Tanssin pyörteissä Etnofitneksellä

Terveellisemmän elämän vaihe on jatkunut jo kolme viikkoa. Pitää ehkä laittaa menevän kesän jälkeen rasti ruutuun siis. Olen käynyt aktiivisesti tanssimassa Etnofitness-tanssikoulun tunneilla ja melkein tunnen jo vatsa- ja reisilihaksieni kiinteytyvän talven mahdollista surffilomaa varten.

Tällä viikolla uudelleenaktivoituneen tanssijattaren elämään kuului lattaritansseja Etnofitneksen Latin Fusion -tunnilla, joka vei minut ja muut tanssijattaret chachan rytmeihin. Keinuttelimme lantiota myös aistikkaan bachatan tahtiin.

Tunnin aikana tietysti nautin tanssimisesta, mutta mieleni myös vaelteli jo jossakin lattarimaiden tanssilattioilla. Olisi muuten aika ihanaa päästä taas jossakin vaiheessa sinnekin päin maailmaa! Ecuadorissa ja Costa Ricassa olen reissannut, mutta tuolloin en juurikaan tanssilattioilla liidellyt. Helsingissä salsaa ja muita lattaritansseja pääsee tanssimaan esimerkiksi Havanna:ssa, mutta olisi se nyt aivan eri luokkaa tanssahdella kuumia rytmejä kyseisten tanssien syntyjuurilla, Latinalaisessa Amerikassa. Siinä taas yksi matkakuumeilun kohde lisää listalle.

Etnofitneksen etninen tarjonta

Tällä viikolla pääsin viimein myös ojentelemaan niitä nilkkoja, josta jo pari viikkoa sitten mainitsin. Testasin siis Balletonea, joka yhdistelee balettia, pilatesta ja joogaa. Tämä oli mukavaa vaihtelua rennommille lajeille ja nautin ballerinan leikkimisestä suuresti.

Luonnollisesti kiiruhdin keskiviikkona töistäni myös afrikkalaisen tanssin rytmeihin vievälle African Beat-tunnille, jossa viime viikolla pääsin ihanaan, euforiseen tilaan. Kyllä se hiki taas valui ja endorfiini virtasi suonissa. Sinne Afrikkaan on kyllä vielä joku päivä päästävä testailemaan näitä tanssimuuveja nuotion äärellä vietettäviin tanssiseremonioihin, bileisiin tai mihin vaan!

On se vaan niin mukavaa taas pienen tauon jälkeen liikkua näinkin aktiivisesti! Välillä sitä jopa unohtaa liikunnan jälkeisen hyvänolontunteen olemassaolon. Se on hyvä tunne se. Tarkoitus olisi vielä tässä syksymmällä päivittää kaikki omat luontaistuote- ja vitamiinipurkitkin ja kiinnittää entistä enemmän huomiota myös tuohon ruokapuoleen. Silti, niinkuin jo aiemmin kirjoittelin, elämässä tärkeintä on tasapaino; en todellakaan aio punaviinistä tai suklaasta luopua. En todellakaan.

Suomalaiset ja tanssi

Yhtä seikkaa olen tässä tanssiessani miettinyt suomalaisuudesta. Me emme synny vahvan musiikki- ja tanssikulttuurin keskelle, kuten esimerkisi kuubalaiset tai senegalaiset. Yleisesti ottaen suomalaisille salsaa ja vatsatanssia tutumpia tansseja ovat liikekieleltään hillitymmät tango ja valssi. Jotenkin tuntuu, että jopa tanssiessa moni miettii liikaa, miltä muiden silmissä näyttää.

Tanssitunnilla tai puhumattakaan tanssilattiasta tuntuu hullulta aivan täysillä irrotella! ”Mitäs jos näytän nololta?” tai ”En viitsi tanssia, koska en osaa.” Nämä ovat varmasti monelle tuttuja ajatuksia. Mitäs jos vain tanssisimme tanssin ilosta, tanssisimme itsellemme emmekä muille? Tanssisimme, kuin kukaan ei katselisi. Tässäkin asiassa oppia voisi ottaa vaikka lapsilta. Lapset tanssivat, osasivat tai eivät!

Hyvinvoinnista puheen ollen, varasin eilen (enkös juuri pari päivää sitten kirjoitellut spontaanista elämästä?) lennot kolmen päivän päähän. Lähden Balkanille, Montenegroon. Lennän Kroatiaan ja sieltä suuntaan bussilla Montenegron vuoristoseudulle. Ihana fiilis, en malta odottaa päästä hengittelemään sitä raitista vuoristoilmaa tai sitä fiilistä, jonka vuoristossa vaeltamisesta saa. Siitä ja koko matkasta lisää huomenna…

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.