Sompasauna

Sompasauna – Helsingin paras salaisuus

Tiedätkö ne paikat, joista haluaisit kailottaa koko maailmalle, mutta jotka samaan aikaan haluaisit pitää omina salaisuuksinasi? Paikat, jotka ovat niin erityisen ainutlaatuisia ja joiden et toivoisi koskaan muuttuvan? Yksi tällainen paikka on Helsingin yhteisöllisin sauna, Sompasauna.

Vaikka kerronkin teille paljon salaisuuksia, en kerro aivan kaikkea. En ole kertonut Berliinin suosikkibaaristani, enkä Helsingin parhaista riippumattoyöpymispaikoista. En ole paljastanut suosikkimetsääni tai Lombokin hiljaisinta rantaa.

sompasauna

Pitkään olen pitänyt omana tietonani myös erään Helsingin mahtavimmista vaihtoehtoisuuden ja yhteisöllisyyden paikoista, Sompasaunasta. Olen tainnut sen jossakin sivulauseessa mainita, mutta nyt on virallisen julkitulon aika myös minun kauttani. On hyvä hetki, kun monet muutkin ovat asiasta jo kirjoitelleet. Tässä asiassa en missään nimessä halunnut olla ensimmäinen juoruilija, en ohjata massoja salaisen helmen luokse. Jotkut salaisuudet on hyvä pitää itsellään.

Sompasauna on Helsingin yhteisöllisin sauna

Oletteko te kuulleet Sompasaunasta? Yhteisöllinen sauna, Kalasataman perukoilla, on yksi Helsingin tuntemattomimmista helmistä (edit 2021: Sompasauna on muuttanut Itäväylän toiselle puolelle, Kyläsaaren puolelle). Vielä muutama vuosi sitten tämä aktiivisen porukan ylläpitämä ja maksuton sauna oli vain harvojen salaisuus. Sauna oli pieni ja käsin kyhätty.

Sompasauna

Tämän hetken Sompasauna ei ole enää vain yksi sauna, nyt saunoja on jo vuonna 2019 kolme. Mikään ei ole kuin alussa ja jopa pukeutumistilat on rakennettu. Kaikki tämä aktiivisen yhteisön voimin – kunnioitan!

Sauna on aikojen saatossa saanut kokea kovia. Ihmisillä kun sattuu olemaan kumma vimma tuhota kaikki, myös tämä sauna on heitetty ainakin pariin otteeseen mereen. Toisaalta sauna on saanut osakseen myös paljon huolenpitoa ja se on tuottanut iloa monille.

Sompasauna Helsinki

Olen vienyt Sompasaunan lauteille luonani vierailleita matkailijoita ja hengaillut siellä parhaiden ystävieni kanssa. Aina on ollut ikimuistoista ja rentouttavaa. Tunnelma riippuu aivan täysin siitä, keitä lauteilla sattuu istumaan samaan aikaan.

Minkälainen paikka on Sompasauna?

Pukukoodi on vapaa. Saa olla alasti, mutta kukaan ei pahastu uima-asusta. Maailma on vapaa, kukin tallaa tavallaan. Uimaankin pääsee, meri on suoraan edessä. Peseytyminen tapahtuu joko meressä tai kauhalla vettä sangosta kauhoen. Tämä paikka ei ole perinteistä luksusta, se on luksusta omalla hippihenkisellä tavallaan.

Sompasauna on leppoisa paikka. Sauna on kuin pieni pala Berliiniä Helsingissä. Berliinillä tarkoitan vapautta, rentoutta ja avoimuutta. Saunalla on järjestetty karaokea ja olen itsekin istunut saunan lauteilla harva se kerta, jopa baari-illan jatkoilla. Sellaisista seikkailuista ei tarvitse sen enempää puhua, hauskoja iltoja ovat olleet! Kaikkein konservatiivisimmille seikkailijoille tai seikkailijattarille en tätä saunaa suosittelisi.

Sompasauna on auki 24/7 ja vuoden jokaisena päivänä. Ei sisäänpääsymaksua. Sompasauna uusi sijainti on Kyläsaaressa aivan loistavalla paikalla. Suuntaa St 1 -huoltoaseman ja grillin kohdalta kohti merta ja tien päässä näet tutut kirahvit. 


LUKUVINKKI: Kiinnostaako Helsinki-vinkit? Jatka seuraavaksi tähän juttuun!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.