White night magic In Finnish archipelago

Suuri seikkailu Suomen saaristossa alkakoon

Olen Turussa. Istun tavallisen hotellin tavallisessa hotellihuoneessa. Huone on siisti ja mukava, muttei herätä minussa sen suurempia onnenkiljahduksia. Kävin syömässä tavallisen illallisen tavallisessa ravintolassa. Ruoka täytti vatsani, muttei maistunut mitenkään ihmeellisen upealta. Tänään tosin tavallinen tuntuu hyvältä. Tänään lataan vain akkujani, enkä kaipaa mitään ihmeellistä.

Ehkä on jopa parempi, ettei ympärilläni ole juuri nyt henkeäsalpaavaa maisemaa, jota kuvata ja ihastella joka kulmasta. Maiseman katselun sijasta avasin television. En juuri koskaan katso televisiota, joten maailmankirjat ovat erittäin sekaisin. Tämä todellakin on epätavallisen tavallinen lauantai-ilta lauantai minulle, siksi kai juuri tämä on hyvää vaihtelua.

Nyt voin todellakin vain olla. Välillä se tekee erittäin hyvää ja tämän yhden olemisen illan jälkeen olen taas täynnä intoa mennä, ihastella ja tutkia. Älkää siis pelätkö, en aio ryhtyä liian kivassa kodissani tai tavallisissa hotellihuoneissa liian paljoa viihtyväksi sohvaperunaksi. Välillä täytyy vain edes päivän verran lepuuttaa aivojen elämyskeskusta ja antaa seikkailijasielulleni vapaapäivä.

Samaan aikaan, kun seikkailijasieluni nauttii tästä tietynlaisesta tavallisuudesta, valmistautuu se samalla huomenna starttaavaan Suomi-seikkailuun innosta pinkeänä. Olen Turussa vain yhden yön, aamulla hyökkään jo anivarhain hotellin aamiaisantimien kimppuun. Vatsa täynnä ja rinkka selässä matka jatkuu kohti satamaa, josta nousen Baltian prinsessan kyytiin ja laivailen aina Ahvenanmaalle asti. Varsinainen seikkailu alkaakin sitten sieltä.

Tulen viettämään seuraavat viisi päivää tutkien Suomen upeaa saaristoa kansainvälisen matkabloggaajalauman emäntänä. Kunniatehtävässäni pääsen mukaan kokemaan kotimaan ihmeitä teemalla White night magic in Finnish archipelago.

Ohjelmassa on monenmoista ulkoilma-aktiviteettia melonnasta pyöräilyyn ja joogaan. Saunomme, poimimme villiyrttejä ja pitäähän matkalla vähän maistella myös pienpanimoiden oluita. Yövymme elämyksellisissä paikoissa hiljaisesta saarimökistä moderniin merenrantahuoneistoon ja pääsemme näkemään suomalaisuutta ja saaristolaisuutta parhaimmillaan, monin tavoin. Parasta on, että olen itse päässyt jopa hieman esittämään toiveita ohjelmastamme.

Kymmenen kansainvälistä matkabloggaajaa levittävät pian Suomen ilosanomaa maailmalle. Meidän kaikkien seikkailua voi seurata jo matkamme aikana sosiaalisessa mediassa sanojen #visitfinland, #visitarchipelago ja #finnishislands alta. Minun juttuni löydätte tietysti Urbaanilauran Instagramista ja aion myös snäppäillä kaiken maailman hömpötyksiä. Pysykäähän matkassa mukana, nyt matkataan lähellä!

Ei muuta kuin hyvää, ihanan tavallista yötä!

 

2 ajatusta aiheesta “Suuri seikkailu Suomen saaristossa alkakoon”

  1. Kuulostaapa ihanalta, viisi päivää Ahvenanmaalla! Mulla on, pakko tunnustaa, Ahvenanmaan kokoinen aukko sivistyksessä. Kenties ensi kesänä ehdin sinne. Houkuttelisi tuo meidän ihana saaristomme. 🙂

    1. Urbaanilaura

      Suosittelen suuresti! Tämä on mulle jo kolmas kerta täällä, mutta edelleen tämä osaa yllättää. Täällä on niin kaunista ja rauhaisaa, jotenkin tosi aitoa.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top