Helsinki

Tällaisesta Helsingistä minäkin tykkään!

Helsinki, mitä sinulle tapahtui muutamassa vuodessa? Pistit muutama vuosi sitten esittämäni kritiikin korvasi taakse ja otit neuvoista vaarin. Otit kehitysehdotukset tosissasi ja muutuit parempaan suuntaan. Näin maailman kuuluisikin toimia. Rakentava kritiikki otetaan vastaan ja siitä opitaan. Way to go, Helsinki.

Muistatteko, kun muutama vuosi sitten kirjoittelin rakastuneeni Helsinkiin? Sitten oli se mutta. Helsingin kesä oli antanut parastaan, mutta käsittämätön lupaviidakko sai korvani punaisiksi. Tapahtumia lakkautettiin melun takia, hauskanpitoa rajoitettiin milloin mistäkin syystä ja katukuvan kukkaanpuhkeamista estettiin kaikin mahdollisin tavoin.

Pelkäsin koko luovan ja innovatiivisen kaupunkilaisjoukon katoavan Berliiniin, Amsterdamiin tai Kööpenhaminaan, minä heidän mukanaan. Berliini on aina Helsinkiä askeleen edellä, onhan siellä paljon enemmän asukkaitakin. Siitä huolimatta Helsinki elää luovuutensa kukoistuksen aikaa ja on alkanut löytää omat parhaat puolensa.

Näissä muutamissa vuosissa Helsinki muuttui. Vielä muutama vuosi sitten kaikki ruoan myynti kaduilla oli todella rajoitettua ja ympäristötaide loisti poissaolollaan. Kun katson nyt Helsingin katukuvaa, näen ruokarekkoja, taiteella koristeltuja sähkökaappeja, kaupunkipyöriä ja koko pyöräilykulttuuria helpottavia pyörätieratkaisuja. Jopa koko seinän kokoisia graffiteja on ilmestynyt edes joihinkin rakennuksiin ja baarit saavat pian myydä oluen jopa mukaan. Kiinnostavia, uusia kaupunkifestivaaleja syntyy solkenaan ja kaupunki on pullollaan jopa ilmaisia tapahtumia.

Teurastamon urbaani sekä rosoinen alue on otettu käyttöön ja siellä on jopa hiekkaa ja palmuja. Töölönlahdella sup-lautaillaan (tänne saa Seikkailijattaren etukortilla kivan edun) ja Hernesaaren ranta on herännyt henkiin (ja sielläkin on palmuja). On tupsahdellut uusia saunoja ja makeita paikkoja, uusimpana mahdollisesti uusin the place to be eli Löyly.

Ihmiset pukeutuvat entistä kiinnostavammin ja helsinkiläiset näyttävät hyvältä! Pieniä ravintoloita ja kahviloita on perustettu ja jopa puuro- sekä kahvipyöriä. Kallio on alkanut kukkia entistä enemmän ja Punavuori sekä Ullanlinna ovat myös nousseet pienestä taantumastaan. Jopa muutamiin lähiöihin on alkanut herätä kahvilakulttuuria, otettakoon esimerkkeinä Roihuvuoren Rio ja Käpylän Siili.

Ravintolapäivä saa olla nykyään vaikka joka päivä ja DIY-ruoka/ravintolakulttuuri on nostanut päätään entisestään. Helsingin Design -viikolla on tulossa upeaa ympäristötaidetta ja kekseliäisyydelle on annettu jopa kaupungin puolelta suuremmat siivet kuin koskaan aiemmin. Itse ainakin koen, että nyt jos koskaan kaikki on tässä kaupungissa mahdollista. Ja jos jostain syystä tarpeeksi hyvä tai kiinnostava asia ei ole mahdollista, meitä on täällä todella aktiivinen joukko pitämässä toinen toistemme puolia ja puskemassa edistystä eteenpäin. Vielä on matkaa eteenpäin, mutta nyt suunta on selkeästi jo oikea. Väittäisin, että suuri osa muutoksesta on ihmisten aikaansaannosta. Hyvä me ja hyvä Helsinki! Kippis sille ja kippis kesälle!

Tällaisessa Helsingissä minäkin viihdyn, entäs sinä?

4 ajatusta aiheesta “Tällaisesta Helsingistä minäkin tykkään!”

  1. A Holter monitor is actually different in that it can’t A Holter only records your electrical activity for diagnosis, but will never shock I’ve also worn a Holter monitor for a few days

  2. My brother suggested I may like this website. He used to be entirely right. This post actually made my day. You cann’t consider just how a lot time I had spent for this info! Thank you!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top