Suomen luontokappalaiden bongailua

Eläinten bongailu niiden luonnollisessa elinympäristössä on hauskaa puuhaa niin Suomessa kuin kaukomaillakin. Jaksaisin seurailla esimerkiksi apinoiden elämää vaikka tunteja yhteen menoon.

Kotimaassa eläinkohtaamiset ovat harvinaisempaa herkkua. Oravia ja lintuja näkyy siellä täällä, mutta täällä etelässä ja etenkin kaupungissa eläessä eksoottiset villieläimet puuttuvat katukuvasta. Viime vuosina tilanteeseen on tosin tullut muutos, kun söpöt citykanit ja niiden perässä kaupunkiin silloin tällöin eksyvät ketut eivät enää ole täysin ennenkuulumattomia kaupunkilaisia. Myös peurat ovat yleistyneet todella paljon.

kettu luonnossa

Eläinbongausta Suomessa

Muistan ensimmäisen kettukohtaamiseni Helsingissä. Asuin tuolloin metsäisessä Itä-Helsingissä ja aamulenkillä törmäsin keskellä lenkkipolkuani törröttävään kettuun. Seurasin hitaasti kettua, joka johdatti minut pesänsä luokse. Pesästä kömpi kolme ketunpoikasta leikkimään kävyillä. Emo antoi minun katselle heidän perheensä arkea ja olin haltioitunut siitä kaikesta. Pienet ketut muistuttivat koiranpentuja.

kettu luonnossa

Viime viikonlopun roadtrilillä Hämeeseen bongailin teiden varsilla herkuttelevia peuroja ja näin jopa yhden hirven. Onneksi tuo otus ei juossut asuntoautomme eteen. Aamulla huomasin pellon laidalla toisenlaisen karvakaverin, ketun. Ylväs kettu jolkotteli pitkin metsän reunalla sijaitsevaa peltoa. Tuolla kertaa kamera sattui jopa olemaan mukana ja pääsin ikuistamaan ketun elämää.

Bongailetteko tekin eläimiä? Se on varsin hauskaa puuhaa ja kaiken lisäksi aivan ilmaista.

peurat

 

 

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.