Suuntana Teneriffa

Tämän talven the matka on lyhyempi ja lähemmäs kuin monena viime vuosista, suorastaan poikkeuksellinen.

Laukku on pakkaamatta, vaikka huomenna on tarkoitus nousta lentokoneeseen, suuntana tällä kertaa Kanariansaarten Teneriffa. En uskalla olla innoissani vielä, pieni epävarmuus on läsnä. Jännitän uutisia seuraten, rauhoittuvatko Kanariansaarilla riehuvat hiekkamyrskyt ja pääseekö koneeni edes matkaan. Tänään koko Teneriffan lentokenttä on suljettu.

Vain viikon matka monelle niinkin arkiseen paikkaan kun Teneriffalle tuntuu itselleni nyt suurelta luksukselta. Uskokaa tai älkää, en ole koskaan käynyt Kanarialla, kerta on ensimmäinen. Olen perustanut tänä vuonna oman kampaamon, mahdollisuutta pitkään lomaan ei vain juuri nyt ole. Kumma kyllä, kai matkailukin arkistuu, jos sitä tekee koko ajan. Nyt, kun matkoja ei ole ollut normaaliin tahtiin, viikon matka Kanarialle tuntuu suurelta seikkailulta ja vaikka huomaankin sanovani matkan kestävän vain viikon, en ole kertaakaan vähätellyt matkakohdettani sanomalla ”vain Kanarialle”.

Tekemisen optioissa on vaellusta Teide-tulivuoren maisemissa, surffia Atlantin aalloissa ja karnevaalihumua Santa Cruzin kaduilla.

Odotan matkalta tällä kertaa seikkailua enemmän vain lomailua ja rentoutumista. Sitä, että saan aikataulutta siemailla café con lecheä jossakin kahvilassa, mieluiten merelle katsellen. Odotan tunnetta, että saan vain olla ja tehdä juuri, mitä huvittaa. Toisaalta saan olla tekemättä.

Tekemisen optioissa on vaellusta Teide-tulivuoren maisemissa, surffia Atlantin aalloissa ja karnevaalihumua Santa Cruzin kaduilla. Tiesitkö muuten, että Teneriffa on Brasilian Rion jälkeen kenties merkittävin karnevaalien tapahtumapaikka ja juhla otetaan suureleisesti vastaan? Samaan juhlahumuun menevät myös omat syntymäpäiväni, joten ilakointia on luvassa.

Tosiaan, toivottavasti ilakointia on luvassa. Toivottavasti hiekkamyrsky nyt laantuu ja Teneriffan lennot jatkuvat taas normaaliin rytmiin. Nyt sormet ristissä, tätä lomaa on niin odotettu!

Tiesitkö tämän? Hiekkamyrskyt ovat Kanariansaarella talvikautena melko yleisiä, eikä Pohjois-Afrikan hiekan värjäämä maisema ole Teneriffalla ennenkuulumaton asia.

Artikkelikuva: Unsplash

 

2 ajatusta aiheesta “Suuntana Teneriffa”

  1. Teidellä olisi tosi kiva joskus käydä, kuvien perusteella on kaunis paikka. Olin parisen vuotta sitten Lanzarotella, se oli eka kertani Kanarialla ja tykkäsin ihan todella paljon. Kaunis ja karu, tuliperäinen saari. En myöskään ollut matkustanut vähään aikaan, joten olin ihan innoissani niinkin tavallisesta kohteesta. 🙂

  2. Mikko / Matkalla Missa Milloinkin

    Teide näyttää kuvista todella hienolta! Ylivoimaisesti itseäni eniten kiehtova kohde Kanariansaarilla. Eiköhän ne hiekkamyrskyt nyt rauhotu. Kivaa matkaa! 🙂

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.