Tulenarkoja juttuja Montenegrossa

Välillä reissun päällä päätyy mitä omituisempiin tilanteisiin. Eri kulttuureissa on lukuisia kiellettyjä tekoja, puheenaiheita ja sormimerkkejä. Joissakin paikoissa valokuvaus on kiellettyä ja joskus joku muu yllättävä asia saattaa viedä tietämättömän matkailijan jopa telkien taakse.

Olin Montenegrossa ja bussi pysähtyi pienen kylän pikkuruiselle huoltoasemalle. Oli pissatauko. Suuntasin kamera kaulassa vessaan. Tarkoitus ei ollut kuvata vessareissulla yhtään mitään, en vain halunnut jättää kallista kameraani bussin penkille.

Ennen vessavuoroani päätin kuitenkin räpsäistä kuvan käsin kirjoitetusta kyltistä, jossa luki ilmeisesti miehet ja naiset paikallisella kielellä. Ihmettelin myös itsekseni käymälän käytön hintaa, olimmehan kuitenkin edullisessa maassa.

En osannut aavistaakaan, minkälaiseen puhutteluun tästä rikollisesta teostani päätyisin! Kuvaamiseni nähnyt mieshenkilö yltyi melkein raivon partaalle, osoitteli minua ja kameraani. En ymmärtänyt sanaakaan, mitä hän sanoi, mutta ymmärsin, että hän viittoili jotakin käsirautoihin liittyvää.

O-ou. Heittäisivätkö he minut nyt putkaan tästä viattomasta kuvasta? Näin ei sentään käynyt, mutta kyllä siinä taas sai hetken verran hämmästellä, että mitä täällä oikein tapahtuu. Jotain kovin väärää olin tehnyt, sen tajusin. Onneksi selvisin vain pienellä säikähdyksellä ja sainpahan taas tarinan kerrottavaksi.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.