Suuria tunteita, suuria ajatuksia

Kuinka yksi viikko voikin ollakin niin merkityksellinen, täynnä syviä ajatuksia ja isoja asioita? Vain yksi viikko elämää ja moni asia voi saada uuden käänteen, uuden suunnan.

Viime viikkoni tuntui olevan juuri sellainen. Koin suuria tunteita hyvässä ja pahassa, ihmissuhde- että terveysrintamalla. Selvisin säikähdyksellä silmätapaturmasta ja jouduin miettimään monia muitakin asioita pintaa syvemmältä, oikeastaan halusinkin. Muutostahan olin kaipaillut, sen sain.

Mieleni on vaellellut siellä täällä ja sen poukkoilut ovat saaneet minut levottomaksi. Minne sitä matkustaisi? Missä sitä asuisi? Kenen kanssa olisi ja menisi? Mitä sitä oikestaan edes haluaisi – kaiken suhteen.

Syvällisissä mietteissä olen siis liikkunut, tällainen olen myös. Vaikka hauskanpito ja ilomielisyys ovat tärkeitä, samoin elämään kuuluu välillä myös muut tunteet.

Viime aikoina olen myös käynyt usein keskustelua aiheesta, että paikkaa vaihtamalla ei kenenkään elo muutu pitkällä tähtäimellä paremmaksi. Tässä asiassa kyse ei niinkään ole itsestäni, vaikka kai tämä aihe omassakin elämässä on aika tärkeä.

Kaikkiin maailman kolkkiin voi itse luoda itselleen juuri sellaiset puitteet elämälleen, jollaisissa pääpiirteittäin viihtyy. Hyvä olo tulee lopulta itsestä, ei ulkoisista puitteista. Tottakai esimerkiksi ilmastolla on väliä ja omiin fiiliksiini vaikuttaa suuresti sataako vaiko paistaako. Molempia tosin tarvitaan.

Muistan, kun minultakin on kysytty matkailuun liittyen kysymys: ”Mitä sä pakenet?”. Omalla kohdallani vastaus on ”We travel not to escape life but for life not to escape us.” Näin ainakin koen. Kaikkien vastaus ei ole sama.

Onpas taas syvällinen maanantai. Näistä kyllä nautin. Parhaillaan käyn läpi ehkä vuoden ihaninta viikonloppua, jonka vietin tunteikkaassa ympäristössä, kiinnostavien keskustelujen ja aitouden äärellä. Tuosta tapahtumasta kirjoittelen teille lisää aivan pian, heti kun laskeudun hieman tästä hippikuplastani, positiivisesta sellaisesta.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.