praha

Suuntana Praha – uudempi ja nuorekkaampi Praha

Laukku, jota ei ole kunnolla edes vielä purettu, odottaa taas pakkaamistaan. Siitä on alle kaksi viikkoa, kun palasin Espanjan ja Portugalin tourneelta ja se olisi menoa taas. Otan tällä kertaa suunnakseni Tsekkien pääkaupungin eli Prahan, jossa olen käynyt kerran aiemmin. Aiemmasta visiitistä ei tosin ole enää kovinkaan vahvaa mielikuvaa, aikaa siitä on kulunut jo yli kymmenen vuotta. MItä ihmettä silloin Prahassa ollessani edes tein? Ei hajuakaan.

Voin melkein sanoa, että en tunne Prahaa ollenkaan, joten vastasin enemmän kuin mielelläni myöntävästi kutsuun osallistua bloggaajamatkalle. Jos täysin järjestetyn blogimatkan teema olisi ollut museoissa ja kirkoissa ravaamista, olisin vastannut toisin. Tämän järjestetyn matkan ohjelma osui ja upposi, se on kuin tehty minua varten. Vaikka kuinka kuvittelisitte ilmaisten blogimatkojen olevan aina yhtä juhlaa, sitä ne eivät ikävä kyllä aina ole. Siksi valitsenkin tarkkaan, mihin lähden ja mihin en. Kyseessä on kuitenkin aina palkaton loma päivätyöstäni ja itselleni tärkeä vapaa-aika.

Muutaman päivän matka vie meidät (en tosin tiedä, keitä minun lisäkseni ”meihin” kuuluu) toisenlaiseen Prahaan, vaihtoehtoisempaan ja nuorekkaampaan Prahaan. Tutustumme hipsterikahviloihin, taiteeseen, yöelämään ja muutenkin rennompaan ja uudempaan puoleen tuosta monelle kovin tutusta kaupungista, jossa parveili suuria turistilaumoja jo ensimmäisen vierailuni aikaan (sen sentään muistan). Nyt matka vie toivon mukaan pois massojen jaloista, näin ainakin uskoisin.

Ohjelmaan kuuluu myös musiikkia. Ihmettelen suuresti, miksen ole koskaan aiemmin kuullut Colours of Ostrava -festivaaleista? Oletko sinä? Teollisuusalueella järjestettävä tapahtuma yhdistelee taidetta, uutta musiikkia, soulia, jazzia ja maailmanmusiikkia. Wau, voisiko enää enempää kuulostaa omaltani? Ei voisi. Pääsen ainakin fiilistelemään Norah Jonesin kaunista ääntä ja aivan pian tekin kuulette tästä tapahtumasta lisää. Kenties joku jopa innostuu lähtemään ex tempore Prahaan tulevana viikonloppuna festaroimaan?

Jotta valmiiksi organisoitu blogimatka kuulostasi tällä kertaa vieläkin enemmän juuri minulle luodulta, urbaaniin seikkailuun lisätään kirsikkana kakun päälle vielä yhden päivän vaellusreissu jossakin Prahan lähellä. Odotan tätä kaikkea innolla, lämpöäkin tuonne suunnalle on luvattu melkein 30 astetta ja sehän ei tropiikin sieluani haittaa. Ei sitten ollenkaan.

Kohta siis taas menen ja pian osaan kertoa teille underground-Prahan uusimmista tuulista. Onko teillä muuten vinkkejä Prahaan? Asiakaspalvelun tiedän jo valmiiksi olevan lapsen kengissä, mutta niinhän se on lähes kaikissa Itä-Euroopan maissa.

 

2 ajatusta aiheesta “Suuntana Praha – uudempi ja nuorekkaampi Praha”

  1. Oi Praha on niin ihana! Kävin juuri kuukausi sitten. Vanhakaupunki tietty pursui turisteja, mutta jo parin korttelin päässä rauhoittui huomattavasti. Junabaari Vytopnassa kannattaa ehdottomasti käydä, siellä juomat tulevat pöytään junien kuljettamana. Hipsterimmistä jutuista vierailun arvoinen on istuskelumesta Dandy, joka sijaitsee hieman syrjemmässä, ihanan puiston kyljessä. Dandy on onnistunut sekoitus mummolaa ja rentoa kulmakuppilaa. Tunnelmallinen paikka ja ainakin me saimme loistavaa palvelua!

    1. Voi ei, nyt missasin nämä mahtavat vinkit. Ensi kerralla siis. Junakuppila kuulostaa tosi hauskalta, samoin Dandy. Onneksi Praha on lähellä ja sinne palaan varmasti. Tuo turistijuttu on niin totta, Prahasta löytyy helpoesti myös rauhaisia kujia aivan keskustastakin. 🙂

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top