Talvipuutarha – keidas keskellä Helsinkiä

Tiesitkö, että talvellakin voi päivän Helsingissä viettää tropiikin kukkien loistossa? Talvipuutarhassa se on mahdollista.

Aamulla verhot avatessani minua odotti epämiellyttävä yllätys. Lunta tuprutti vaakatasossa ja katot olivat peittyneet valkoisella massalla. Ei, ei ja ei. Nythän pitäisi olla kevät. Viime viikolla minulla oli kesä ja nyt on taas talvi. En kestä, en vain kestä.

TalvipuutarhaOlen nauttinut luonnon väriloistosta viimeiset viikot ja nyt olen taas täällä harmaudessa (pahoittelut tästä narinasta). Missä ovat perhoset? Kukat? Vihreät lehdet? Missä on lämpö ja kuuma kosteus? Ette voi uskoa, kuinka kaipailen Suomessakin jo elävää, värikästä luontoa!

Ei auta itku markkinoilla. Sen sijaan, että vaivun ankeuteen, päätin tehdä ankeudelle jotakin. Elämähän on valintoja ja moneen epäkohtaan on olemassa edes helpotus. Tämä kaikki liittyy kaiken kukkuraksi muutama päivä sitten aloittamaani haasteeseen uusien asioiden tekemiseen
liittyen.

TalvipuutarhaimageTyöpäiväni alkaa tänään vasta myöhään iltapäivällä, mikä mahdollisti retken paikkaan, missä luonto kukoistaa. Jos en voi olla enää tropiikissa, voin olla edes mahdollisimman lähellä sitä.

Tämä paikka on Helsingin talvipuutarha ja olen täällä ensimmäistä kertaa. Istun juuri nyt hiljaisen salin perällä, puutarhatuolilla. Edessäni on suklaisista jäätelöistä suklaisinta herkkua, Ben&Jerry’s Chocolate Fudge- jäätelöä, mikä tekee tästä hetkestä entistäkin kesäisemmän. Nam, nam.

imageMiten ihmeessä en ole aiemmin käynyt täällä? Ei tämä aivan Berliinin trooppista hallia vastaa, mutta erittäin positiivinen asia tämä joka tapauksessa on; aika ihana oikeastaan.

Tämä vehreä keidas olisi pelastanut monta harmaata melankolian päivää. Tästä lähtien aion useamminkin pakata reppuuni eväät ja suunnata nokkani tänne, palmun juurelle tai karppialtaan laidalle. Sisäänpääsykin on ilmainen, joten enää ei ole pienintäkään syytä olla tulematta tänne – vaikka joka viikko.

Oletko sinä käynyt Talvipuutarhassa?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.