suppailu Helsinki

Sup, sup, suppailemaan!

Surffaus, sukellus, uinti ja kaikki muutkin veteen liittyvät puuhastelut kuuluvat suosikkipuuhiini. Viime vuosien trendikäs laji, stand up paddling eli suomeksi suppaus, teki minuun suuren vaikutuksen eräänä viime kesän kauneimmista päivistä. Tiesin heti, että tuo tuttavuus ei jää yhteen kertaan.

Ensimmäisellä suppauksellani meloin menemään pitkin Hietaniemen rannan vesiä. Vaikka ajatuksissani oli kaiken maailman villejä sup-seikkailuja Helsingin lähisaarille asti, viime kesän suppailut jäivät ikävä kyllä melko lyhyeen. Tältä kesältä aion ottaa kaiken irti suppailunkin saralla. Projektini on ainakin alkanut lupaavasti, sillä aloitin lautailukauteni innosta pinkeänä jo nyt toukokuussa.

Helsinki Surf Shop suppaus

Tämän vuoden sup-neitsyys meni melko yllättävässä paikassa, Nuuksion kansallispuistossa. Viikonloppu Nuuksiossa, asuntoautossa majaillen, kuvastaa unelmieni viikonloppua. Raitista ulkoilmaa, nuotiotulta, liikuntaa ja luonnon rauhaa. Siihen kun vielä lisäsi sup-laudan ja veden päällä lipumisen pitkin Haukkalammen vesiä, niin puitteet olivat erityisen hyvin kohdillaan.

Suurien lautojen päällä melovia ihmisiä näkee Helsingin seudulla lähinnä Lauttasaaren alueella, Hietaniemen rannan edustalla ja Töölönlahdella. Tuulinen meri ei ainakaan näin toukokuussa houkutellut minua suuresti, siksi sainkin idean suppailusta aivan erilaisessa ympäristössä ja tuon idean toteutinn tapani mukaan.

Ilman autoa en tällaiseen projektiin olisi lähtenyt. Vaikka pumpattavat laudat kulkevatkin muita lautoja kätevämmin mukana niille tarkoitetuissa rinkoissa, kyllä ne jonkin verran painavat. Asuntoauto mahdollisti siis tämänkin retken ja mikäs siinä oli asuntoauton ulkopuolella pumppaillessa, männyn alla.

Helsinki Surf Shop suppaus

Pumpattavan sup-laudan täyttöön tai tyhjennykseen kuluu noin neljä minuuttia.

Oma sup-lauta antaa vapautta suppailuun

Oma lauta tai pidemmäksi ajaksi vuokrattu lauta antaa rakastamaani vapautta. Verrattuna parin kympin tuntihintoihin, esimerkiksi Helsinki Surf Shopin 45 euron vuorokausihinta tuntuu varsin kohtuulliselta. Me saimme tällä kertaa laudat testikäyttöön, mutta ei tuo hinta muutenkaan päätä huimaa. Kokonaisessa vuorokaudessa pääsee huomattavasti kiinnostavampiin paikkoihin kuin tunnissa tai parissa. Laudalla voi matkata oikestaan minne vain, minne soutuveneelläkin lähtisi.

Helsinki Surf Shop suppaus

suppaus Helsinki

suppaus

Sup-laudan laadusta ei kannata tinkiä

Aktiivisimmille suppaajille paras vaihtoehto on oman laudan omistaminen tai kaveriporukalla yhteisen laudan hankkiminen. Lautoja löytyy jokaisen tarpeisiin ja sekä käytettyjä että tuliteriä versioita. Vaikka parempien lautojen hinnat lähentelevät tuhatta euroa, kannattaa silti muistaa, että laatu maksaa. Itse en ainakaan haluaisi riskeerata hankkimalla huonosta materiaalista tehtyä lautaa, jonka kanssa saisi jännittää, tyhjeneekö se keskelle merta. Sanoisiko, että köyhän kannattaa satsata laatuun.

Oma lautani Nuuksion seikkailuissa oli karuun ympäristöön loistavasti sopiva väripilkku, naisten rintasyöpäkampanjaa varten suunniteltu pinkki lauta. Tämä lauta palveli minua loistavasti Haukkalammen vesillä lipuessa. Suippokärkisellä laudalla pääsee etemään pyöreäkärkistä vauhdikkaammin ja surffilaudoilla tasapainoiluun tottuneena laudan päällä oleskelu tuntui vakaalta heti parin minuutin totuttelun jälkeen. Ei se lauta kovin helpolla ympäri kellahda, sitäkin testailin.

suppaus

suppaus helsinki

suppaus nuuksio

suppaus nuuksio

Laudan päällä viihtyisi pidempäänkin suppaillen

Söin aamupalan laudan päällä. Sämpylää ja suppailua, niistä on täydellinen sunnuntai tehty, eikös? Märkäpuvussa melominen piti minut lämpimänä ja veteen kellahtaminenkaan ei tuntunut kovin karmivalta vaihtoehdolta. Kesäkuumalla veteen hyppääminen on enemmän kuin kiinnostava vaihtoehto. Kesällä voisin oikeastaan viettää vaikka kokonaiset 24 tuntia laudan päällä, veden äärellä.

Ihmettelen suuresti, miksei pienillä järvillä näy enemmänkin suppailijoita? Nuuksiossakin herätimme suurta kiinnostusta sekä japanilaisissa turisteissa että suomalaisissa retkeilijöissä.; olimmehan ainoat vesien seisomamelojat.

helsinki surf shop

helsinki surf shop

suppaus

suppaus

suppaus

Voin kertoa, että koin olevani erittäin onnekas pistellessäni menemään kansallispuiston vesissä, lintujen laulauessa taustalla. Kuntosalit eivät ole minua varten, mutta liikunta luonnon helmassa sen sijaan on. Milloin pääsen taas vesille? Haluan taas vesille!

Oletko sinä kokeillut suppailua? Luitko muuten jo jutun viime kesän suppailuistani?

_MG_1300

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.