Turkki Van

Turkin kaunein auringonlasku

Auringonlaskut, toinen toistaan kauniimmat. Taivaan väriloisto pastellinsävyissä ja koko punaisen väripaletti taivaalle maalattuna ei voisi koskaan kyllästyttää minua. Aina, kun minulla on tilaisuus nähdä uusi auringon taival taivaanrannan taakse, aion siihen tarttua.

Itä-Turkissa on lukuisia auringonlaskupaikkoja, mutta viimeiselle illallemme Vanin kaupungissa valitsimme vuoren ja sataman väliltä sataman. Van on tunnettu järvestään, joten halusimme olla siellä, missä järvikin. Suunnistimme satamaan, mukanamme luontevasti auringolaskuun kuuluvat, paikalliset Efes-oluet. Ei kauaakaan, kun porukkamme ajatukset raksuttivat samaa rataa ja päätimme katsoa auringon valonäytelmää järven rannan sijasta järveltä.

Laiva kuskeineen mukaan satamasta ja menoksi. Sanon ehkä aina, että ”tämä on kaunein auringonlasku, minkä koskaan olen nähnyt”, mutta tämä tosiaan oli. Ainakin tämä oli yksi niistä kaikkein kauneimmista.

Ehkä Marokossa, Saharan autiomaan dyynin harjalta katsottua auringonlaskua ei kovin helpolla voiteta, mutta Turkin Van-järvellä koettu lasku meni ainakin Turkin kauneimmaksi auringonlaskuksi omalla listallani. Pilvet upposivat vuoristoon ja aurinko järveen, linnut lentelivät auringonsiltaa pitkin ja järven vesi liplatti rauhoittavasti.

 

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top