matka Viroon

Terveiset Viron metsästä

Miten löydän majoituksen ja seuraavan matkakohteen? No, sattuman kautta – tai kohtalon. Uskotaan kumpaan halutaan, mutta täällä sitä nyt olen, keskellä Kaakkois-Viron metsää.

Makaan riippumatossa, taustalla näkyy jurttaa muistuttava majapaikkani ja ympärillä on metsä. Tämä majapaikka on yksi ikimuistoisimmista, joissa olen koskaan yöpynyt. En todellakaan osannut odottaa löytäväni tällaista naapurimaastamme, Virosta.

Saavuin tänne, ekologista elämäntapaa noudattavaan paikkaan, pari päivää sitten ystäväni kanssa. Ystävä jatkoi tänään matkaansa takaisin Suomeen ja itse jäin jatkamaan lomailuani Virossa vielä pariksi päiväksi.

Tämä muutaman päivän miniloma on pitänyt sisällään jo kaikkea mustikanpoiminnasta hylättyjen rakennuksien tutkimiseen ja kanojen kanssa hengailusta Folk-festivaaleihin.

Nukuimme yhden yön tuossa niin sanotussa jurttateltassa, yhden yön tavallisessa teltassa ja nyt taas nukun seuraavat uneni tuossa jurtassa. Kävin suihkussa puun alla, poimin yrtit ruokaani puutarhasta ja aamiaisen kananmunat oli kana muninut viisi minuuttia aiemmin. Nyt on aitoa ja maanläheistä elämää, jos joskus.

Heinäsirkat visertävät puissa ja metsä tuoksuu ympärillä. Aurinko paistaa pilvettömältä taivaalta ja mustikkaa on metsä pullollaan.

Viro, kohteliaammin sanottuna Eesti, on taas osannut yllättää. Tästä kaikesta kerron teille lisää aivan pian, mutta nyt halusin vain fiilistellä tätä kaikkea edes pintaraapaisun verran.

Psssst! Tiesittekö, että Virossa on kiiltomatoja ja meduusoita? Yllätyksiä olivat nekin.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.