Nordic tb matka Hannover

Sokkotreffit Saksan kanssa

Kukaan ei yllättyisi, jos sanoisin Saksaan matkustaessani olevani matkalle suosikkikaupunkiini eli Berliiniin. Yllätytte ehkä enemmän, kun sanon matkaavani Saksaan, mutta en Berliiniin. Matka starttaa ylihuomenna ja kyseessä on blogimatka Hannoverin seudulle. Matka on osa suurempaa Saksa-kampanjaa, jossa joukko pohjoismaisia bloggaajia tutustuu Saksan kaupunkeihin.

Yksi kaupunkivaihtoehdoista tässä kampajassa oli myös Berliini. Salaa toivoin pääseväni tuttuun, rakkaaseen ja turvalliseen kaupunkiin, toiseen kotiini. Ikävöin Berliiniä jo laittoman paljon. Joku muu kuitenkin päätti puolestani ja minut lähetetään Saksenin alueelle.

Tavallaan tuntuu, kuin pettäisin Berliiniä. On kuin olisin menossa kylään tuttavan luokse, vierailematta lähellä asuvan parhaan ystäväni luona. Olen kuitenkin seuraavat päivät noin 300 kilometrin päästä kaupunkirakkaudestani, silti pääsemättä sen luokse. Tällaisen etäisyyden päässä olevat kohteet toimisivat muuten erittäin hyvin yhdistettynä joskus myös Berliinin matkaan. Tällaisia olen itse asiassa suunnitellutkin, mutta aina olen jumittunut suuren rakkauteni luokse. Siellä on aina ollut liian hyvä olla.

hannover matka

Samaan aikaan tuntuu kiinnostavalta idealta matkustaa paikkoihin, joista kukaan ei tunnu tietävän mitään. Minulla ei ole aavistustakaan, miksi nimi Hannover on niin tuttu. En silti osaa liittää tuohon kaupunkiin yhtään mitään. En ollenkaan tiedä, mitä odottaa. Minulla ei juurikaan ole odotuksia. Menen avoimin mielin ja uskon löytäväni tuolta kaikille niin tuntemattomalta alueelta syyn, miksi juuri sinne kannattaa matkustaa. Yhden asian tiedän juurikin tulevana viikonloppuna olevan parhaimmillaan meidän vierailemissa paikoissa, sään. Saksaan lupaillaan ihanaa hellettä ja pääsen takaisin kesään.

Tämä matka on kuin sokkotreffit. Olen menossa sokkotreffeille kolmen saksalaisen kaupungin kanssa. Viekö joku niistä sydämeni vai onko se Saksan osalta jo viety liiankin pohjiaan myöten?

Sain matkaliput viime viikolla, matkan ohjelma tipahti sähköpostiini tänään. Ohjelmasta selviää lähinnä meidän majapaikat, muttei juurikaan muuta. Me tarkoittaa tässä tapauksessa minua ja norjalaista bloggaajaa, jonka olen tavannut ohimennen pari kertaa. Ainoa asia, minkä hänestä tiedän, on hänen intohimonsa ruokaan ja oluisiin.

Tämä matka on kuin sokkotreffit. Olen menossa sokkotreffeille kolmen saksalaisen kaupungin kanssa. Viekö joku niistä sydämeni vai onko se Saksan osalta jo viety liiankin pohjiaan myöten? Miltä tuntuu niin sanottu oikea Saksa, Berliini kun on aina vain Berliini? Berliinillä ei nimittäin juurikaan ole enää tekemistä perinteisen saksalaisuuden kanssa, mutta ehkä Hannoverilla on.

hannover matka

Jotain olen kyllä ottanut jo selvääkin meidän vierailun paikoista. Instagram näytti minulle Hannoverista kiinnostavan lettukahvilan ja kattoterassin, Celle ja Lüneburg vaikuttavat sympaattisilta ja kuvankauniilta kaupungeilta. Ala-Saksin osavaltion pääkaupunki on Hannover, jonka joku kertoi olevan yksi Saksan tylsimmistä kaupungeista. Tätä en voi uskoa ja haaste on heitetty ilmoille. Aion etsiä Hannoverin hauskuuden ja nähdä Ala-Saksin persoonallisuuden, aion sukeltaa perinteiseen saksalaiseen maailmaan muutamaksi päiväksi.

Missiossani saatan tarvita teidän apuanne, oletteko käyneet Ala-Saksin alueella? Onko Hannover, Celle tai Lüneburg tuttu paikka? Kerro minulle, mistä löytyy vaihtoehtoinen puoli noista kaupungeista ja mistä makeimmat kahvilat? Kerro jotain, koska haluan löytää noiden paikkojen parhaimmat palat. Ne parhaimmat palat eivät makaa museoissa tai katedraaleissa.

* Matka toteutetaan yhteistyössä NordicTB-blogikollektiivin kanssa ja se on osa #CitybreakGermany -kampanjaa.

1 ajatus aiheesta “Sokkotreffit Saksan kanssa”

  1. Mukava seurata reissuasi! Itsellä ohjelmassa parin viikon päästä samaisessa kamppanjassa München, joka itselle on vieras tuttavuus kehätietä ja lentokenttää lukuun ottamatta. Hieno mennä paikkaan, josta tietää vaikka mitä, mutta ei ole koskaan käynyt siellä 🙂

    Odotan innolla, mikä on Hannoverin hauskuus. Ehkäpä siellä hetkeksi ainakin Berliini unohtuu 😉

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top