Tunnepohjainen matkailija Barcelonan kaduilla

Oletko sinä järki- vai tunnepohjainen eläjä? Päteekö sama tavassasi matkustaa? Luetko karttoja ja suunnittelet tarkkaan vai kuljetko päämäärättömästi ja spontaanisti, intuitionkin kuljettamana?

Samoilen pitkin Barcelonan Bornin kapeita sivukujia. Betoniseinien suojissa saa miellyttävää varjoa paahtavalta auringolta.

Tunnistan viemäreiden tuoksun, muistan sen vuosien takaa. Kuumaksi paahtunut Barcelona tuoksuu usein roskille ja viemärille. Välillä kaupunki tuoksuu myös parfyymille. Parfyymin tai muun raikas tuoksu leijailee taas nenääni, kun ohitan pienet putiikit.

Samoilen vielä syvemmälle Barcelonaan. En enää tiedä, missä olen. Tunnistan tutun patsaan. En edes tiedä patsaan nimeä, tiedän vain nähneeni sen. Muistan ohittaneeni tuon patsaan monta kertaa 15 vuotta sitten, kun asuin yhden kesän Barcelonassa. En silloinkaan tiennyt patsaan nimeä, en edes alueen nimeä. En useinkaan tiedä. Tiedän vain, missä olen käynyt ja missä en.

Barcelona street

Barcelona street

Barcelona street

Barcelona street

Kävelen värikkään kahvilan ohi. Se sijaitsee eräällä lempikaduistani. Meni pitkään, ennen kuin aloin muistaa tuon kadun nimen. Tiesin vain, mitä reittiä ja mitä maamerkkejä seuraamalla kadulle pääsee.

Olen tunnepohjainen matkustaja. Unohdan faktat, mutta muistan minussa heränneet ajatukset ja tunteet.

Olen huono lukemaan karttaa ja suunnistamaan. Silti löydän aina perille, tunnetta seuraamalla. Löydän myös kaikki kiinnostavat paikat niin sanottujen tuntosarvien avulla; seuraamalla kiinnostavia katuja ja kääntymällä aina jännittävimmälle tai kauneimmalle.

Olen tunnepohjainen matkustaja. Unohdan faktat, mutta muistan minussa heränneet ajatukset ja tunteet. Jos tunteita ei herää, matka on yhdentekevä.

Barcelona street

Barcelona street

Barcelona street

Barcelona street

Barcelona street

Välillä olen huono konkreettisten vinkkien antaja, mikä ei välttämättä ole matkabloggaajalle vahvuus. Olen löytänyt reissuiltani toinen toistaan kiinnostavampia paikkoja, mutta en osaisi kertoa selkeää reittiä moneenkaan.

Ohjeet ilman Googlaamista menisivät jotenkin näin: ”Kävelet sellaista söpöä kujaa pitkin, siinä kulmassa taisi olla pieni putiikki, jonka edessä istui ehkä omistajan koira. Siitä käännyt vasemmalle, luulisin. Siitä sitten jonkin aikaa eteenpäin ja sitten saavut aukiolle. Jos siinä ei ole aukiota, olisi pitänyt kääntyä vasemmalle”.

Barcelona street

Barcelona street

Barcelona street

Barcelona street

Barcelona street

Matkustan tunteet edellä, niin elän usein myös elämääni. Matkani eivät ole täynnä faktoja, ne ovat täynnä tunteita. Muistan tunteet ja tuoksut, unohdan numerot ja paikkojen nimet. Muistan visuaaliset yksityiskohdat, mutta unohdan historian merkitykselliset käänteet. Käännyn sinne, mikä suunta tuntuu parhaimmalta.

Sellainen olen, tunnepohjainen matkailija. Oletko sinäkin?

*Barcelonan matka oli osa momondo ambassador -vuosikumppanuutta, enkä vastannut kaikista matkan kustannnuksista itse.

4 ajatusta aiheesta “Tunnepohjainen matkailija Barcelonan kaduilla”

  1. Olipa ihana kuvapläjäys Barceloonasta!
    Tulia myös hinku päästä käymään siellä joskus uudestaan. Mutta sitten muistin, että ainiin, viime aikoina mediassa on ollut paljon juttuja näistä turismista kärsivistä kaupungeista… Onneksi tällaisten blogitekstien kautta voi kuitenkin päästä tunnelmaan ja fiilikseen 🙂

    1. Kiitos kommentista ja kiva, että viihdyit jutun parissa :)! Barcelona on viime aikoina ylikansoittunut ja sen kyllä huomasi. Onneksi itse löysin hiljaisemmat alueet ja muualla en enää viihtynytkään kuin ennen. Massa on kaikessa huonoa, oli kyse sitten massatuotannosta tai massaturismista. Tämä on harmi ja edut kääntyvät haitoiksi. Virtuaalimatkat ovat myös ihania matkoja!

  2. Tunnistan itseäni tässä postauksessa! itsellenikin on tosi tärkeää se tunnelma ja fiilis joka paikassa on ja joka reissun jälkeen jää. Jos en löydä sitä tiettyä yhteyttä, en tule palaamaan maahan tai kaupunkiin, enkä nauti reissusta niin paljon kuin voisin.

    1. Yhteys on tärkeä juttu kaikessa. Sama pätee ihmissuhteissa. Joidenkin ihmisten ja paikkojen kanssa tunne vain on… tai sitten ei ole :).

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.