momondo dna

The DNA Journey: maailmankansalainen vai 100% suomalainen?

Tiedätkö sinä, mistä juuresi ovat? Tiedätkö mikä on DNA:si tarina? Lähetin juuri oman DNA-purkkini kohti Amerikkaa ja annan DNA Journeyn kertoa tarinani.

Olen maailmankansalainen. Haluan kuulua maailman heimoon ja yrittää parhaani mukaan sopeutua paikkaan kuin paikkaan. Matkustelevana ihmisenä en siedä eriarvoistamista ulkoisten tekijöiden perusteella, eriarvoistan korkeintaan tekojen perusteella.

Vaikka pidänkin itseäni kansainvälisenä ihmisenä, en tiedä kaukaisista taustoistani mitään. Vanhempani ovat kertoneet sukujuurien vievän jonnekin tuonne Keski-Suomeen ja ehkä hieman itäänkin, mutta ainoastakaan muusta kuin niin sanotusta kantasuomalaisesta sukulaisesta ei ole tietoakaan.

Haluaisin silti kovasti olla jotenkin eksoottinen, siinä olisi jotakin jännää. Sitä paitsi, sekoittuneet geenit ovat yleensä perimällisesti parempi vaihtoehto, ja tietynlainen sekarotuisuus on yleensä geneettinen vahvuus.

Monelle teistäkin on kenties tuttu se mainos, jossa muutama ihminen ihmettelee hämmästyneenä tulosta paperille painetuista taustoistaan? Näit kenties koko koskettavan videon? Tuo momondon värikäs mainos on pyörinyt lukuisissa maissa ja monen maan kansalaisille on kerrottu heidän juurien tarinan johtavan myös jonnekin aivan muualle, kuin mistä he ovat koskaan olleet tietoisia. Tämä DNA-testi on tapa selvittää omatkin juuret lähisuvun taustoja kauemmas.

Huomenna aion sylkäistä purkkiin momodon minulle lahjoittamaan purkkiin. Sitä ennen en saa syödä tai juoda puoleen tuntiin. Sitten lähetän purkin suureen Amerikkaan ja odottelen vastausta DNA:ni polusta parin kuukauden pitkät päivät.

DNA Journey kertoo juureni

Tylsää tai ei, ilmeisesti moni suomalainen on aika pitkälti täysin suomalainen. Olemme kai aikoinaan olleet kovin vähän liikkuva kansa, tykänneet omista pelloistamme. Tiedossani ei tosiaan ole oman suvun eksotiikkaa, mutta pian saan tähän luulooni joko vahvistuksen tai saan kuulla omasta uskomattoman jännittävästä geeniperimästäni. Ehkä olen 1/10 Mongoliasta? Ehkä joku Etelä-Amerikasta Suomeen rantautunut merten mies tapasi isoisoisoisoisoisoäitini kauan sitten ja sekoitti koko pakan?

Huomenna aion sylkäistä momodon minulle lahjoittamaan purkkiin. Sitä ennen en saa syödä tai juoda puoleen tuntiin. Sitten lähetän purkin suureen Amerikkaan ja odottelen vastausta DNA:ni polusta parin kuukauden pitkät päivät. Joskus sitten juhannuksen tienoilla avaan jännittyneenä kuoren, jossa kerrotaan, miksi sisälläni virtaava veri on niin levotonta sorttia ja miksi näytän suomalaiselta versiolta Uma Thurmanista (kyllä, näin olen kuullut monen monta kertaa). Sitten kerron jännittävät tai ei-niin-jännittävät tulokset heti ensimmäisenä teille. Sitä odotellessa siis.

Jos sinäkin haluat selvittää oma DNA:si tarinan, momondolla on vielä hetken aikaa meneillään aiheeseen liittyvä, huikea kipailu. Minä, momondon ambassador, haluan jakaa tätä ilosanomaa ja mahdollistaa juuri sinulle voiton. Ensimmäiseen vaiheeseen ehtii vielä osallistua 3.5.2017 asti vastaamalla helppoon kysymykseen: ”Kuinka avartaisit maailmaasi matkailemalla?” Osallistu kilpailuun täältä!

Maailmankansalainen
Sua mitkään esteet ei voi rajottaa
Oot maailmankansalainen
Antaa muiden vaan mennä menojaan
Maailmankansalainen
Eikä osottees kuulu kellekään
Oot maailmankansalainen
Kotonas, minne ikin menetkään

– Puppa J: Maailmankansalainen-

Jälkihuomio: Tulokset tulivat, olen 100% suomalainen. Sain tietää, mistä osasta Suomea sukuni on ja eräs Ruotsissa asuva, kaukainen sukulainen, otti jo yhteyttä.

Jos haluat selvittää omat juuresi, käyttämäni testi oli Ancestry DNA-testi. Tämän hinta on noin 100e.

3 ajatusta aiheesta “The DNA Journey: maailmankansalainen vai 100% suomalainen?”

  1. Eihän se mitään maailmankansalaisuutta tarkoita jos on DNA:ta monesta lähteestä ja päinvastoin. Miksi juuri meidän pitäisi olla erityisen sekoittuneita? Eurooppalaisethan ne lähtivät löytöretkeilemään, eivät intiaanit, eivät afrikkalaiset.
    Jos vertaa DNA-karttoja maapallonlaajuisesti, niin Eurooppa on melkoisen sekalainen verrattuna vaikkapa Afrikkaan tai Amerikkaan. Intiaaneilla on esim. veriryhmä O niin hallitseva että he ovat sitä melkein kaikki.
    Arabit ovat hyvin sukusiittoisia, serkusavioliitot ovat tänäkin päivänä hyvin yleisiä.

    1. Kiitos kommentistasi! Maailmankansalaisuus ei tosiaankaan virallisesti liity perimään, enemmän se on itsellenikin kiinni asenteesta ja tietynlaisesta sopeutumisesta. Itse olen kokenut sekoittuneisuuden aina jännittävänä, erilaisuus tuo eksotiikkaa ja enemmän jonkinlaista yksilöllisyyttä. Toki, vaikka jostakin syystä aina halusinkin itselleni ruskeita silmiä, olen myös oppinut arvostaman pohjoismaista perimää ja ulkonäköä. Se, jos joku on muualla kuin täällä eksoottista. Mikä ikinä tulos teistä siis tuleekaan, olen innoissani ja odotan jännityksellä. 🙂

    2. Ja tähän vielä, monessakin paikassa ollaan tosiaan edelleenkin erittäin sisäsiittoisia. Reissuissa olen itsekin päätynyt muun muassa pieniin kyliin, joissa ollaan usein naimisissa saman suvun ihmisten kanssa, jopa siis oman serkun. Näin oli muun muassa Indonesian Lombokin hiljaisemmilla alueilla. Kiinnostavaa olisi tietää näistä asioista enemmänkin, pitänee tutkia!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.