Suvilahti: Pieni pala Berliiniä Helsingissä

Viime viikonlopun paneelikeskustelussa minulta kysyttiin, mikä on minun suosikkipaikkani Helsingissä. Tästä kaupungista löytyy toinen toistaan jännempiä paikkoja, mutta valintani ei silti ollut vaikea. Suosikkipaikkani Helsingissä on ehdottomasti Kalasataman ja Suvilahden alue.

Miksi sitten tykkään tuosta roisoisesta, keskeneräisestä alueesta? Sehän on joidenkin mielestä vain ruma. Totta on, että rosoista ei voi luokitella perinteisen kauneuskäsityksen perusteella kauniiksi, mutta se on kiinnostavaa ja yllätyksellistä. Rosoisuudessa ja keskeneräisyydessä on jotakin todella kiehtovaa

Muistan, kun löysin tuon alueen ensimmäisen kerran muutama vuosi sitten. Koin löytäneeni Helsingistä pienen palan Berliiniä. Tuo oli ihana tunne jatkuvasti Berliiniin kaipaavalle ihmiselle! Löysin tästä kaupungista sen paikan, jossa on katutaidetta ja rosoisuutta sekä yllätyksellisyyttä. Sitä rakastan!

Suvilahden ja Kalasataman alueet kätkevät sisälleen myös monenlaista toimintaa galleriasta ja valokuvausstudiosta sirkuskeskukseen, konttikahvilaan (ihanaakin ihanampi Ihana kahvila) ja grillipaikkaan.

Tapahtumiakin rosoisessa miljöössä järjestetään jatkuvasti. Olen ollut Konttiaukiolla muun muassa Jamaican itsenäisyyspäivän bailuissa, keikoilla ja katsomassa ilmaisia leffoja. Alueelta voi oikeastaan löytää mitä vain!

Kalasataman perukoilla on iso alue, jonka ovat valloittaneet temppumoottoripyöräilijät, joten moottorin pörinän ja kumin polttamisen ääniltä on välillä vaikea välttyä.

Kalasataman yhteisöllinen sauna, Sompasauna, purettiin viime kesänä. Tämä herätti suuresti vastarintaa, olihan tuo ilmainen sauna meren rannalla aivan huikea juttu! Onneksi itse kerkesin nauttia saunan löylyistä ennen sen tuhoamista. Toivottavasti saataisiin tilalle ensi kesänä joku vastaava, yhteisöllinen kaiken kansan sauna.

Viimeksi juuri eilen kävin päiväkävelyllä suosikkialueellani. Otin kahvia mukaani termarissa ja menin suosikkilautakasani päälle, konttiaukion viereen ja meren äärelle, istumaan ja nauttimaan auringonlaskun valaisemasta maisemasta. Mieli lepäsi ja pystyin helpottamaan Berliini-ikävääni edes hieman.

Tämä suosikkipaikkani muuttuu jatkuvasti ja varsinkin suuri osa Kalasatamasta on yhtä rakennustyömaata. Kerrostaloja nousee kovaa vauhtia. Kovin montaa vuotta ne huikeat graffittiseinät eivät siis enää saa olla siellä, missä ne nyt ovat. Harmi juttu! Nyt on siis oikea aika nauttia tuosta huikeasta paikasta, vielä kun se on mahdollista

Olen muuten kirjoitellut muistakin Helsingin rosoisista alueista Kesän reitit-juttusarjassa, lukekaas sieltä lisää myös Kalasatamasta ja Suvilahdesta! Tämä tuskin jää myöskään viimeiseksi aiheeseen liittyväksi postaukseksi.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.