidetään myös H2Ö-festarit. Hmmmm. Ehkä minä pysyn nyt vain hetken kotona, sitähän olin kaivannut.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top