kampaamo helsinki

Töissä urbaanissa viidakossa, hiusten ja matkajuttujen äärellä

EDIT 10/2019 Avasin huhtikuussa 2019 oman, matkateemaisen parturi-kampaamon nimeltään Aroha Helsinki Helsingin Vuorimiehenkadulle. Lue lisää aiheesta täällä.

Kun en matkusta, kampaan hiuksia helsinkiläisessä parturi-kampaamossa. Ettei rutinoituminen kuihduttaisi, tartuin tilaisuuteen vaihtaa yhdeksän vuoden jälkeen uuteen toimipisteeseen. Uusi osoite tarkoittaa myös muita uusia tuulia värikkäässä ja boheemissa urbaanissa viidakossa.

Helsinkiläinen kampaamo, Hiushuone Dandy, on ollut kuin toinen kotini matkojeni välillä jo lähes yhdeksän vuotta. Kun en matkusta, paiskin töitä mahdollistaakseni matkailjan elämäntavan. Tämä tarkoittaa, että keskimääräistä enemmän lomaileva seikkailijatar tekee myös keskimääräistä joustavammin ja enemmän töitä.

Muistan miettineeni jonakin ankeana marraskuisena iltana, kuinka rutiini tappaa. Toisille rutiini luo turvaa, minua se kuihduttaa. Olen tosin ollut monestakin syystä hieman kuihtunut viime aikoina. Olen avannut saman työpaikan oven jo yhdeksän vuotta, päivästä toiseen. Kaipasin vaihtelua, en vain tiennyt, mitä ja miten. Onneksi universumi tuntuu tietävän jotkut asiat itseäni paremmin ja tilaisuus uudesta toimipisteestä heitettiin eteeni pari kuukautta sitten. Tietysti tartuin tilaisuuteen ja rohkean päätöksen seurauksena astelen nyt jo toista viikkoa juuri avattuun salonkiin, jossa teen töitä sekä uusien että vanhojen tuttujen ympäröimänä ja jossa soi vuoroin salsa, bossa nova ja muut etniset rytmit.

Hiushuone Dandy kampaamo helsinki

Hiushuone Dandy kampaamo helsinki

Hiushuone Dandy

Uusi kampaamo Helsingin kartalla on matkailijan koti

Uusi Dandy on Dandy-perheen kolmas jäsen, porukan kuopus. Abrahaminkadun Dandy ei ole pelkkä hiushuone, samoissa tiloissa hoidetaan ulkokuoren lisäksi myös mieltä ja sielua. Voitte vain kuvitella, kuinka ilahduin tiedosta, että uuden työpaikkani yhteydessä toimii myös jooga- ja tanssistudio, uudistunut Pihasali. Pihasalia pyörittää nykyään maailmallakin usein seikkaileva tanssija, Sanna.

Maailmani tuntuvat nyt monellakin tasolla yhdistyvän, maailmalla tuntuu olevan varalleni suunnitelma. Parempi olla näin, olenhan ajelehtinut sekavissa vesissä jo liiankin kauan. Uskon, että suunta on nyt oikea. Sen on oltava.

Helsinkiläisessä kampaamossa hoidetaan hiuksia ja jutellaan matkajuttuja

Olen onnekas saadessani tehdä töitä mieluisan asian parissa. Suurin osa asiakkaistani tietää matkoistani ja puheenaiheet pyörivät usein matkailijan maailmassa. Välillä tekisi mieli hihkaista onnesta, kun huomaan kaunistavani tai komistavani inspiroivaa ihmistä, jutellen omista lempiaiheistani. Kiitollinen saa olla, todellakin.

Hiushuone Dandy

Hiushuone Dandy

kampaamo helsinki

Välillä tekisi mieli hihkaista onnesta, kun huomaan kaunistavani tai komistavani inspiroivaa ihmistä, jutellen omista lempiaiheistani.

Uudesta Dandysta vielä sen verran, että sen sisustuskin loksahtelee maailmassani paikoilleen. Paikan sisustus on Dandylle tuttua linjaa eli kotoisa ja värikäs, yllätyksellinen. Se on entistäkin boheemimpi ja värikkäämpi urbaani viidakko. Seinällä on tutun brasilialaisen taiteilijan maalaukset, palvelutiskillä on pieni karttapallo, työpöytä on suomalaista designia, vessassa kirkkaankeltainen seinä, odotustilassa trooppinen tapetti ja etuaulan seinää koristavat papukaijat. Kirsikkana kakun päällä, bambu on materiaalina läsnä ja esimerkiksi pesupaikalla saa piileskellä bambusermin takana. Monien ideoiden takana on räiskyvä lattari, kollegani Sumi. Myös itse olen saanut vaikuttaa asioihin ja esittää toiveita. (Edit: Uuden ja oman Aroha Helsinki parturi-kampaamon myötä sain toteuttaa kaikki villeimmätkin ideani)

Voin vain kuvitella, miten paljon paremmalta harmaa marraskuinen tiistai tai torstai tulee tuntumaan uudessa ja rutiiniani rikkovassa miljöössä, jossa lähin työtoverini on Barcelonasta Helsinkiin rakkauden perässä muuttanut Miquel, joka tervehtii minuakin aamuisin espanjankielisin sanoin, ”Hola, guapa! ” eli ”Moikka, kaunis!”.

Hiushuone Dandy

Hiushuone Dandy

Hiushuone Dandy

EDIT 1/2019 En ole enää töissä Dandyssa. Olen nyt omassa Aroha Helsingissä, jonne voi varata aikoja täältä.

 


Lue myös: Rinkka selässä Hiushuone Dandyyn

5 ajatusta aiheesta “Töissä urbaanissa viidakossa, hiusten ja matkajuttujen äärellä”

  1. Mukana arvonnassa! En ole käynyt aikoihin kampaajalla ja olen värjännyt itse hiuksia kasviväreillä nyt reilu vuoden. Tällä hetkellä hieman hukassa hiusten ja oman hiustyylin kanssa joten olisi ihana keskustella ammattilaisen kanssa mitä hiuksille voisi tehdä. Hiukset kaipaisivat myös ehdottomasti leikkausta ja olisi ihana vaihtelu päästä ammattilaisen käsiin ! <3

  2. Meri Kuisma

    Mukana arvonnassa! Kesän villiinnyttämä hiuspehko kaipaisi kesytystä ja ryhtiä, ja kuulisin kampaamotuolissa mielelläni vinkkejä erityisesti lähimatkailusta Helsingin vesillä.

  3. Jes mukana! Jos onni suosii, tuon seuraavalla kerralla tuoliisi myös Lulun, joka joka kerta mun palatessa kampaajalta kysyy, et ”millon mäkin pääsen?!” ?

  4. Tutta Nieminen

    Hiukset on nykyään vyötärölle, kun…. se on helpoin ratkaisu jos ei meinaa keksiä mitä niille tehdä. Toisaalta niistä saisi kivoja letti- ja nutturakampauksia, jos osaisi vaan tehdä. =D Että se ikuinen ponnari on ihan hyvä. Jotain säväyttää sitä kuitenkin kaipaisi. 🙂

  5. Hiustyylini on ollut jo vuosia sama. Joka kerta leikkautan hiuksistani vain pari centtiä pois, koska en keksi mikä muukaan tyyli tälle vallattomalle pehkolle sopisi. En edes osaa laittaa hiuksiani mitenkään. Tämän palkinnon myötä säästyisi myös matkusteluun hieman enemmän. 🙂

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top