etnofitness

Tanssimalla kuntoon EtnoFitneksellä

Syksy on taas luonamme. On aika heittää kesän hulluttelut nurkkaan ja vaihtaa vaihde terveellisemmälle. Teen sen tanssin kautta ja avaan Etnofitness-tanssistudion ovet.

Elokuun viimeisiä hetkiä viedään ja syksy koputtelee jo ovella. Kesä 2013 oli hyvä kesä. Kesää 2013 voisi omalta osaltani kutsua nimellä ”Teinikesä 2013”, koska siihen kuului monenlaista hulluttelua, eikä aina niin stereotyyppisen aikuista, 31-vuotiaan elämää.

Kuluneeseen kesään kuului hetkiin tarttumisia ja hetkistä innostumista. Tällaista yritän vaalia ihan ympäri vuoden. Siihen kuului myös pussikaljaa, aamuyöuinteja yön bailaamisen jälkeen ja muuta ex tempore -elämää. Toisaalta siihen kuului myös yöpyöräilyjä kuun valossa ja kuumaa kaakaota kallioilla. Sellainen elämä on elämää parhaimmillaan.

Nyt on kuitenkin tullut hetki, kun pitää hyväksyä, ettei tämä kesä jatkuu ikuisuuksiin. Nyt on hetki, kun otan itseäni taas niskasta kiinni. Oikeastaan nautinkin tästä vaiheesta. Syksy on aikaaa omalle itselle. Se on inspiraation aikaa ja samalla aikaa uudelle alulle, uudelle lukukaudelle.

Toiset tekevät uuden vuoden lupauksiaan, minulle syksyn tulo on enemmänkin aikaa näille lupauksille. En oikeastaan lupaile kenellekään mitään, vaan vapaasta tahdosta haluan keskittyä terveellisempään elämään ja moniulotteiseen hyvinvointiin. Siihen kuuluu terveellistä ruokaa, paljon kynttilöitä ja tietysti myös liikuntaa.

Vaikka syksyn tullen elämä muuttuu terveellisemmäksi, en halua olla liian ehdoton tai armoton itselleni. Edelleen elämään kuuluu välillä myös sitä punaviiniä ja hyvää keskustelua sen lasillisen ääressä, hyvässä seurassa.

Olen aina ollut liikunnallinen. Olen pelannut fudista ja lentopalloa. Liikuntanumeroni oli lähes aina 10 (halusin maninita tämän itsekehun, koska en ole koskaan aiemmin tainnut puhua koko aiheesta kenenkään kanssa). Myöhemmin kuvioihin tuli tanssia, joogaa ja mitä milloinkin. Afrikkalainen tanssi on jo pitkään ollut intohimoni ja muutenkin etniset tanssit ovat se oma juttuni, sehän sopii hyvin reissaajan elämään. Olen esiintynyt julkisesti indonesialaisen perinnetanssin parissa ja esiintynyt kiinalaisessa viuhkatanssiesityksessä sekä jopa Bollywood-esityksessä. Espanjassa kieltäydyin baarin esitanssijan työstä, se ei ole minun juttuni. En todellakaan halua tanssia brittituristien edessä ja antaa heidän sujautella seteleitään ties minne. Ei, ei ja EI.

Tanssia Etnofitness-tanssistudiolla, kyllä kiitos!

Nyt kaipaan elämääni tanssia, liikuntamuotona ja ilon lähteenä. Olen iltapainotteisen työn takia huono sitoutumaan viikottaisille tunneille ja tiettyihin aikoihin, joten tanssikoulujen kanssa ongelmaksi on muodostunut aikataulut. En ole pariin vuoteen halunnut sitoutua tiettynä aikana säännöllisesti järkättäville tunneille. Kokeilin myös vapaamman aikataulun kuntosalia, mutta se ei vain oikein ollut oma intohimoni. Haluan tanssia enkä nostella puntteja tai zumbata!

Etnisiä, tanssillisia tunteja Helsingissä (aivan muuten kotikulmillani, Sörnäisissä) tarjoaa esimerkiksi tänä vuonna 10 vuotta täyttävä tanssi-ja liikuntakeskus, EtnoFitness. Olen jo aimminkin muutama vuosi sitten käynyt tämän helposti lähestyttävän ja rennon paikan tunneilla ja nyt se tuntui taas hyvältä ratkaisulta tähän kaipuuseeni liikuntaa ja tanssia kohtaan.

Tällä viikolla aloitin jo superakiivisesti. Tavoitteeni voisi olla vaikka projekti: Keho surffikuntoon talveksi. Töitä oli tällä viikolla hiusten parissa aika joustavasti, joten kerkesin käydä jo kolmella eri tanssillisella tunnilla. Testailin Reggaetonin muuveja kuubalaisen opettajan johdolla ja saman opettajan tunnilla tanssahtelin myös Latin Fusionin tyyliin sekä kävin myös jammailemassa itselleni rakasta hiphoppia Taijan johdolla. Taija on muuten mukana huikeassa suomalaisessa katutanssiryhmä Flow Mo Crew:ssa, kannattaa pitää silmät auki heidän esiintymisilleen.

EtnoFitneksen tunneista tulee hyvä ja rento fiilis. Joskus olen myös lähtenyt tanssitunniltani melkein itku kurkussa, kun sain noottia koreografiasta, jota en ollut poissaoloni aikana opiskellut itsenäisesti. Nyt en myöskään tuntenut olevani edes hiphopissa se vanhin osallistuja, mikä turhan usein on tanssikouluissa se fiilis.

EtnoFitness on tanssi- ja liikuntakeskuksista ehkä se helpoiten lähestyttävä, ja vaikka olenkin tanssinut itse jo vuosia, tähän hetkeen juuri kyseinen paikka sopii aikatauluihini parhaiten. Etenkin etniset lajit kiinnostavat tätä kulttuureista kiinnostunutta seikkailijaa. Haluan myöskin hieman hikoilla, puhdistua.

Liikunta tekee hyvää, todellakin. Tätä olin kaivannut! Ehkäpä ensi viikolla kokeilen vaikka Balletonea tai aikuisbalettia. Baletti onkin tanssilajeista ehkä ainoa, jota en ole koskaan tanssinut (kyllä, olen kokeillut kaikkea irkkutanssista breikkiin ja nykytanssiin). Olisikohan nyt aika siis ojennella vähän lisää niitä nilkkoja?

Syyslukukausi alkaa juuri sopivasti nyt maanantaina! Jäsenyyttä ei tarvita ja tunneille voi mennä ilman, että on koskaan pyörähtänyt ainuttakaan piruettia. Tuntien on tarkoitus olla hauskoja, eikä koreografioita viilata montaa viikkoa perfektioon asti. Hiki pintaan ja lanteet liikkelle siis! Tästä on hyvä aloittaa syyskuu. Let’s dance!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top