tuk tuk travellers

Tuk Tuk Travellers

Olen unelmoija. Ihmisillä pitää olla unelmia, joita kohti mennä. Itsekin pyrin haaveilun lisäksi myös toteuttamaan näitä unelmia, mitä ikinä ne milloinkin ovat. Nyt kyse ei ole kuitenkaan minun unelmistani. Kerron teille kahden miehen unelmasta. He ovat Tuk Tuk Travellers eli Juho ja Pyry, kaksi aktiivisesti sirkusta harrastavaa tyyppiä ja seikkailijaa, jotka aikovat ajaa kolmipyöräisen menopelin Thaimaasta Suomeen.

Juho ja Pyry ovat viitisen vuotta unelmoineet matkasta. Tämä matka ei olisi mikään tyypillinen matka, vaan se olisi matka, joka dokumentoitaisiin ja johon kuuluisi oleellisena osana Thaimaan matkaajille tuttu, kolmipyöräinen kulkupeli eli niin sanottu tuk tuk.

Pojat suunnittelevat lentävänsä Thaimaahan, josta ajaisivat kyseisen, suhteellisen hitaasti eteenpäin puksuttavan, ajoneuvon aina Suomeen asti. Oih, mitä kaikkia mahtavia maita ja maisemia tuohon reitin varrelle osuisikaan!

Pojat tuunaisivat menopelin katuruokakeittiöksi ja kotiinpaluumatkan aikana siellä kokkailtaisiin katukeittiön tapaan ja pysähdyspaikoissa esitettäisiin sirkustemppuja.

Ottaisivatkohan he minutkin kyytiin vaikkapa jossakin vuoristoseuduilla tai jossakin Aasian pikkukylässä sellaiseen sivukärryyn tai tuk tukin katolle? Tai oikeastaan mihin vaan? Siinä olisikin taas seikkailua ja tuollaista kaipaan!

Pojat tuunaisivat menopelin katuruokakeittiöksi ja kotiinpaluumatkan aikana siellä kokkailtaisiin katukeittiön tapaan ja pysähdyspaikoissa esitettäisiin sirkustemppuja. Kaikesta tästä pojat (vai pitäisikö sanoa miehet?) tekisivät reissuohjelman meidän iltojamme piristämään. Kulinarismia, seikkailuja ja sirkushuveja, kuulostaa hurjan hauskalta!

Budjettia kyseiseen projektiin kasataan hienolla, yhteisöllisellä tavalla eli käytössä on crowdfunging.Se on rahoitustapa, johon jokainen voi osallistua pienellä tai suuremmalla panoksella. Lahjoituksista on jopa luvassa konkreettinen kiitos. Jos lahjoittaa esimerkikisi 10 euroa, se oikeuttaa ruoka-annokseen eksoottisessa katukeittiössä.

Olen reissuillani tavannut vuosien varrella uskomattoman upeita tyyppejä ja kuullut huikeita tarinoita. Olen kuullut maailman ympäri kävelleestä miehestä, joka kuljetti tavaransa ostoskärryssä. Tutustuin jenkkien länsirannikon etelästä pohjoiseen pyöräilleeseen mieheen. Skottilainen tyttö liftaili ympäri ämpäri Australiaa ja eräät brassimiehet purjehtivat kolmessa vuodessa maailman ympäri.

Haluan antaa tukeni kaikille kekseliäille ja hauskoille projekteille. Haluan antaa tukeni unelmoijille! Pojat sanovat projektistaan ”This is for the dreamers, romantics and the people who want to eat good food.” Tämä on siis myös minulle.

Unelmoikaa! Toteuttakaa unelmianne! Elämä on paljon tylsempää ilman unelmointia ja muistakaa, että aika moni niistä edes hitusen realistisista unelmista voi oikeasti toteutua, jos niihin uskoo!

EDIT: Projekti toteutui ja ruokatuktukin pyörät pyörivät nykyään milloin missäkin. Juhon haastattelun voi lukea täältä.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top