lomafiilis

Suloinen joutilaisuus

Olen levoton sielu, kyllä te sen jo tiedätte. Paikallaan olo on haastavaa ja haluaisin kokea ja saada kaiken nyt ja heti, mistään luopumatta. Haluaisin kaikki mahdolliset elämykset ja kokemukset, mutta tämän tiedostavana olen nykyään pyrkinyt hidastamaan tahtia. Yritän ymmärtää, että joskus vähemmän on enemmän.

Lomalla ei tarvitse nähdä ja kokea kaikkea. Välillä tekee oikein hyvää vain olla ja möllöttää. Älkää vain ymmärtäkö väärin; olen kokenut tälläkin reissulla jo enemmän kuin moni kokee kokonaisen vuoden aikana.

Tästä kaiken kokemisesta huolimatta olen myös osannut vain olla. Olen viettänyt lähes kokonaisen päivän maaten suosikkiriippumatossani, syntyjä syviä pohtien ja valtamerta tuijotellen. Olen istunut majataloni verannalla sadetta kuunnellen ja ympäröivää maailmaa ihmetellen, observoiden.

Juuri nyt voisi olla oikea hetki avata toinen mukanani kantamista kirjoista, joita kumpaakaan en tapani mukaan ole vieläkään avannut. Tunnen itseni, joka kerta haluaisin lukea matkalla sata kirjaa, mutta joka kerta valitsen pysähtymisen hetkillä joko linnun laulun tai sammakon elämän tarkkailun.

Ehkä nytkin, tässä hetkessä, pitäisi vain osata olla. Ehkä en avaa kirjaa, en puhelinta tai muutakaan. Ehkä nyt vain olen – edes hetken.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.