Tunnelmia vihreästä Galiciasta

Istun vihreän auton etupenkillä. Tuulilasinpyyhkijät pyyhkivät ikkunan sadepisaroita tasaiseen tahtiin. Maisema on erittäin vihreää, joka puolella on puita. Sade ja maiseman vihreys kulkevat käsi kädessä, olenhan Espanjan vihreimmässä ja samalla sateisimmassa paikassa, läntisen Espanjan Galiciassa.

Nokka vuotaa, taisin vilustuttaa itseni Mallorcalla. Siellä seikkailin muutaman päivän ennen poikaystäväni kotikulmille saapumista. Olen ollut matkalla hieman alle viikon, toinen samanlainen pätkä on vielä edessä.

Maisemat auton ikkunoiden takana vaihtuvat hitaasti. Olemme jossakin pienessä kylässä, matkalla Santiago de Compostelaan. Moni tietää tuon kaupungin kuuluisan pyhiinvaellusreitin päätepisteenä. Tien vartta pitkin tarpoo monia sadevarusteisiin sonnustautuneita pyhiinvaeltajia. Me emme ole pyhillä asioilla, olemme vain tutkimassa paikkoja.

Täytyy sanoa, että nyt ymmärrän tuon espanjalaiseni jatkuvaa Galicia-kaipuuta hieman paremmin. Vaikka nyt sataa, saavuin aurinkoiseen ja kuumaan Galiciaan ja se näytti minulle heti parhaimmat puolensa. Tajusin, että täällä on kaikkea vehreistä metsistä vesiputouksiin, historiallisiin paikkoihin, kalastajakyliin ja surffirantoihin. Täällä on kaikki, mitä tuo espanjalainen elämäänsä haluaa. Tiedän, että tänne hän haluaa vielä joku päivä palata.

Tuntuu erikoiselta, että itsekin katselen paikkoja vähän sillä silmällä. Jos yhteiselo tuon espanjalaisen kanssa jatkuu pitkäänkin, saattaa muutto Galiciaan tulla enemmänkin ajankohtaiseksi. Se ei ole mahdoton ajatus, olen sopeutuvaista sorttia ja kyllähän minä täällä viihtysin. Onneksi mitään ei tarvitse päättää juuri nyt, katsellaan ja kuulostellaan.

Nyt olemme perillä pyhiinvaeltajien Santiago de Compostelassa ja on aika lopettaa tämä rustaus. Halusin vain ilmoittaa, että Anoppilasta on selvitty hengissä ja että Galicia on tehnyt minuun jo nyt suuren vaikutuksen luonnonkauneudellaan.

Juttuja kannattaa seurata myös Snapchatissa, sieltä löydätte minut nimellä Urbaanilaura. Myös Instagram on blogia aktiivisemmassa käytössä reissuni aikana. Kotiin palattuani alan purkaa Espanjan kuulumisia ja matkavinkkejä. Siihen asti, nauttikaa auringosta! Kyllä, Suomi on nyt koko Espanjaa lämpimämpi ja aurinkoisempi.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top