Miltä kuulostaisi surffaus Virossa?

Kun suunnittelet lomaa surffirannan aaltojen kohinaan, älä turhaan lähde merta edemmäs kalaan. Moni tietääkin jo Suomen intohimoisista Suomi-surffaajista. Moni tietää Porvoon Emäsalon myrskyn jälkeisistä aalloista, samoin Porin Yyterin surffimahdollisuuksista. Me löysimme tänä juhannuksena uuden lähisurffilomakohteen, se löytyi naapurimaastamme, Virosta. Kyllä, myös Virossa voi surffata.

Ennen Hiidenmaalle matkustamista olin jo kuullut pari päivää minua ennen sinne matkanneelta Eukalta surffirannasta, rantabaarista ja aalloista. Olin kuullut onnen hänen äänestään, kun hän kertoi päässeensä surffaamaan elämänsä ensimmäistä kertaa Itämeressä. Siellä oli aaltoja, surffiaaltoja!

Tien päässä vaalea, kaareva ja pitkä hiekkaranta avautui silmieni edessä. Rannalla on yksinkertainen, luonnonmateriaaleista kasattu baari.

Eukka haki minut Hiidenmaan Haltermaan satamasta, josta Oskarimme kurvasi Hiidenmaan pohjoisen osan läpi aina saaren läntisimpään kolkkaan, Ristnan rannalle. Ristna on koko Hiidenmaan tuulisin paikka, mikä tekee paikasta myös tunnetun surffikohteen etenkin purjelautailijoiden keskuudessa. Lainelautailuakin rannalla voi harrastaa silloin tällöin, poikaystävälläni kävi ainakin tuuri tuulten ja aaltojen kanssa.

surffaus virossa

surffaus virossasurffaus virossa

Ajoimme pitkin hiekkatietä, kylttien ohjastamaan suuntaan. Tien päässä vaalea, kaareva ja pitkä hiekkaranta avautui silmieni edessä. Rannalla on yksinkertainen, luonnonmateriaaleista kasattu baari, Corona-baari. Liput lievuvat rantahiekalla kovan tuulen merkkinä. Paikka on kuin Portugalissa konsanaan, ainakin melkein. Ainakaan en tuntenut olevani Virossa, tuo paikka ei millään tavoin vastaa mielikuvien Viroa (tai paikallisten korvaan kohteliaammin ilmaistuna, Eestiä).

Surf Paradiis – surffausta Virossa

Paikan nimi on Surf Paradiis. Kyseessä on monitoimikompleksi, johon kuuluu oma ranta kaikkine ranta-aktiviteetteineen, läheinen leirintäalue (siitä lisää myöhemmin) ja ranta-bungalow majoitusta. Haluatko vuokrata SUP-laudan? Merikajakin? Vesiskootterin vai jotain muuta? Kaikkea tuntui Surf Paradiisista löytyvän.

Surd Paradiis Viro

Itse en nyt kylmän tuulen ja aikataulujen takia mennyt veteen, mutta istuskelin leppoisassa ja hiljaisessa Corona-rantakuppilassa sitäkin enemmän. Eukka sen sijaan testaili vuosien jälkeen muun muassa skimboard-lautailua. Tuo ihminen todellakin kuuluu veteen, siitä ei ole epäilystäkään.

Haluatko vuokrata SUP-laudan? Merikajakin? Vesiskootterin vai jotain muuta? Kaikkea tuntui Surf Paradiisista löytyvän.

Surf Paradiis tarjoaa myös muutaman euron hintaa vastaan sähköä matkailuautoilijoiden käyttöön, samoin kuin vettä. Paikka ei ole itsessään virallinen leirintäalue, mutta paikan omistajat ovat rentoja ja joustavia kaiken suhteen. Lähes kaikki on järjestettävissä. Kasaa vain itsellesi mieleinen paketti ja neuvottele, eiköhän hinnoissakin ole hieman joustovaraa hyville asiakkaille.

Surffausta ja saunomista Virossa, hiekkarannalla

Me olimme salaa toivoneet myös saunaa. Surf Paradiis täytti senkin toiveemme ja muutaman euron hintaa vastaan pääsee saunomaan yleiseen saunaan, jonka voi varata myös vain itselleen. Näkymä saunasta on suoraan merelle, ah. Me saimme ihailla punaiseksi ja oranssiksi värjäytynyttä kesäyön taivasta, upeaa.

Surf Paradiis Viro

Surf Paradiisista mieleen jäi myös hellyyttävä, kuolaava kaveri. Lumi-koira on paikan vakituinen asukki ja suloinen tapaus onkin. Varo vain kuolavanaa, heh. Lumi tervehti meitä aina omasta puskaparkistamme viralliselle rannalle saapuessamme häntää heiluttaen ja tervetulleeksi toivottaen.

Tästä paikasta taitaa tulla meille vakipaikka, muutenkin koko Hiidenmaa teki meihin molempiin suuren vaikutuksen koskemattomalla aitoudellaan ja rauhallaan. Hiidenmaastakin kerron vielä lisää, sitten kun sen aika on. Nyt oli surffin aika.

Surf Paradiis Viro


Lukuvinkki: Kiinnostaako surffaus Suomessa? Oletko kuullut Emäsalosta?

5 Comments

  1. Pingback: Surffausta Euroopassa - missä ja miten? – Seikkailijattaret

  2. Pingback: Viisi loistavaa rantalomakohdetta Virossa — Urbaani viidakkoseikkailijatar

  3. Pingback: Viron jännittävimmällä leirintäalueella yövytään bunkkereiden keskellä

  4. no wau! Enpä olisi ikinä uskonut että noin siisti surffihenkinen paikka löytyisi tuoltakin suunnalta. Tosi kivan oloinen mesta – kiitos vinkistä! 🙂

    • Urbaanilaura Reply

      En olisi minäkään! Sinne vain purjehditte, ottakaa meidät sit mukaan ;).

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Navigate