Surf Paradiis Hiidenmaa

Miltä kuulostaisi surffaus Virossa?

Kiinnostaako surffaus? Löysin tänä juhannuksena uuden lähisurffilomakohteen naapurimaastamme, Virosta. Kyllä, myös Virossa voi surffata.

Kun suunnittelet lomaa surffirannan aaltojen kohinaan, älä aina turhaan lähde merta edemmäs kalaan. Moni tietääkin jo Suomen intohimoisista Suomi-surffaajista. Moni tietää Porvoon Emäsalon myrskyn jälkeisistä aalloista, samoin Porin Yyterin surffimahdollisuuksista. Harva tulee ajatelleeksi Viroa surffikohteena.

Ennen Viron Hiidenmaalle matkustamista olin jo kuullut Hiidenmaalla sijaitsevasta surffirannasta, rantabaarista ja aalloista. Olin kuullut onnen matkakumppanini äänestä, kun hän kertoi päässeensä surffaamaan elämänsä ensimmäistä kertaa Itämeressä. Siellä oli aaltoja, surffiaaltoja!

Tien päässä vaalea, kaareva ja pitkä hiekkaranta avautui silmieni edessä. Rannalla on yksinkertainen, luonnonmateriaaleista kasattu baari.

Minut haettiin Hiidenmaan Haltermaan satamasta, josta kurvasimme matkailuautolla Hiidenmaan pohjoisen osan läpi aina saaren läntisimpään kolkkaan, Ristnan rannalle. Ristna on koko Hiidenmaan tuulisin paikka, mikä tekee paikasta myös tunnetun surffikohteen etenkin purjelautailijoiden keskuudessa. Lainelautailuakin rannalla voi harrastaa silloin tällöin.

surffaus virossasurffaus virossa

Ajoimme pitkin hiekkatietä, kylttien ohjastamaan suuntaan. Tien päässä vaalea, kaareva ja pitkä hiekkaranta avautui silmieni edessä. Rannalla on yksinkertainen, luonnonmateriaaleista kasattu baari, Corona-baari. Liput liehuivat rannalla kovan tuulen merkkinä. Paikka on kuin Portugalissa konsanaan, ainakin melkein. En tuntenut olevani Virossa, tuo paikka ei millään tavoin vastaa mielikuvien Viroa (tai paikallisten korvaan kohteliaammin ilmaistuna, Eestiä).

Surf Paradiis – surffausta Virossa

Rannan surffauksen mahdollistavan paikan nimi on Surf Paradiis. Kyseessä on monitoimikompleksi, johon kuuluu oma ranta kaikkine ranta-aktiviteetteineen, läheinen leirintäalue (siitä lisää myöhemmin) ja ranta-bungalow majoitusta. Haluatko vuokrata SUP-laudan? Merikajakin? Vesiskootterin vai jotain muuta? Kaikkea tuntui Surf Paradiisista löytyvän.

Surd Paradiis Viro

 

Haluatko vuokrata SUP-laudan? Merikajakin? Vesiskootterin vai jotain muuta? Kaikkea tuntui Surf Paradiisista löytyvän.

Surf Paradiis tarjoaa myös edullisesti sähköä matkailuautoilijoiden käyttöön, samoin kuin vettä. Paikka ei ole itsessään virallinen leirintäalue, mutta paikan omistajat ovat rentoja ja joustavia kaiken suhteen. Lähes kaikki on järjestettävissä. Kasaa vain itsellesi mieleinen paketti ja neuvottele, eiköhän hinnoissakin ole hieman joustovaraa hyville asiakkaille.

Lukuvinkki Seikkailijattarissa: Minne suunnata surffaamaan Euroopassa?

Surffausta ja saunomista Virossa, hiekkarannalla

Olimme salaa toivoneet myös saunaa. Surf Paradiis täytti senkin toiveemme ja muutaman euron hintaa vastaan pääsee saunomaan yleiseen saunaan, jonka voi varata myös vain itselleen. Näkymä saunasta on suoraan merelle, ah. Me saimme ihailla punaiseksi ja oranssiksi värjäytynyttä kesäyön taivasta, upeaa.

Surf Paradiis Viro

Surf Paradiisista mieleen jäi myös hellyyttävä, kuolaava kaveri. Lumi-koira on paikan vakituinen asukki ja suloinen tapaus onkin. Varo vain kuolavanaa, heh. Lumi tervehti meitä aina omasta puskaparkistamme viralliselle rannalle saapuessamme häntää heiluttaen ja tervetulleeksi toivottaen.

Tästä paikasta taitaa tulla meille vakipaikka, muutenkin koko Hiidenmaa teki meihin molempiin suuren vaikutuksen koskemattomalla aitoudellaan ja rauhallaan. Hiidenmaastakin kerron vielä lisää, sitten kun sen aika on. Nyt oli surffin aika.

Surf Paradiis Viro


Lukuvinkki: Kiinnostaako surffaus Suomessa? Oletko kuullut Emäsalosta?

2 ajatusta aiheesta “Miltä kuulostaisi surffaus Virossa?”

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top