Tarkkailetko sinäkin myös Suomen säätä matkaa ennen?

Tiedätkö sen tunteen, kun matkaa ennen seurailet kohteen sääennustetta? Tarkkailet lämpötiloja ja sade-ennustuksia kymmenen päivän ennustuksista? Toivot hyviä kelejä ja lannistut, jos ennustus näyttääkin sadetta?

Ei matkakohteen sään tarkkailussa ole mitään kummallista, mutta sitten on se osa sinusta, joka haluaa tarkkailla myös Suomen säätä samoina päivinä. Mitäs, jos Suomessa onkin helle ja matkakohteessa kylmä? Se olisi aivan kauheaa, vai mitä? Tapahtui mitä vain, Suomessa ei saa olla paremmat kelit kuin matkakohteessa.

Mikä ihme siinä on, että salaa jopa toivoo Suomeen huonoja kelejä oman ulkomaanreissun ajaksi? Mitä väliä sillä on? Mitä merkitystä Suomen säällä on oman kaukomatkan kannalta? Ei yhtään mitään. Silti jokainen meistä on varmasti kohdannut näitä ajatuksia edes joskus. Myönnän, myös minä itse.

Vahingonilo on paras ilo? Vai miten se meni? No joo, ei kai tämä siihen liity. Toisten onni ei ole itseltä pois, mutta kyllä vain se harmittaa, jos matkustaa välillä vaikka maailman ääriin lämmön perässä, mutta juuri silloin lämpöaalto vyöryykin Suomeen. Näinkin on käynyt. Sitä maksaa matkastaan paljon ja lataa matkalle kovat odotukset, mutta monta päivää jatkuvan sateen sattuessa odotukset saattavat valua viemäreistä alas.

Sunnuntaina lähden Espanjaan ja arvatkaa vain, olenko tarkkaillut sääennustuksia neuroottisesti? Nyt kaipaan lämpöä ja aurinkoa enemmän kuin koskaan ja niitä taitaa olla ainakin suurimmaksi osaksi aikaa luvassakin – onneksi.

Arvatkaas myös mitä? Myös Suomeen on tulossa lisää lämpöä ja aurinkoa – ehkä tämä on kuitenkin se kaikkein paras vaihtoehto. Vaihtoehto, jossa kaikki saavat oman osansa lämmöstä. Ja vaikka Suomessa paistaisi Espanjaa enemmän, loma on kuitenkin aina lomaa. Aivan mahtavaa päästä taas seikkailemaan!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top