Syntymäpäiviä siellä täällä

Johtuu se sitten syntymäpäivästäni tai sen ajankohdasta keskellä talvea, olen päätynyt juhlistamaan erityistä päivääni mitä erikoisemmilla tavoilla.

Tänään on erityinen päivä. Tai oikeastaan tasan 34 vuotta sitten oli erityinen päivä. Vuonna 1982 helmikuun 28. päivä oli erityinen päivä myös Matti Nykäselle, joka voitti Olympialaisissa kultaa. Tuona päivänä vanhempani joutuivat lähtemään kesken kisalähetyksen kaahaamaan kohti Jyväskylän keskussairaalaa. Tuona päivänä olin valmis tulemaan tähän maailmaan. Tuona päivänä tämä seikkailijatar näki tämän maailman ensimmäisen kerran.

Syntymäpäiviä ulkomailla

Olen useammin kuin kerran herännyt englanninkieliseen syntymäpäivälauluun Minnesotassa, vaihto-oppilasperheeni luona. Siellä perheen tapa on tuoda lahjat aamulla sänkyyn, aamiaisen ja laulun kera.

_MG_8481

synttärit4
Syntymäpäivät Malesian Borneolla, jolloin sukeltelin kymmenien haiden keskellä.
Synttärit
Pyhiinvaellus Sri Lankalla, juuri ennen kuin siirrtyin uudelle vuosikymmenelle.

Olen sukeltanut yhdessä maailman upeimmista sukelluskohteissa, Borneon Sipadanilla, kymmenien haiden ja kilpikonnien ympäröimänä.

Olen kiivennyt Sri Lankalla Adam’s Peakille, joka on paikallisille pyhiinvaelluskohde. Tuon tein tosin jo oikeastaan viimeisenä päivänä ennen kuin täytin 30 vuotta. Virallisena päivänä bailasin Hikkaduwan rannalla ja minulle laulettiin pariin eri otteeseen paikallisissa ravintoloissa. Myös majatalon lapset piirsivät minulle kortteja.

LUKUVINKKI: Adam´s Peak

Synttärit2
Syntymäpäiväsankari iltaa viettämässä Ecuadorissa, hurjan päivän päätteeksi.
synttärit3
Näissä maisemissa kelpasi huristella Ecuadorissa.

Olen juhlinut syntymäpäiviäni Venetsian karnevaaleilla, naamari päässä. Olen myös huristellut Ecuadorin vuoristossa mönkijällä, noin 3000 tuhannen metrin korkeudessa.

Viime vuonna tähän aikaan nautin olostani Langkawilla. Majapaikkani oli merenrantaresortin sviitti. Muistatteko, voitin viime vuonna Matkamessuilta paketin Langkawille? Minulle laulettiin hotellin aamiasella, eteeni tuotiin suklaakakku ja jouduin tahdostani haluamatta jakamaan appelsiinimehuni apinoiden kanssa. Kiipeilin vaijereiden ja valjaiden varassa korkeissa puissa ja kävin paikallisilla iltamarkkinoilla. Illan päätin vaahtokylpyyn omassa sviitissäni, omassa seurassani. Huoneeseeni oli myös ripoteltu ruusunlehdistä tehty teksti: ”Happy B-day!”.

LUKUVINKKI: Syntymäpäivät Langkawilla

_MG_8567
Syntymäpäivät resortissa, Langkawilla.
_MG_8612
Vuosi sitten vietin erityisen päiväni puiden välissä liukuen ja puissa kiipeillen, Langkawilla.

Entäs tänä vuonna? Tämä vuosi menee enemmän samaan tapaan kuin syntymäpäiväni muutama vuosi sitten. Tuona vuonna olin lähdössä reissuun vasta maaliskuun puolella ja syntymäpäiväni meni töitä paiskien. Illalla pääsin töistä niin myöhään, että oli jo liian myöhäistä päästä ravintolaan syömään. Nälkä oli kova, joten läheinen pikaruokala (ei yksikään niistä isoista ketjuista) sai kelvata. Söin ranskalaiset perunat ketsupilla. Sellaista luksusta – kyllähän elämässä pitää olla kontrasteja.

Tänä vuonna en tosin tehnyt syntymäpäivänäni töitä. Vietin viikonlopun toisen päivän joogamaailman parissa, Helsingin joogafestivaaleilla. Kai tämä sopii omaan levottoman sielun taltuttamisen projektiini. Toisena päivänä söin rakkaiden ihmisten ympäröimänä, retkeilin ulkona ja vain hengailin.

Vaikka tämän vuoden syntymäpäivä ei ollutkaan eeppisistä eeppisin, tulen muistamaan tämän päivän hyvin ja hyvänä. Joskus kai rakkaiden ihmisten seura on suurta seikkailua tärkeämpää. Sitä paitsi, ensi viikollahan minä jo lähdenkin Italiaan seikkailemaan.

Hyvää syntymäpäivää minulle!

synttärit6

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.