Sri Lanka Mirissa kokemus

Anna minun paljastaa Sri Lankan Mirissan salaisuus

Minkälainen kohde on Sri Lankan Mirissa ja onko se käymisen arvoinen? Mitä Mirissassa kannattaa tehdä, jos sinne yleensäkään kannattaa mennä?

Muistan, kun luin Lonely Planetista ensimmäisen kerran Sri Lankan nousevasta rantakohteesta nimeltä Mirissa. Kirja lupaili leppoisaa rantakohdetta, mutta löysinkin itseni täyteen rakennetulta rannalta, jossa päädyin harha-askeleena juomaan virvoitusjuomaa venäläispopin rytmien siivittämässä rantabaarissa. En tykännyt Mirissasta ja ihmettelin, miksi kukaan tykkäisi siitä.

Toinen kerta toden sanoo ja annoin seuraavalla Sri Lankan reissullani Mirissalle uuden mahdollisuuden. Ehkä en vain ollut löytänyt oikeaa kohtaa rannasta. Se Mirissa, minkä vuosi sitten löysin ei tehnyt minuun sen suurempaa vaikutusta kuin ensimmäinen kertakaan.

Sri Lanka Mirissa

Sri Lanka Mirissa

Minulle Mirissa on jollakin tavoin sieluton. Rannan hotelleista oli vaikeaa löytää rentoa leppoisuutta ja kiinnostavin majapaikka, puumaja, oli huonon kuntonsa takia vain koriste. Itse olisin voinut yöpyä siellä, lattian rikkoutumisen ja torakoidenkin uhalla. Niin paljon rakastan puumajoja.

Vaikkei Mirissa olekaan suosikkipaikkani Sri Lankalla, löysin toisella kertaa myös sen potentiaalin. Mirissan sielu ei oikeastaan olekaan ylihinnoitetulla rannalla, se löytyy tien toiselta puolelta, joen ympäristöstä. Itse majoittuisin seuraavaksi rannan sijasta edullisemmin ja rauhallisemmin jossakin joenvarren majapaikoista.

Sri Lanka Mirissa

Sri Lanka Mirissa

Sri Lanka Mirissa

Sri Lanka Mirissa

Sri Lanka Mirissa

Sri Lanka Mirissa

Mirissan toinen puoli

Joen ympäristössä luonto on läsnä. Joen puolella on myös kukkula, jonka huipulla sijaitsevan temppelin kupeessa järjestetään meditaatiota. Alueella järjestetään myös joogatunteja.

Joen läheisen talon pihamaalla juoksenteli koiranpentu. Minun oli tietysti päästävä silittelemään sitä, hengailtuani hetken apinoiden elämää seuraillen. Koiranpennun omistajat, sushi-ravintolaa pyörittävät rennot tallaajat, paljastivat oman vinkkinsä Mirissaan: Secret Beach. Tiesin, että omakin suosikkini Mirissasta oli mahdollisesti löytynyt. Mirissan juju alkoi hieman jo valjeta ja saatoin jopa alkaa tykätä tuosta ei-niin-ensiraukkatta olleesta paikasta.

Suuntasimme espanjalaiseni kanssa kävelyetäisyydellä sijaitsevalle rannalle, jonne vei hieman epäselvä polku. Neuvoa kysymällä pääsee aina perille. Miesjoukko oli selkeästi menossa samalle rannalle. Tässä tilanteessa olin tyyväinen, että seuranani oli karvainen espanjalainen. Yksi miesjoukon harmittomista nuorukaisista hymyili minulle vähän liiankin innokkaasti.

Mirissa Sri Lanka

Sri Lanka Mirissa

Sri Lanka Mirissa

Sri Lanka Mirissa

Sri Lanka Mirissa

Sri Lanka Mirissa

Mirissan salaisuus on Secret Beach

Secret beach löytyi helposti. Kyseessä on pieni laguunimainen ranta, jonka vesi on kauniin kirkasta. Rantatuoleja on juuri sopiva määrä ja muutama riippumattokin löytyi. Rannalla ei ole suuremmin palveluita, mikä on vain ja ainoastaan hyvä asia. Vain yksi leppoisa rantabaari tarjoilee drinksuja ja pientä purtavaa. Baarissa järkätään silloin tällöin myös iltatapahtumia, sellaisia reggae-henkisiä illanistujaisia.

Pienen rannan toisella puolella avautuu pidempi ranta, palmujen kaartuen Sri Lankalle tyypilliseen tapaan kohti rantaa. Tuolla pidemmällä rantaosuudella on myös kilpikonnien pesimispaikka. Tuosta salaisuudesta en tosin halua paljastaa sen enempää. Kilpikonnien kuuluu saada pesiä rauhassa.

Mirissa Sri Lanka

Mirissa Sri Lanka

Mirissa Sri Lanka

Mirissa Sri Lanka

Mirissan Secret Beach on the place to be. Ranta on kaikessa yksinkertaisuudessaan aika loistava paikka kirjan lukemiseen ja chillailuun. Pistä tämä mukava paikka listallesi, jos päädyt muuten omaan makuuni liian tuotteistettuun Mirissaan, jonka edullisimmat ja parhaat kookokset muuten saa rannan vasemmassa päässä sijaitsevasta (tieltä katsottuna) majatalosta/kioskista. Sama paikka täyttää myös vesipullosi uuden pullon ostamisen sijasta sekä tarjoaa koko rannan budjettiystävällisimmät ruoka-annokset.

Mirissa Sri Lanka

Mirissa Sri Lanka

Mirissa Sri Lanka

Mirissa Sri Lanka


Mirissa in Sri Lanka is supposed to be a chilled beach destination. What I found at the beachside was somehing a bit too touristy for me, but, the soul of Mirissa can actually be found by the riverside. The pearl of Mirissa is a small beach called Secret Beach. Ask for the directions, and spend a day chilling at this small patch of beach with relaxed beach vibes, just a walking distance away from the touristy areas of Mirissa.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top